Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Magabiztos játékkal bajnok a Győri ETO

2005. június 1. 22:13 © handball.hu

A magyar bajnokság döntőjében a hazai pályán játszó trónkövetelő, a Győri Graboplast ETO KC gárdája magabiztosan, végig vezetve, tízgólos győzelmet aratott a címvédő Dunaferr ellen. Az utóbbi időben kiváló formába lendült Herr Orsolya parádés védéseinek, a szoros védekezésnek és a felállt fal elleni jobb támadójátéknak köszönhetően egyértelmű volt a hazai csapat fölénye.

Fotó: www.bolcs27.hu
Fotó: www.bolcs27.hu
NBI, rájátszás, 28. forduló
Győri Graboplast ETO KC - Dunaferr NK 25-15 (15-7)
Magvassy Mihály Sportcsarnok, 3000 néző
Vezették: Nenad Krstic, Peter Ljubic (szlovének)


Győr: Herr - Kovacicová 3, Bradeanu 5, Görbicz 5 (3), Djokic 3, Gogirla 6 (1), Vérten 3. Csere: Petróczi (kapus), Temes, Bódi, Juhász, Mörtel. Edző: Róth Kálmán
Dunaferr: Pálinger - Bohus 1, Kindl 1, Németh 1, Ferling 5, Gáspár, Vincze 1. Csere: Cracana (kapus), Radulovics 3 (2), Bulath, Pálffy 3, Gerstmár Balogh. Edző: Kiss Szilárd

Kiállítások: 12, illetve 12 perc
Hétméteresek: 4/7 illetve 2/3

A mérkőzés előtt Tóth Lászlót, a magyar férfi junior válogatott szövetségi kapitányát, egyben a Győri Tento ETO vezetőedzőjét kértük előzetes esélylatolgatásra:

A két csapat hasonló játékerőt képvisel, de sok fog múlni a kapusok teljesítményén. Véleményem szerint a Győri ETO valamivel esélyesebb ezen a mérkőzésen, és meg fogja nyerni a bajnokságot.

Djokic szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, majd Herr hárított két labdát. Mindkét oldalon sok volt a hiba, kimaradtak a helyzetek, majd Radulovics hatalmas bombával egyenlített. Gogirla a túloldalon hasonlóval válaszolt (5. perc: 2-1)

Djokic ejtése után Gogirla megint 10 méterről lőtt a hálóba, így elhúzott a hazai csapat. A kapusokra nem lehetett panasz, mindketten válogatott formában védtek, a védelmek nagyon jól segítették őket.

Az első kiállításra a 11. percben került sor, Kovacicovának kellett elhagyni a pályát. Radulovics és Görbicz hetesváltása után maradt a háromgólos különbség (5-2), és folytatódott az elképesztő kapusparádé is. Görbicz két újabb büntetőt értékesített, tovább növelve a differenciát (7-2).

Tóth László:A Dunaferrnek harmatgyenge a támadójátéka, nem lehet benne elképzelést felfedezni. A szélre kialakított lövőhelyzeteket rendre kihagyták. Tizenöt perc alatt mindössze két gólt lőttek, ez magáért beszél. Ez természetesen a hazaiak védelmét is dícséri.

A nagyszerű kapusteljesítményeket mutatja, hogy a szélről a 17. percben született az első gól, Vérten révén. Kindl találatával 5-re csökkent a különbség. Két ejtés következett, Vértené kimaradt, Pálffy viszont a hálóba talált. Hatalmas volt az iram, másodpercenként kerültek veszélybe a kapuk, de sok hiba is becsúszott a játékba (20. Perc: 8-5)

Tóth László: Rengeteg helyzet maradt ki a győri oldalon, a szélen Vérten és Bódi is hibázott, a Dunaferr pedig kihasználta a lehetőségeit. Mindkét csapat gyengén játszik most, de ez a hullámzó színvonal szinte természetes is egy ilyen feszült bajnoki döntőn.

Radulovics hetese után kettőre csökkent a különbség, majd megint Gogirla lőtte át a falat (26. perc: 10-7). Herr spárgázta ki Radulovics lövését, majd egy újabb ziccert hárított, így a félidő eredménye 10-7 lett.

Tóth László: A meccs előtt azt mondtam, hogy a kapusteljesítmények döntőek lehetnek, mindkét kapus jól is véd, de Herr 5-10%-kal jobban hárítja a lövéseket. A védekezés mindkét oldalon jól működött, az ebből indított lerohanások is nagyjából hasonló eredményt hoztak. A felállt védelem ellen a Győr játéka egy kicsivel hatásosabb volt. Tulajdonképpen a kapus, és a felállt fal elleni támadások hozták ezt a minimális, háromgólos különbséget. A játékvezetés eddig szinte hibátlan volt.

A második játékrész Ferling átlövésével kezdődött, majd Petróczi hárította Radulovics büntetőjét. Gogirla és Németh gólváltása után maradt a kétgólos különbség. Görbicz megállíthatatlanul tört be a hatosra, és nem hibázott (34. perc: 13-9).

Tóth László: A győri csapat öt ziccert hagyott ki sorozatban, viszont Herr Orsolya továbbra is nagyszerűen véd.

A játékvezetők következetes szigorúsággal szórták ki a szabálytalankodó játékosokat. Bradeanu betörése után ötre nőtt a különbség (41. perc: 14-9)

Tóth László: Óriási a küzdelem, nem kímélik magukat a játékosok, viszont rengeteget hibáznak.

Görbicz alsókezes lövése, és Kovacicová, valamint Vérten indulásgóljai után elhúzott a hazai csapat (47. perc: 17-10).

Tóth László: Szerintem eldőlt a mérkőzés. Most minden sikerül a győri lányoknak.

Herr Orsolya a fellegekben! Bár a magyar kézilabda-rajongók gyakran látnak kiváló kapusteljesítményt, de ilyet elég ritkán. Ha nem a saját szemünkkel látjuk, nem is hisszük el, hogy milyen labdákat fogott.

Bradeanu és Kovacicová újabb góljaival 10 lett a különbség, ekkorra már minden eldőlt. Lélektani fordulat is történt, az addig kimaradó hazai ziccerek most bementek, míg a másik oldalon semmi sem sikerült.

Fotó: fotexfanclub.hu
Tóth László: Most már eldőlt végleg. Herr Orsolya nagyszerű teljesítménye elbizonytalanította az újvárosi támadókat, míg a másik oldalon Pálinger messze elmaradt első félidei teljesítményétől.

Petróczi is bemutatott két szép bravúrt a végére, így maradt a 10 gólos differencia. A magyar bajnoki címet időnként csodálatos játékkal és nagyszerű egyéni teljesítményekkel, 25-15-ös győzelemmel a Győri Graboplast ETO KC szerezte meg.

Fotó: fotexfanclub.hu
Tóth László: Óriási taktikai csata zajlott a pályán, amelyben a mérkőzés végére a Győr magasan a Dunaferr fölé kerekedett. Herr Orsolya teljesítménye világklasszis szintű volt, míg Pálinger a második félidőre teljesen visszaesett. A győri lányok szebbnél szebb támadásokat vezettek, és magabiztosan nyerték a mérkőzést. A Dunaferr egyértelmű kritikája, hogy két félidő alatt mindössze 15 gólt tudtak lőni. Ezzel a támadójátékkal nem érdemelték ki a bajnoki címet. A hazai csapat sokkal jobban előkészítette a támadásait, és felállt fal ellen jóval hatékonyabb volt.

Fotó: fotexfanclub.hu
Róth Kálmán (a Győr edzője): A védekezésünkkel maradéktalanul elégedett vagyok, hiszen ezzel sikerült felőrölnünk a Dunaferr erejét. Pálinger szenzációs védéseinek köszönhetően rengeteg ziccert kihagytunk, ennek ellenére sikerült nagyarányú győzelmet aratnunk. Bár a csapat diadala volt a siker, kiemelném Görbicz és Herr fantasztikus játékát. Óriási nap ez a győri kézilabda életében, azt hiszem, méltó helyre került a bajnoki cím.

Fotó: fotexfanclub.hu
Kiss Szilárd (a Dunaferr edzője): Hatalmas teher alatt játszottunk, helyzetek sorát hagytuk ki, ami teljesen elbizonytalanította a csapatom, így egy komoly vereségbe futottunk bele. Bár külön készültünk a Győr legjobbjára, a kapus Herr Orsolyára, a játékosaim nem tartották be a megbeszélt taktikát. Gratulálok a Győrnek, hiszen ma minden tekintetben felülmúltak bennünket!

A bajnoki rájátszás programja

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi