Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Mindenhol veletek vagyunk!"

2005. szeptember 14. 11:03 © handball.hu

Hat Dunaferr- és egy Ferencváros szurkoló döntött úgy, hogy a dán FCK első hazai bajnoki mérkőzésére elutazik és a helyszínen bíztatja Pálinger Katalint és Siti Esztert. Bár a magyar lányok csapata egy góllal kikapott az Aalborgtól, a Pálinger Fan Club tagjai kiválóan érezték magukat Koppenhágában. Bizonyíték erre beszámolójuk és számos remek fotó, amelyet a handball.hu-nak eljuttattak.

"Mindenhol veletek vagyunk!"
Pénteken délelőtt 11-kor szálltunk fel a SkyEurope egyik gépével Koppenhága felé, a Pálinger Fan Club néhány tagjával (összesen heten voltunk). Velünk utazott Bendó Zsolt, a lányok managere is, aki segített a szállás intézésében. Koppenhágában egy kis városnézés után a szállás társalgójában egy kis bulizás következett Zsolt közreműködésével, a drapik társaságában.

Másnap reggel a csarnokban tartottunk terepszemlét. Nagyjából megnéztük hova lehetne rakni a drapikat és meglepődve tapasztaltuk, hogy a csarnok még a vártnál is kisebb. Csak a két oldalon van kb. 1000-1200 férőhelyes lelátó.

A komplexum amúgy szép, a dánoknál szokásos módon: étterem, öltöző hegyek, edzőterem, konditerem stb. Előzetes egyeztetésünk alapján Siti Eszti és Bendó Zsolt este hatra csábította a szállásunkra Katit. Persze ő nem tudott semmiről, hiszen a "szervezők" ködösítettek neki... Ő persze meg is lepődött, mikor meglátott bennünket a drapikkal feldíszített teremben. Azért egy kicsit megdorgálta Esztiéket, hogy ilyen huncutul hallgattak a dologról. Azután átadtuk ajándékainkat Ginnek és Esztinek is és egy jót beszélgettünk velük. Tüneményes hölgy mindkettőjük, Siti Esztit talán így jellemezhetném leginkább: energiabomba! Mivel másnap meccsük volt, így 9-kor elbúcsúzkodtunk tőlük.

Vasárnap délelőtt aláírtuk a drapikat, majd kb. délben érkeztünk a csarnokhoz, aztán megvártuk a lányokat a bejáratnál. Megkaptuk Esztitől az ígért jegyeket, így sikerült úgy bejutnunk a meccsre, hogy nem kellett fizetni egyikünknek sem. Bementünk a csarnokba, és felraktuk a drapijainkat, miközben (meg a meccs alatt is) kameráztak minket, meg érdeklődtek, hogy kik vagyunk, miért és honnan jöttünk, mivel a többségünkön Dunaferr mez vagy pulóver volt. A jelenlévők, szurkolók, újságírók is kérdezősködtek felőlünk, a lányok csapattársai is tőlük, meglátva minket, meg a drapikat, sőt még az FCK edzője is ránk kérdezett, mint utóbb kiderült.

A nézőtér tetején lévő korlátnál foglaltunk helyet, a hazai B-középpel pont az ellentétes oldalon és a másik sarokban, a drapijaink mellett, mivel Ginék ott melegítettek. Alattunk éppen az Aalborg szurkolótábor volt, kb. 15 fő 3 dobbal és valami csengettyűvel. Természetesen a lányok megkapták a "Szervusztok!" üdvözlést mikor bejöttek, aztán pedig volt "Siti Eszti allé!" és "Pálinger! Pálinger!" is, ahogy illik! Gin bemutatásánál kifeszítettük a korláton állva a nagy fehér, fekete feliratos drapit, amit előző este még nem látott.

A hazai B-közép egész jól működött, volt dobolásuk, drapijaik, zászlóik, tapsoltak és voltak különböző dalaik, amikbe a meccs folyamán mi is bekapcsolódtunk bizonyos fokig, egész jól kommunikáltunk egymásnak mutogatva-integtve a csarnokon keresztül. Persze nálunk elsődleges Gin és Eszti bíztatása volt, amivel bizony túlharsogtuk az alattunk lévő Aalborg szurkolókat is, akik nagyrészt csak doboltak és elég keveset hallatták hangjukat. A lányok is azt mondták, hogy hallották a pályán a hangunkat.

