DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYoa393b' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST A továbbjutás Ikastban dől el | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A továbbjutás Ikastban dől el

2005. március 12. 2:28 © handball.hu

A handball.hu fennállása óta először tudósított magyar részvétel nélküli nemzetközi találkozóról, hisz Bécsben a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében két külföldi csapat ütközött meg egymással: az osztrák Hypo a dán Ikasttal. A mérkőzésen nem dőlt el a továbbjutás sorsa, hiszen az ötgólos hazai győzelmet a világsztárokkal tűzdelt dán alakulat egy hét múlva képes lehet ledolgozni.

A továbbjutás Ikastban dől el
Hypo Niederösterreich - Ikast/Bording 32-27 (16-16)
Südstadt, 1500 néző
Vez.: Plesa, Cirligeanu (ROM)

a Hypo góllövői: Tanja Logvin 11/5, Gabi Rotis 8, Simona Spiridon 5, Anda Bilobrk 4/2, Alexandra Nascimento 2, Daniela Piedade 1, Tetjana Sinkarenko 1
Edző: Gunnar Prokop

az Ikast góllövői: Kristine Andersen 7/4, Josephine Touray 6, Lise Knudsen 4, Karen Brödsgaard 4, Gro Hammerseng 4, Line Daugaard 1, Tanja Milanovic 1
Edző: Magnus Johansson

Hétméteresek: 7/12, 4/4
Kiállítások: 6 perc (Logvin, Spiridon, Sinkarenko); 8 perc (Daugaard, Hammerseng, Knudsen, Milanovic)
Kizárás: Gro Hammerseng (25. perc)

Az eredmény alakulása: 5. perc: 3-1, 10. perc: 7-4, 15. perc: 10-7, 20. perc: 13-11, 25. perc: 16-12, 30. perc: 16-16, 35. perc: 17-18, 40. perc: 18-21, 45. perc: 20-25, 50. perc: 26-26, 55. perc: 30-26, 60. perc: 32-27.

Hatalmas show, villódzó lézerfények vezették be a találkozót, amely hazai tűzijátékkal kezdődött. Spiridon gólerős játékával a Hypo hamar elhúzott (7. perc: 5-2). Ettől persze Hammersengék nem ijedtek meg, a 11. percre már 7-6 volt az állás. A szokásos dán fegyvert, a lerohanást vetették be, három gólt szerezve zsinórban. Touray szokás szerint száguldozott a szélen, és biztos kézzel használta ki a helyzeteit. Ekkor azonban újra a Hypo percei következtek: Logvin nem hibázott a heteseknél, míg a brazil címlaplány, Nascimento góljával már öttel vezettek a hazaiak (17. perc: 12-7). (A "címlaplány" kifejezést ezúttal szó szerint kell érteni, mert a mérkőzésre kiadott színes műsorfüzeten a copacabanai szépség egy szál tetoválásba "öltözve" vírított.)

Daugaard és Knudsen igyekezett tartani a lépést Logvinnal, aki minden létező helyzetből szórta a gólokat. Ehhez persze az is hozzájárult, hogy az Ikast hatosa környékén minden szabálytalanság hetest ért a román bíróknál. Hammersenget a 24. percben a Logvin elleni szabálytalanság miatt végleg kiállították, bár az osztrák játékos 10 másodperccel a súlyosnak tűnő fault után biztosan értékesített egy hetest. El is szabadultak az indulatok a nézőtéren és a pályán egyaránt. Knudsen és Logvin kakaskodott egymással, majd Daugaardot kellett levinni a pályáról, miután lefejelte Bilobrk könyökét. Az ily módon megtizedelt Ikast mégis tartotta a lépést, és a félidőre döntetlen lett az állás (16-16).

A második játékrészben feljavult Mortensen teljesítménye, így vezetést szereztek a vendégek. A Hypo nyitottabb védekezésre váltott, de Kristine Andersen mindig megtalálta a labdával a beálló Brödsgaard-ot, vagy Knudsen tört be a megnyíló területre. A 45. percre már öttel vezetett az Ikast, mivel Mortensen egyik lövést hárította a másik után, Touray pedig indulásból rendre megzörgette Radulescu hálóját (20-25).

A Hypo sem adta fel: néhány gyengébb dán lövés után most ők vették elő a gyors indítások fegyverét, Nascimento és Logvin találataival a 51. percre ki is egyenlítettek, sőt Rotis révén a vezetést is átvették (27-26). Tovább folytatódott a Hypo gólsorozata: az 57. percre 30-26 lett az állás Spiridon és Rotis gólerős játékával, míg a másik oldalon Radulescu kapus is formába lendült, sorra hárította a dán szélsők, Touray és a visszatérő Daugaard vagy Hansen lövéseit. Extázisban játszottak a Hypo-lányok, kőkemény védekezéssel fogták meg a dán támadásokat. A végére Logvin még indulásból is betalált, így a meccs végeredménye 32-27 lett.

Gunnar Prokop, a Hypo vezetőedzője: Sajnos, keveset tudtunk gyakorolni a meccs előtt, mert kilenc játékosom megfázással küszködött. Az utolsó 10 percben sikerült a magunk javára fordítani a mérkőzést. A kapusunk a második félidőben nagyon jó teljesítményt nyújtott. Véleményem szerint maradt esélyünk a visszavágóra.

Karen Brödsgaard: Úgy érzem, hogy egy jó meccsen jelentős előnyt szereztünk, de az utolsó szakaszban nagyon sok hibát vétettünk. Sajnos, ha az ember támadásban hibát vét, azt azonnal góllal büntetik a túloldalon. Úgyhogy a Hypo megérdemelten egyenlített ki, és utána is folytatták a gólgyártást. Ebben a 15 perces időszakban nagyon jól játszott a hazai csapat. Valamit tennünk kellett volna, hogy megakadályozzuk a győzelmüket, de ez már az otthoni visszavágóra marad.

handball.hu

További hírek