Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A Győr a továbbjutás kapujában

2005. január 9. 11:55 © handball.hu

Az EHF-kupában a Győri Graboplast ETO KC nehézkesebb első félidő után magabiztosan, 33-25-re győzött az SPR Lublin gárdája ellen a párviadal első mérkőzésén. A visszavágót ugyancsak Győrött rendezik vasárnap, és a mai eredmény alapján formalitásnak tűnik az összecsapás. Az előzetes várakozásoknak megfelelően a lengyel csapat mindent megtett, hogy a pályaválasztási jog feladása ellenére a lehető legjobb eredményt érje el idegenben is, de csak átmenetileg tudta megnehezíteni a hazai csapat dolgát.

Sirina bravúrjai nagyon kellettek Fotó: www.bolcs27.hu
Sirina bravúrjai nagyon kellettek
Fotó: www.bolcs27.hu
Erős félház előtt zajlott a mérkőzés, körülbelül annyian látogattak el a Magvassy Mihály Sportcsarnokba, mint egy kiscsapat elleni magyar bajnoki meccsre. Ebben jelentős szerepet játszhatott, hogy a Lublin feladta a pályaválasztói jogot, ami arra utalt, hogy nem igazán bíznak a továbbjutásban. A mérkőzés előtt virággal köszöntötték az Eb-résztvevő játékosokat. A magyar válogatott tagjai mellett a hazai csapat román és szerb légiósai, valamint a Lublin fehérorosz kézilabdázója is begyűjthetett néhány szép csokrot.

A győriek kezdték meg a gólgyártást, Sirina védése és indítása után Kovacicova gólja adta meg az alaphangot, de a sziporkázó játék és a nagyarányú vezetés még jó ideig váratott magára. A vendégcsapat tartotta a lépést, sőt, a 6. percben a vezetést is megszerezte (2-3). Feszes, nyitott védekezésükkel a lengyeleknek sikerült meglepni a hazai csapatot, és a gyors középkezdés fegyverét is jól használták ki. Az ETO a 9. percben tudta újra átvenni a vezetést, de a játék képe nem változott jelentősen.

Tóth László, a magyar férfi junior válogatott és a Győri Tento ETO szakvezetője: Véleményem szerint egy jól felkészített, szervezett támadójátékot nyújtó csapatot ismerhettünk meg a Lublinban az első tíz perc teljesítménye alapján. Nagyon nehéz dolga van az ETO-nak egyelőre, de remélem, hogy a jobb erőnlétünk hamarosan megmutatkozik, és a védekezésünk is jobban összeáll, ami indításgólokat eredményezhet. A lengyelek nyitott védekezése jól működik jelenleg, most ők lövik a gólokat indításból.

A hazai csapat védekezést váltott, az eddigi nyitott helyett, amelyre a lengyeleknek mindig volt válaszuk, a hatosfalra álltak át a győri lányok. Meg is lett az eredménye, mert a 15. percre sikerült 2 góllal elhúzni (8-6). Támadásban is váltottak a hazaiak, Vérten lett az irányító, míg Görbicz a szélre állt, és rögtön lőtt is egy szép gólt (9-6).

Tóth László: Vérten Orsinak nagyon dinamikusak a betörései, ezért érdemes középen is játszatni időnként. Meg tudja verni a védőjét egy-egyben, illetve magára tud vonni két védőt, és így emberfölényes helyzetet tud kialakítani.

Sirina parádézott a győriek kapujában, rajta igazán nem múlott, hogy a hazaiak nem tudtak jelentős előnyre szert tenni. Róth Kálmán azonban jogosan volt elégedetlen csapata mezőnyjátékával. Mehlmann bombagólja és Görbicz betöréses találata után azért a 25. percre háromra nőtt a különbség (12-9).

Tóth László: Összességében jó színvonalú mérkőzést láthatunk, nekem tetszik a lengyel csapat játéka. A pályaválasztói jog feladása ellenére jól küzdenek, és taktikailag is érett, kulturált kézilabdát játszanak. A mi lányaink azonban jobbak, bár nagy előnyt nem sikerült szerezni egyelőre. Volt néhány technikai hibánk, kihagyott ziccerünk és hetesünk, ennek köszönhetően tudja tartani magát az egyébként jól játszó vendégcsapat. Ha hibátlan teljesítményt nyújtottunk volna (ami persze a kézilabdában lehetetlen), akkor talán vezethetnénk mostanra öt-hat góllal.

Tüntetett a győri közönség, mert a gólhelyzetben lévő Vértent lerántották, és az ellentámadásból betaláltak a vendégek. Rola kiállítása után azonban a hazai lányok ki tudták használni az emberelőnyös helyzetet, így végül négy gólos előnnyel (15-11) zárult a félidő.

Tóth László: Nem könnyű feladat legyőzni a Lublint, mert mint mondtam, jó kézilabdát játszanak. Ezt tekintetbe véve a négy gólos előny dicséretes. A kapusoktól jó teljesítményt láthattunk, a vendégcsapat kapusa is dícsérhető, de Irina egyértelműen jobb nála, neki is komoly szerepe van abban, hogy ennyivel vezetünk. Biztos vagyok benne, hogy a második félidőre a lányaink jobban, összeszedettebben fognak játszani, és akkor sikerül nagyobb különbséget kialakítani. A lengyelek nem fogják feladni, a mieinknek úgy kell kijönniük a pályára, mintha döntetlen lenne az állás, és akkor még 3-4 góllal növelhetik az előnyüket.

