Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Róth: A Silcotub nem könnyű ellenfél

2005. február 24. 12:27 © handball.hu

Teljesült a magyar kézilabda-rajongók elsődleges vágya: csapataink elkerülték egymást az EHF-kupában. Talán a Győr sorsolása tűnik a legkedvezőbbnek: Görbiczék a zilahi Silcotub csapatával fognak megmérkőzni. A handball.hu a Győri Graboplast ETO vezetőedzőjét, Róth Kálmánt kérdezte az újabb ellenfélről és a párharc esélyeiről.

Róth Kálmán újra a Silcotub ellen készíti csapatát
Róth Kálmán újra a Silcotub ellen készíti csapatát
handball.hu: Mi a véleményed a következő ellenfélről, a Silcotub Zalau csapatáról?
Róth Kálmán: Nem kaptunk könnyű ellenfelet, de a legjobb nyolc között már csak jó csapatok vannak. A Silcotub a Tadici mester által képviselt román iskolát játssza. Legfőbb jellemzői a fegyelmezettség és az agresszív védekezésből indított gyors játék. Rendkívül lelkes, motivált csapatról van szó, amely akkor sem adja fel, amikor már szinte semmi esélye sincs. Nem lesz könnyű párharc, bár a játékosállomány alapján én úgy gondolom, hogy a mi keretünk jobb. Ennek ellenére a két mérkőzés mindenképpen húzós lesz, főleg, ha az első meccsen nem tudunk jelentős előnyt szerezni.

handball.hu: A két csapat már korábban is találkozott a nemzetközi porondon. Mit mutatnak az eddigi tapasztalatok?
Róth: Igen, 1996-ban találkoztunk először velük. Akkor még létezett a City Kupa, amelynek a küzdelemsorozatában szembekerültünk egymással. Akkor elütöttek minket a továbbjutástól, sőt később meg is nyerték ezt a kupasorozatot. Némi szünet után legközelebb 2003-ban a Kupagyőztesek Európa Kupájában találkoztunk velük, ekkor mi jutottunk tovább, bár igen nehéz küzdelem volt. Romániában kétgólos vereséget szenvedtünk, itthon 3-mal győztünk, rendkívül kiélezett helyzetben. Az utolsó percben még Motognának volt egy lövése, amit ha Irina Sirina nem tol bravúrral a kapufára, akkor bizony ők jutottak volna tovább. Nagyon tanulságos csata volt számunkra, hiszen bizonyos szakaszokban már 5-6 góllal vezettünk, de a Silcotub nem adta fel, az utolsó pillanatig küzdöttek, még látszólag vesztett helyzetben is. Fizikailag is nagyon jól felkészített gárdáról van szó.

handball.hu: Mit lehet tudni a jelenlegi keretükről?
Róth: Két megbízható, saját nevelésű kapusuk van, Tolnai és Tamás. A beállójuk, Lázer szintén kiváló játékos, aki már a KEK-ben is játszott ellenünk. Az ő semlegesítése komoly feladat lesz. A belső posztokon játszókról kevesebbet tudunk: az biztos, hogy Jula az Itxako Estellába, Simona Gogirla korábbi csapatába igazolt. Motogna pedig anyai örömök elé néz. A korábbi összecsapásokon ők voltak középen a húzóemberek.

handball.hu: Hogyan tudtok információt szerezni?
Róth: A román idegenlégiósaink segítenek ebben. Tőlük tudjuk, hogy az irányító és lövő posztokon tehetséges, fiatal játékosok szerepelnek, akik a román junior válogatottban is letették már a névjegyüket. Úgy vélem, hogy a két mérkőzésen a nagyobb rutinunknak érvényesülnie kell.

handball.hu: Teljes csapattal tudtok készülni? Gyógyulnak a sérültek?
Róth: Le is kopogom gyorsan, hogy most szinte hiánytalan kerettel tudtunk készülni a héten. Azért nem teljessel, mert a Vaag Vipers elleni második kupameccsen a balszélső Juhász Gabriella olyan ujjsérülést szenvedett, amit csak kisebb műtéttel lehetett orvosolni. Őt most még kímélni kell egy kicsit. Örömmel mondhatom, hogy Mörtel Reni újra teljes értékű edzésmunkát tud végezni, tehát a kupameccsen is már bevethető lesz, bár nyilván eleinte figyelembe kell venni, hogy hosszabb kihagyás után tér vissza.

handball.hu: Görbicz Anita betegségét sikerült diagnosztizálni?
Róth: A belgyógyászok azt állapították meg, hogy kapott egy vírusfertőzést, amelynek az utóhatása miatt a szervezete állandó hőemelkedéssel reagált. Szerencsére ez most már elmúlt, az orvos is engedélyezte, hogy újra edzhessen, bár továbbra is külön odafigyelést igényel. Emellett folytatnia kell az antibiotikum-kúrát is, de a terhelés nem jelent rá veszélyt. Persze, az edzettségi állapota nem olyan, mint korábban, de egészséges labdaéhség van benne. Reményeim szerint hamarosan teljes értékű játékot tud nyújtani.

handball.hu (joos)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi