DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYE5QY1c' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Debrecenben lesz a II. Kézilabda Gála | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Debrecenben lesz a II. Kézilabda Gála

2005. március 22. 13:56 © handball.hu

A Kézilabda Gála szervezői a Régi Sipos étteremben tartották meg az esemény első sajtótájékoztatóját, ahol kiderült, a december 30-i II. Kézilabda Gála helyszíne a debreceni Főnix-csarnok lesz. A gálával kapcsolatos terveken kívül szó volt a 2004-es Európa-bajnokságról is, valamint a handball.hu hivatalosan is a rendezvény médiatámogatója lett.

Debrecenben lesz a II. Kézilabda Gála
Elsőként Sinka László, az MKSZ főtitkára értékelte a tavalyi, hazai rendezésű Európa-bajnokságot: az "Öleljük át Magyarországot" jelmondat égisze alatt az egész országot bejárta a kézilabda, hiszen két dunántúli (Győr, Zalaegerszeg), két kelet-magyarországi (Debrecen, Békéscsaba) városban és Budapesten összesen 48 mérkőzést rendeztek, amelyeket a helyszíneken mintegy 125 000 néző tekintett meg.

A médiumokkal kapcsolatban Sinka László elmondta: az MTV összesen 397 órányi műsort sugárzott az Eb-ről, 41 országban nézhették a kézilabdarajongók élőben a mérkőzéseket és további 100 országban sugároztak összefoglalókat, összesen mintegy 400 millió embernek.

Magyarországon a kilenc élőben közvetített mérkőzést 6 125 000 ember látta, ebből a Magyarország - Norvégia összecsapásra 900 000-en voltak kíváncsiak. A Telesport különböző adásait 11,5 millióan, míg a Duna Televízió műsorait 3,5 millióan látták.

Külföldön természetesen a skandináv országokban volt a legnépszerűbb az Eb. Norvégiában - ahol még a záróbankettet is közvetítették - az elődöntőt a lakosság 80 százaléka-, míg a döntőt 87 százaléka nézte. Dániában ez az arány 70 százalék körül volt.

A Petőfi Rádió Eb-vel kapcsolatos élő adásait összesen 15,5 millió hallgató követte figyelemmel, ezenkívül a rendező városoknak hatalmas publicitást adtak a rádió Eb előtti napokban sugárzott helyszíni műsorai is.

A különböző nyomtatott sajtóorgánumokban összesen 600 cikk jelent meg az Eb-ről, míg a különböző online médiumokban 500 írás illetve beszámoló.

Sinka László beszélt az Eb költségvetéséről is: a szervezés teljes költségvetése 450 millió forintot tett ki. A jegyeladásokból a vártnál nagyobb összeg, 176,5 millió forint folyt be, az EHF támogatása 106 millió forint volt, míg az állami támogatás 138 millió. Az összes kiadás levonása után az Európa-bajnokság pénzügyi mérlege 43 millió forint nyereség volt.

A tavalyi gála All-star csapata
Ágai Kis András, a II. Kézilabda Gála Szervezőbizottságának elnöke, Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára, és Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere aláírta az együttműködési megállapodást a II. Kézilabda Gáláról, majd Ágai beszélt a decemberi eseményről. Mint elmondta, a közönség a 2004-es gálához hasonló színvonalú rendezvényre számíthat, azonban lesz számos újdonság is: ügyességi versenyek, kosárlabdázók és labdarúgók kézilabdamérkőzése, szurkolói csapatok tornája a debreceni, ferencvárosi, győri és dunaújvárosi drukkerek részvételével, valamint valószínűleg érkezik egy híres külföldi kézilabdázó is.

A gálával kapcsolatos hír az is, hogy a handball.hu a II. Kézilabda Gála hivatalos médiatámogatója lett, azaz olvasóink rendszeresen olvashatnak majd híreket, érdekességeket oldalainkon a decemberi eseménnyel kapcsolatban.

A sajtótájékoztatón még szó volt a 2005. évi Női Magyar Kupáról is: a két elődöntőt (Győr - Vác, Dunaferr - Spartacus) 2005. április 2-án Dabason, a Dabasi Sportcsarnokban rendezik, míg a döntőre másnap Győrben, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban kerül sor.

handball.hu

Korábban:
Szilveszteri sztárparádé Szegeden

További hírek