Villámrajtot vett a hazai gárda a második félidőben, a 33. percben már hat gólra nőtt az előny (17-11). Szárnyaltak a győri lányok, Görbicz cikázott át a lengyel védők között, majd Bradeanu lőtt bombagólt (20-12).

Tóth László: Szinte hibátlanul játszunk most, nagyon jól alakítjuk ki és használjuk ki a helyzeteket. Jól rendeződünk vissza a védekezésre, és meg tudjuk akadályozni a lengyelek indulásait. Az erős felépítésű beállósuk, aki az első félidőben nagyon jól játszott, mostanra láthatólag elfáradt, ez is közrejátszik abban, hogy sikerült elhúznunk. Sirina kapusteljesítménye szinte tökéletes.

A vendégcsapat részéről főleg a csapatkapitány Wlodek próbálta tartani a lépést, lábbal többször is megverte a védőjét, illetve biztos kézzel értékesítette a heteseket. A megnyugtató előny birtokában a hazai csapat kissé kiengedett, illetve Sirina is elfáradt. A vendégek a 48. percre öt gólra csökkentették a hátrányt (24-19).

Tóth László: Az utóbbi öt-nyolc percben visszaesett a kapusteljesítményünk, illetve a védekezésbe is sok hiba csúszott. A lengyelek persze rögtön kihasználták.

Sirina helyére Petróczi állt, akinek kellett egy kis idő, hogy felvegye a meccs ritmusát, utána azonban bemutatott néhány bravúrt. A támadójáték is összeszedettebb lett, miután Róth Kálmán időt kért. Egyértelműen bevált, mert a hazaiak 3 gólt dobtak 2 perc alatt. Mehlmann bombázott újra a hálóba, majd Görbicz villanásai következtek. A 60. percre egy szép indulásgól maradt Vérten részéről, így a győri csapat végsősoron magabiztos győzelmet aratott.

Tóth László: Egy jó ellenféllel szemben ma csúsztak hibák a játékunkba, de nagyon sok pozitívuma is volt a mérkőzésnek. Görbicz ma nagyon gólerős volt, és jól szervezte a játékot, főleg a második félidőben. Gogirla is kiválóan teljesített, valamint Bradeanu is nagyon hasznos volt a védekezésben, és maradt energiája a támadások segítésére is. Ha megnézzük a góllövőlistát, látható, hogy több játékos lőtt 3-4 gólt, tehát nagyon jól megoszlottak a feladatok, a két húzóember mellett mindenki hozzá tudta tenni a magáét. A lengyel csapat nagyon jó benyomást tett rám, minden dícséretet megérdemel a játékáért, ahogy a mieink is a győzelemért. Vasárnap biztos győzelmet és továbbjutást várok.

Róth Kálmán, a Győri Graboplast ETO vezetőedzője: Az eredmény tekintetében körülbelül azt kaptuk, amit vártunk. Ezt a lengyel csapatot nem szabad lebecsülni. A játékban azonban lényegesen többet vártam a lányoktól, ha kicsit jobban odafigyelünk, fegyelmezettebbek vagyunk, akkor nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. A vendégek nagyon jól játszották azt, amit tudnak, a mi játékunk változatosabb, a játékosaink képzettebbek, illetve mondhatom azt, hogy jobbak is, de az ellenfél a mérkőzés egyes szakaszaiban lelkesedéssel kompenzálni tudta ezt a különbséget. A mai kézilabdában ezt nem engedhetjük meg magunknak, sokkal nagyobb alázattal kell játszanunk. A második félidőben időnként ki is domborodott a nagyobb képzettségünk és taktikai érettségünk, de az elején néhány játékosunk láthatólag azt hitte, hogy ezen a mérkőzésen meg sem kell izzadni, hiszen a vendégek feladták a pályaválasztói jogot. A közönségünk ennél többet érdemel, hiszen nem mi járunk ide szórakozni, hanem ők. Holnap szigorúbb, pontosabb játékot várok, hogy megmutatkozzék a csapat valós tudása.

Győri Graboplast ETO KC - SPR Lublin 33-25 (15-11)
EHF Kupa, 3.forduló. Győr, 1500 néző. Vezette: Gedvilas-Malasinskas (litvánok)

Győri ETO: SIRINA - Juhász, Vérten 3, GÖRBICZ 11/3, BRADEANU 3, Borbás 3, Kovacicova 3
Csere: Petróczi, Herr (kapusok), GOGIRLA 7/4, Mehlmann 2, Temes, Bódi 1
Edző: Róth Kálmán
SPR Lublin: CHEMICZ - WLODEK 6/3, Szilantyeva 5/2, DAMIECKA 4, Aleksandrowicz, Malczewska D. 4, Majerek
Csere: Malczewska E. 2, Rola 2, Svatko 2, Hipnarowicz
Edző: Edward Jankowski
Hétméteresek: 11/7 illetve 8/5
Kiállítások: 8 illetve 8 perc

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi