DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYaXZAbO' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Kamper: Csapatmunka! | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kamper: Csapatmunka!

2006. május 16. 13:06 © handball.hu

A Koprivnica elleni EHF-kupa-döntő első találkozóján hét akciógólt szerző Kamper Olívia szerint a népligeti sikerek titka sorozatban a csapatmunkában keresendő. A 20 éves átlövő a SZTÁR Sportnak értékelte a horvátok elleni találkozót és elemezte a Ferencváros előtt álló feladatokat.

Kamper: Csapatmunka!
SZTÁR Sport: Hogy látod, mit sikerült maradéktalanul megvalósítani az EHF-kupa döntőjének népligeti mérkőzésén az előzetesen eltervezettekből?
Kamper Olívia: Maradéktalanul sajnos semmit. Sokat hibáztunk védekezésben, támadásban is, bár az is igaz, hogy hiba nélkül nincsen meccs. A győzelmünk leginkább annak köszönhető, hogy sokadszor vérbeli csapatként küzdöttünk. Ez a közös hajtás volt jellemző ránk az egész szezonban, s újra ez hozott sikert.

SZTÁR Sport: Ahogyan az is jellemző az idei FTC-re, hogy minden kulcsfontosságú találkozón van egy fiatal játékos, aki felnő a rutinos klasszisokhoz…
Kamper: Ezért is hangsúlyozzuk folyamatosan, hogy nálunk a rutinos és fiatal játékosok kitűnően együtt tudnak dolgozni. Valóban nem ment rosszul a játék, és természetesen boldog vagyok, hogy az EHF-kupa-döntőben nekem is kijött a lépés.

SZTÁR Sport: A játék mely elemében kell javulnotok ahhoz, hogy meglegyen a kupagyőzelem?
Kamper: A védekezésben. Nagyon sok a 36 kapott gól, a visszavágón keményebb védőjátékra lesz szükség, jobban oda kell figyelnünk a Koprivnica klasszisaira. Persze nem könnyű azt a pályán is megvalósítani, amiről beszélni sokkal egyszerűbb. Fáradtak vagyunk nagyon, de azt hiszem, ez egy ilyen szezon végén nem is csoda.

SZTÁR Sport: Mit nehezebb legyűrni, a fizikai vagy a mentális fáradtságot?
Kamper: Kinek ezt, kinek azt. Én inkább a fizikális fáradtságot érzem, s gondolom, azoknál a csapattársaimnál, akik végigjátszották a szezont, ez fokozottan jelentkezik. De van, aki inkább szellemi fáradtságra panaszkodik. Mindegy, már csak ez a hét van hátra, utána pihenhetünk.

SZTÁR Sport: Pikáns helyzet, hogy a két nemzetközi kupadöntőt játszó csapatunk a két találkozó között, szerdán bajnoki döntőt játszik egymással. Hogyan lehet az idény végén egyetlen hét alatt háromszor is csúcsformába kerülni?
Kamper: Ez a dolgunk…

SZTÁR Sport: Melyik a fontosabb, a hazai bajnoki cím, vagy az EHF-kupa-győzelem?
Kamper: Nem rangsorolunk. Mindkettő fontos. Ami a magyar bajnokságot illeti: egyértelműen a Győr az esélyesebb. De ha már úgy alakult, hogy mindenki nagy meglepetésére a szezon végéig versenyben tudtunk maradni az aranyéremért, természetesen mindent megteszünk azért, hogy bajnokok legyünk. Nekifeszülünk az ETO-nak! Az EHF-kupában is minden nyitott, az egygólos hazai győzelmünkre nagyon büszkék vagyunk, hiszen idén egyetlen magyar együttesként sikerült legyőznünk a Cornexit és a DVSC-t is kiejtő Koprivnicát. S hogy teljes lehessen a diadal, a visszavágón is győzelemre játszunk!

Pircs Anikó (SZTÁR Sport)

További hírek