DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYULWhgn' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Győzni kell Debrecenben | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Győzni kell Debrecenben

2005. október 8. 7:30 © handball.hu

Egy hete nagyon biztató, 25-23-as vereséget szenvedett a Debrecen nőikézilabda-együttese az orosz Asztrahanocska Aszrahány otthonában az EHF-kupa 2. fordulójában, így nem túlzott a remény, hogy Bíró Imre tanítványainak sikerül ledolgozni a kétgólos hátrányt szombaton.

Fotó: dvsckezilabda.hu
Fotó: dvsckezilabda.hu
Az asztrahányi túrát megelőzően utoljára 2003 februárjában lépett pályára nemzetközi kupamérkőzésen a Debrecen nőikézilabda-csapata, akkor az EHF-kupában a Slagelse két dániai összecsapáson verte ki az együttest (23-38, 29-42). Utoljára meccset 2003. január 11-én, Artaszban nyert a csapat, akkor elvileg a 26-25-ös idegenbeli siker elvileg a búcsút jelentette.

Bár a pályán 56-50-es összesítéssel kiesett, mégis továbbjutott a Loki, tudniillik a GAS Anagenniszi Artasz a magyarországi, első mérkőzésen hiába győzött 31-24-re, a csapatban pályára lépett az a Kuplevics, aki amellett, hogy két gólt is szerzett, nem rendelkezett megfelelő papírokkal - így az EHF kizárta a gárdát.

Utoljára majdnem három esztendeje nyert hazai pályán a Debrecen: 2002. október 13-án a portugál Madeirát győzte le a csapat 29-22-re. Egy ilyen arányú siker most is elkelne, a Loki ugyanis egy hete 25-23-as vereséget szenvedett az orosz Asztrahanocska Aszrahány ellen, s kőkemény visszavágó előtt áll.

"Remélem, hogy nyerünk az Aszrahány ellen! Már az első találkozót is hozhattuk volna, de az még nem jött össze. Most nagyarányú győzelmet várok magunktól" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján a kapus, Király Annamária.

"Bízom benne, hogy a lányok sikerrel vívják meg a csatát, de óva intek mindenkit attól, hogy túlzottan elbizakodottá váljon a kinti szoros eredménytől, hiszen az orosz társaság jelentős erőt képvisel" - nyilatkozta Oláh Sándor, a DVSC cégvezetője.

"Anyagilag és szakmailag nézve is a legnehezebb ellenfelet kaptuk, csak érdekességképpen, a két mérkőzés költségei számunkra mintegy hatmillió forintba kerülnek. Számunkra azonban sokkal fontosabb a szakmai oldal, vagyis, hogy a csapat továbbjusson, és ehhez mindenképpen szeretnénk kérni a közönségünk - kiemelten gondolok a B-középre - támogatását. Remélem, telt ház mellett, fergeteges hangulatban vívhatjuk ki a továbbjutást!"

A csapatból három napon keresztül hiányzott a bokasérülést szenvedett Janka Caltiková, a szlovák lány az Asztrahanyocska ellen azonban már mindenképpen ott akar lenni a pályán.

A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik, a játékvezető a román Dinu, Din kettős lesz.

pénteki eredmények
ZRK Medicinar Sabac (szerb-montenegrói) - Ankara Havelsan (török) 19-42 (6-21)

Nordstrand 2000, Oslo (norvég) - Iuventa Michalovce (szlovák) 33-27 (16-12)


a hétvégi program, EHF-kupa
október 8., szombat
16.00:
Ankara Havelsan (török) - ZRK Medicinar Sabac (szerb-montenegrói)
az első mérkőzésen: 42-19

16.00: Gorodnyicsanka Grodno (fehérorosz) - BNTU Minszk (fehérorosz)
az első mérkőzésen: 24-24

17.00: Madeira Andebol SAD (portugál) - CD Gil Eanes-Lagos (portugál)
az első mérkőzésen: 27-18

18.00: GAS Anagenniszi Artasz (görög) - RK Kale Kicevo (macedón)
az első mérkőzésen: 41-23

18.00: Panathlitikosz Szikeon (görög) - Szpartak Kijev (ukrán)
az első mérkőzésen: 10-31

19.00: Tecton Wat Atzgersdorf (osztrák) - Omni SV Hellas, Den Haag (holland)
az első mérkőzésen: 25-25

október 9., vasárnap
12.00:
AKABA Bera Bera-Pasajes (spanyol) - DHW Antwerpen (belga)
az első mérkőzésen: 34-11

18.00: Iuventa Michalovce (szlovák) - Nordstrand 2000, Oslo (norvég)
az első mérkőzésen: 27-33

19.00: Latsia Nicosia (ciprusi) - Sassari Citta' Dei Candelieri (olasz)
az első mérkőzésen: 25-38

handball.hu

Két góllal kapott ki a Loki

További hírek