Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"A lányok ezt megérdemelték..."

2006. január 23. 23:58 © handball.hu

Folytatva nemrég megkezdett sorozatunkat, ezúttal a január 21-én lejátszott Knjaz Milos - Dunaferr Bajnokok Ligája mérkőzésről számolunk be, két szurkoló segítségével, akik a helyszínre utazva szurkolták ki az újvárosi lányok győzelmét.

"A lányok ezt megérdemelték..."
Reggel 8 óra után pár perccel indult a lelkes csapat Arandjelovac-ba. Dunaújvárosból 3 kocsival vágtunk neki a hosszú útnak, hogy a helyszínen szurkolhassunk kedvenceinknek. A túra kényelmes tempóban 7 órás volt, közben pedig még arra is volt idő, hogy az egyik autópálya kapunál kis kutyákat etessünk. De az út amúgy sem volt unalmas, mert például Mladenovac-nál az út közepén 3-an kergettek egy szökésben lévő malacot! :)

Délután 3 körül sikerült megtalálnunk a csarnokot, és ezután már nem volt más hátra, mint várni a csajokat és persze a hangunkat melegíteni a meccsre (utóbbinak a szerb kollégák nem biztos,hogy annyira örültek...). A lányok 4 körül érkeztek a csarnokhoz, és természetesen óriási mosollyal jutalmazták, hogy még ide is képesek voltunk eljönni miattuk!

A város nem valami bizalomgerjesztő, a szerbekről nem is beszélve. A csarnok nem egy nagy eresztés, természetesen hozza a balkáni formát, cigifüst stb. A helyünk még egész normális volt, a nagy lelátó jobb oldalán alul kaptunk helyet, de ezzel vége is a pozitívumoknak. Drapit, zászlót nem engedtek kitenni sehova, max. mögénk a székekre. Kaptunk kb. 4-5 széksort a szektor alján.

A mérkőzés 6 órakor kezdődött, de mi már a melegítést is végigszurkoltuk. Megmutattuk a hazaiaknak, hogyan kell egy csapatot buzdítani. (A szerbek részéről nem volt túl nagy a lelkesedés, nem tudom,hogy ez minden meccsen így van-e, de tegnap csak a tapsig jutottak, illetve amikor a mérkőzés a második félidőben döntetlenre állt, megjött a hangjuk, de szerencsére az újvárosi lányok gyorsan beléjük fojtották a szót!:)) No,de ne rohanjunk ennyire előre!

Szóval a mérkőzés első gólját mi szereztük, egészen pontosan Borbás Rita, de rögtön lehetett érezni,hogy ez nem lesz egy könnyű találkozó! A Milos minden erejét (és nem kevés bírói segítséget) bevetve tartotta magát. Az első félidőben a piros-fehér csapatból Lovász Zsuzsát és Ferling Bernadettet lehetett kiemelni, de összességében el kell ismerni,hogy a lányok játéka akadozott, sok hibával játszottak. Ebben szerintem az ellenséges hangulat, a dohányfüst és a hideg is szerepet játszott. A szerbek kifütyülték a magyar himnuszt, amit a szurkolók természetesen most is elénekeltek a lányoknak, a támadásainkat is végig fütyülték. De nem csak a lányokat zavarta a környezet, a maréknyi magyar szurkolóra kétszer annyi rendőr és biztonsági őr jutott, ami nem a legkellemesebb érzés. Még a dobverőinket is elvették, amit Kocsis Böbe közbenjárásával szereztünk vissza! De visszakanyarodva a mérőzéshez, azt hiszem dicséretes, hogy a lányok a környezettel is megküzdve 2 gólos előnnyel vonultak az öltözőbe!

A rendőri készenlét nem semmi volt, kb. 50 rendőr és biztonsági őr volt a csarnokban, azok közül 25-30 őrzött minket, teljesen körbeállták a mi részünket. Mi 20-an voltunk, sajnos kevesebben a vártnál. Nem engedtek le minket az alsó 2 sorba sem, ott álltak köztünk és a korlát között is. A bejáratnál motozás és detektorozás volt, mindkét dobverőnket elvették, szerencsére Böbe közbenjárására visszakaptuk. A két dobbal és a hangunkkal nem nagyon tudtak mit kezdeni, nem nagy eresztés ez a szurkolótábor. Azután a félidő közepén odajött mellénk a biztonsági őrök mögé a sarokba, egy kb. 50 éves szerb fazon és egy szirénát kezdett el tekerni, hogy elnyomja a hangunkat és a dobjainkat. Nahh, volt is egy kis szóváltás meg mutogatás, de kb. 10 perc után feladta a szirénázást.
Most pedig jöjjön a legnevetségesebb dolog amit valaha tapasztaltam: mivel nem bírtak velünk és készültek gondolom ránk, az amúgy nem nagyon hangos közönséget a 6 hatalmas hangszóróból felvételről nyomott fújjolással és füttyel dübörögtetve támogatták meg. Valami Szerbiát éltető visszaszámlálást is nyomtak. Ez ment utána a meccs végéig amikor mi támadtunk. Ez azért nem semmi...


A második félidő sem hozott újat a játékban, továbbra is akadozott a gépezet, a csapatban csak Ferling és Lovász góljai tartották a lelket. A román bírok szinte mindenért hétméterest ítéltek és a szerbek elkezdtek felkapaszkodni. A mélypontot a félidő felénél érte el a játékunk, amikor az ellenfél 20-20-ra kiegyenlített. Ekkor Kiss Szilárd időkéréssel próbálta felrázni csapatát, ami szerencsére sikerült is! Igaz,hogy az időkérés után még a szerbek találtak a hálóba és vették át a vezetést, de ez csak rövid ideig tartott, a mieink állva hagyták őket! A végső sikerben nagy szerepe volt a csereként szenzációsan védő Hoffmann Kittinek, és a Radulovicsot váltó Mehlmann Ibolyának, akik még idejében megálljt parancsoltak az ellenfél győzelmi reményeinek! A lányok fellélegeztek, amikor a mérkőzést 24-27-nél lefújták, hiszen érezték, hogy ezt a csapatot mindenképpen kötelező megverniük, a játékban azonban nem jött ki a lépés.

Mikor kiürült a csarnok utána mi is kimentünk a kocsikhoz, ami a TV-seknél állt, viszonylag biztonságos helyen. Hátramentünk a játékos bejáróhoz. ott megvártuk a csajokat, pár szót váltottuk velük, azután elkísértük őket a szállodához kocsival és utána jöttünk velük hazáig.
A szállásukról annyit: alig volt fűtés és a melegvíz ellátás is érdemelne néhány keresetlen szót. Arról nem is beszélve, hogy a szálloda nem is Arandelovacban volt, hanem onna kb. 25 km-re egy másik helységben. Nem csoda, hogy a meccs után azonnal jöttek haza.


A lényeg, hogy megvan az újabb két pont a Bajnokok Ligájában és továbbra is versenyben vagyunk a továbbjutásért! A csapatnak természetesen kijárt a dicséret és a pacsi az öltözőbejárat előtt, túl sok beszélgetésre azonban nem volt idő, mert a lányok a mérkőzés után egyből Dunaújváros felé vették az irányt. Négy lelkes szurkolótársammal hazakísértük a lányok buszát. Útközben többször megálltunk, integettünk egymásnak, mosolyogtunk. De a lányok ezt megérdemelték és talán mi is,egy kicsit...

Szerző: Pumi, Isthy

handball.hu

Nagy csatában nyert a Dunaferr

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi