DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYBh4MWX' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Négy között a magyar csapat | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Négy között a magyar csapat

2004. december 15. 19:43 © handball.hu

A magyar válogatott a jobbik arcát mutatta a románok elleni mérkőzésen, és 17-13-as félidő után 31-25-re győzött délkeleti szomszédaink ellen. Kulcsár Anita a beállójáték magasiskoláját mutatta be, a helyzeteit biztos kézzel értékesítette, vagy hetesek sorát harcolta ki. Nagy Ivett is rátett még egy lapáttal a tegnapi teljesítményére, és Pálinger is hozta a szokásos formáját. A második felidei hullámvölgy ellenére a magyar csapat biztosan győzött, 31-25-re.

A beállójáték magasiskolája
A beállójáték magasiskolája
A mérkőzés előtt szakkommentátorunk, Laurencz László megemlítette, hogy sok múlik azon, hogy a magyar csapat hogyan tudja feldolgozni a tegnapi kínkeserves győzelmet. A németek elleni gyengébb játék egyik lehetséges okaként említette, hogy talán a lányok tudat alatt elbízták magukat a franciák elleni diadal miatt.

Laurencz László: A kapusteljesítmény is nagyon fontos lesz, a románoknak jó kapusa van Dinu személyében. Nálunk Pálinger Kati teljesítményén nem éreztem az utóbbi időben azt a magabiztosságot, ami jellemezni szokta. A felkészülési mérkőzések eredményéből nem szabad messzemenő következtetést levonni, a románok nem törték akkor össze magukat, most biztosan keményebben fognak küzdeni.

A magyar csapat nagy iramot diktált már a meccs elején is. A nyitott védekezés jól működött, a románok nem tudták úgy feltörni, mint tegnap a németek.

Laurencz László: A szélre próbálják kijátszani a románok a labdát, mert ennek a nyitott védekezésnek ez lenne az ellenszere, de a szélsőik próbálkozásait is jól fogja Pálinger. A románok védekezése nem elég agresszív, azért jól fel tudjuk építeni a támadásainkat.

Kulcsár Anita végig hihetetlen magabiztossággal értékesítette a helyzeteit, ekkor egy Lovász-passzt szelídített meg, és vágott a kapuba (11-6).

A románok kezdtek kicsit magukhoz térni, de ezúttal ez annyit jelentett, hogy tartani tudták a különbséget (13-9)

Laurencz László: Most támadásban a komplett Dunaferr van fenn, összeszokott a csapat, nincs benne gyenge pont.

A románok nem tudták megakadályozni a megindulásainkat, főleg Nagy Ivett villogott.

Laurencz László: Ivett ún. előinduló játékos, tehát már a lövés előtt vagy már annak pillanatában meg szokott indulni. Ebben persze van kockázat, hiszen az a lövés ki is pattanhat a védőfalról vagy a kapusról, és akkor meg kéne szerezni, de nagyon sokszor bejönnek az indulásai, mivel a szélsője ilyenkor még lenn van a sarokban, semmiképpen sem tudja utolérni.


Kiss Szilárd időt kért a félidő vége előtt.
Laurencz László: Ilyenkor csak az lehet a cél, hogy lenyugtassa Szilárd a csapatot, mert kevés idő van hátra, játsszuk végig, ha kell, addig, amíg passzívat nem jelez a bíró.

A magyar lányok azonban túl hamar ellőtték a labdát, két gólt is kaptak belőle (17-13).

Laurencz László: Könnyelműen elszórtuk a labdákat, pedig biztos helyzetig kellett volna játszani. Most 6 gól helyett négy gól lett csak az előnyünk.

A második félidőre is kiállt még a román csapat.

Laurencz László: Nem értem, hogy a románok miért nem változtatnak védekezésben, ugyanazt a hatosfalat játsszák, mint az első félidőben, és ugyanolyan rosszul.

Nem sokáig tartott azonban ez a pozitív periódus, mert a magyar csapat a támadásban egyre pontatlanabbul játszott, ráadásul emberelőnyből két gólt is kaptunk, sőt egy harmadikat is megindulásból. Nagyon feljött a román csapat, egy gólra csökkent az előnyünk (19-18) Sorra szórtuk el a labdákat támadásban, Kiss Szilárd le is cserélte Radulovicsot. A bejövő Mehlmann rögtön adott is egy gólpasszt, majd lőtt egy gólt (22-19).

Tóth Timinek most nem ment annyira, mint tegnap. Ferling állt a helyére, Görbicz pedig irányítóba jött be.

Laurencz László: Tóthot most le kellett cserélni, mert túl sokat vállalt, és nem jöttek be az utóbbi húzásai.

Görbicz rögtön egy csuklópasszal nyitott Lovásznak, aki be is lőtte. Majd Ferling megsérült, helyére Siti Eszti állt ballövőbe.

Pigniczki megkapta a harmadik kiállítást, ezzel végleg el kellett hagynia a pályát.
A nyitott védekezésben Görbicz állt a helyére.

Az utolsó öt percre négygólos előnnyel fordultunk, biztosnak tűnt a győzelem.

Közvetlenül a lefújás előtt Kulcsár Anita megkoronázta a parádés teljesítményét még egy góllal.

Laurencz László: Most másik oldalát mutatta a csapat, mint tegnap. Többségében bejöttek a húzásaink. Megérdemelt, egyértelmű győzelmet arattunk. A második félidőben volt egy megingásunk, de igazából akkor sem állt fenn a vereség veszélye. Minden szempontból felülmúltuk a román csapatot.

handball.hu

További hírek