DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY717UDG' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST A tájfutóktól érkezik az új svájci tréner | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A tájfutóktól érkezik az új svájci tréner

2004. április 14. 10:18 © handball.hu

Irene Müller-Bucher személyében július elsejétől új szövetségi kapitánya lesz a svájci női válogatottnak. A szakember - akit 2003-ban az év edzőjének választottak Svájcban - érdekes karriert mondhat magáénak, hiszen a komoly szakmai elismerést nem a kézilabdasportban nyújtott teljesítményéért kapta.

A tájfutóktól érkezik az új svájci tréner
Az 50 esztendős tréner játékosként 1981-ben, az LK Zug színeiben egy orrtörést követően vonult vissza az élvonaltól, s bár később alacsonyabb osztályban még játszott, egyre inkább a tájfutás felé fordult. A '81-es világbajnokságon tagja volt a svájciak bronzérmes váltójának, majd edzőként a 2003-as, hazai rendezésű vb-n, Rapperswilben a négy aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot szerző helvét csapatnak volt a szakmai irányítója.

Nem vonult vissza azonban a kézilabdától sem, az LK Zug másodedzőjeként érte a felkérés, hogy vegye át a nemzeti csapat irányítását, a lemondott Conrad von der Crone helyét. Irene Müller-Bucher a tervek szerint a svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőn az ideiglenesen megbízott Eskil Andreassent segíti, s július 1-jétől átveszi a vezetői szerepet.

A Svájci Kézilabda Szövetség a tervek szerint azt szeretné, ha a Müller-Bucher szakmai igazgatóként minden női válogatottért (beleértve az össze korosztályos csapatot) is felelne.

handball.hu

További hírek