A meccs az elején kiegyensúlyozott volt, 4-4-ig együtt haladt a két csapat, azután az Aalborg elhúzott 4 majd 5 góllal és ezt tartotta a félidő végéig (11-16). A hazai csapaton látszott, hogy a fél csapat kicserélődött tavaly óta, nagyon hiányzott az összeszokottság támadásban, de még inkább védekezésben. Nem léptek fel a támadókra, nem ütköztek, nem voltak elég mozgékonyak és ezt az Aalborg könnyedén kihasználta. Ginnek szinte állandóan ziccerekkel kellett szembenéznie, mivel könnyedén átléptek a vendégek a hazaiak védőfalán. Nem is sikerült neki igazán az első félidő, pihent is kb. 10 percet a 15. és a 25. perc között. A támadójáték is nagyon esetlegesnek tűnt az FCK részéről.

A 2. félidő elején meg egyet rátett előnyére az Aalborg, de a hazaiak védekezése feljavult egy kicsit, Gin pedig ráérzett a védésre és fantasztikus teljesítményt nyújtott a fordulás után. Óriási érdemeket szerzett abban, hogy a az FCK előbb felzárkózott, majd egyenlített, sőt fordított is 27-26-ra a vége előtt 3 perccel. Ebben jó partnerre talált Tourayban, aki szintén nagyon jól játszott. Eszti is sokkal jobban játszott a 2. félidőben, lőtt 2 gólt és adott jónéhány gólpasszt. A csarnokban egész jó lett a hangulat, ahogy jött fel az FCK és már-már kezdett hasonlítani az otthonihoz. Sajnos az utolsó két perc nem sikerült a hazaiaknak, mert az Aalborg a végére fordított 28-27-re. Amiben azért elévülhetetlen érdemeket szerzett a bírópáros, akik nagyon tisztelték a vendégeket. Az FCK-nál 3 kiállítás volt, a vendégeknél egy (az is 5 mp-cel a vége előtt), a hazaiak egyetlen büntetőt sem kaptak, a vendégek ötöt (egyet Gin védett, ráadásul nagyon fontos pillanatban 24-25-nél). Nem is szólva arról, hogy a két perccel a vége előtt adott 7 m-es a vendégeknek, hazai kiállítással fűszerezve bizony finoman szólva is furcsa ítélet volt, ami ráadásul döntően befolyásolta a végkifejletet, az Aalborg megkapta a lehetőséget és élt vele.

A közönség megtapsolta csapatát, a vendégek pedig láthatóan iszonyúan örültek a győzelemnek. A meccs után a hazaiak két legjobb játékosával készítettek interjút Ginnel és Touray-val. Persze volt aláírás osztás, Ginnek itt is kisebb rohamot kellett kiállnia.

A meccs után a csarnok éttermében találkoztunk velük és sikerült még egy jót beszélgetnünk velük, illetve mi is kaptunk Katitól ajándékokat, valamint mindkettőjüktől a létező összes dologra aláírást. Eszti megkapta ajándékba a részünkről neki dedikált drapit (HAJRÁ SITIKE!), Gin pedig a neki dedikált nagy fekete szöveges drapit. Mintegy 2 órás újabb beszélgetés után elengedtük őket pihenni és egy utolsó közös fotózással búcsúztunk el tőlük. Este Zsoltnak átadtuk a dedikált, nemzeti színű sávval alul-felül díszitett drapinkat és megbíztuk, hogy továbbítsa azt a hazai FCK B-közép felé azzal a szándékkal, hogy a hazai meccseken ők mindig tegyék ki a lányaink támogatására.

Másnap elindultunk haza Koppenhágából egy magyar SkyEurope járattal és 3/4 6-ra érkeztünk Ferihegyre. Itt még elbúcsúztunk egymástól és mindenki utazott tovább haza, az ország minden tájára.

Az utazás résztvevői: Csucsu (Debrecen), Eszti (Mosonmagyaróvár-Dunaújváros), Ildo (Dunaújváros), Jucus (Dunaharaszti), Kriszti (Nyíregyháza), Tomi (Zalaegerszeg) és szerény személyem.



Dér István (Isthy)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi