DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYhskvfK' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Macedón győzelem izgalmas végjátékkal | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Macedón győzelem izgalmas végjátékkal

2006. december 7. 20:51 © handball.hu

A Szerbia - Macedónia csoporttalálkozóval Skövdében is elkezdődtek a 7. Női Kézilabda Európa-bajnokság küzdelmei. Alig 300 néző fogadta a balkáni lányokat, közöttük vagy 30 lelkes macedón szurkolóval.

Macedón győzelem izgalmas végjátékkal
Potyagólokkal és elsietett helyzetekkel kezdődött az A-csoport első mérkőzése; hosszú perceknek kellett eltelni, amíg lenyugodtak a kedélyek, és érdemi játékot produkáltak a csapatok. A két feltűnően izgatott együttes közül a macedónok tudtak hamarabb úrrá lenni félelmeiken, és az első tíz percet követően már hat góllal el is húztak ellenfelüktől (1-7). Ehhez indiszponáltságával nagyban hozzájárult a Cornexi kapusa, Sladjana Djeric is. Ezt követően valamelyest magukra találtak a szerbek: Bartosic és Medved vezetésével 4-8-ra felzárkóztak, azonban ennél közelebb nem tudtak kerülni, a 4-5 gólos különbség állandósulni látszott. A 19. percben a szerb kapuban Vojcic váltotta Djericet, ami jó cserének bizonyult, hisz két gólra csökkent a különbség (11-13). A félidőre 11-14-gyel fordultak a csapatok.

A szünetben az 1998 óta első Európa-bajnokságán járó (és az első félidőben pályára nem lépő) macedón játékosok kedélyesen, széles mosolyok kíséretében fényképezték egymást a pályán, míg a szerbek inkább a kapusteljesítményük csiszolgatására szánták az időt.

A második félidő elején a szerbek büntetőhöz jutottak, amit Medved kipattanóból, második kísérletre sem tudott értékesíteni, azonban Radulovic visszatartotta a lövőkezét, ezért két percre kiállították, és újabb hetest is megítéltek nekik (amit Lekic is kihagyott). Az emberelőnyüket sem tudták viszont kihasználni, sőt a macedónok 5 gólra tudták növelni a különbséget. Ekkor nagyobb sebességre kapcsoltak a szerbek, és Rokic bombagóljával kettővel meg is közelítették ellenfelüket (15-17). A kitartásuk nem tartott sokáig, ugyanis az ezt követő periódusban hat gólt kaptak, és mindössze egyet lőttek, s még az időkérés sem lendítette őket ki a gödörből. Ezt követően a macedónok picit dekoncentrálttá váltak, három gólra fel is engedték magukra az ellenfelet. Portnoj edző időt is kért, viszont ez sem volt elég, hogy a lányokat felrázza, hisz a szerbek 22-23-nál, majd 23-24-nél is az egyenlítésért támadhattak. A helyzeteiket azonban nem tudták gólra váltani, így a vége 23-25 lett.

A találkozó legjobbjának a macedón Oholanga Lokit, valamint a szerb Marina Rokicot választották.

handball.hu

További hírek