DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY6zng73' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "A lányok nagyon koncentrálnak a KEK-re" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"A lányok nagyon koncentrálnak a KEK-re"

2011. március 12. 3:00 © handball.hu

Vasárnap este tovább menetelhet a Ferencváros a KEK-ben, amely ezúttal immár a legjobb négy közé kerülésért mérkőzik meg a francia Toulonnal. Elek Gábor vezetőedzőt arról kérdeztük, mit vár a találkozótól, és milyen erősnek tartja az ellenfelet.

Ismét ünnepelni szeretne a Ferencváros
Ismét ünnepelni szeretne
a Ferencváros
handball.hu: Milyen előjelekkel várjátok a vasárnapi csatát?
Elek Gábor: Két nem túl jól sikerült mérkőzés után vagyunk. Az egyik a Debrecen elleni, a másik pedig az Újbuda ellen mutatott második félidő, ami rettenetes volt, úgyhogy pillanatnyilag nehéz erre a kérdésre választ adni. Úgy gondolom, hogy ha a tudásunk nagy százalékát ki tudjuk vinni a pályára, akkor egy kiváló mérkőzést játszhatunk Toulonban.

handball.hu: Azért erre a csapatra jellemző, hogy amikor igazán fontos, nagyon fel tudja magát szívni...
Elek: Igen, mondhatjuk ezt. Például a Viborg ellen nagyon jól fel tudtunk pörögni. Ilyen értelemben a Debrecen elleni meccs is nagyon fontos volt, de ott közel sem tudtuk magunkat úgy felszívni, mint ahogy szerettük volna. Úgy vélem, vagy legalábbis nagyon bízom benne, hogy Franciaországban nem lesz ilyen problémánk, mert egy igen fontos mérkőzés előtt állunk.

handball.hu: Mire jutottál a Toulon elemzésekor?
Elek: Négy összecsapásukat is megnéztem. Ami látszik, hogy a két szélen (Audebert, Dembélé, Deroin és Le-Bihan) és a balátlövő poszton (Mwasesa) igen komoly játékosokkal rendelkeznek, a jobbátlövőjük (Gnabouyou) nagyon veszélyes, bár kicsit egysíkúbb. A beálló poszton egy elefántcsontparti származású és egy svéd játékos szerepel (Bredou Gondo és Flognman), az irányítójuk szintén svéd (Islas Helgesson). Valamiért a beállót kevésbé játsszák meg, az irányító pedig kötötten mozog, tehát kevés váratlan húzással operál. Tehát a legfontosabb a balátlövő és a két szélső semlegesítése lesz. Elég zárt, magas, inkább sáncolásra épülő védekezést erőltetnek, nyilván ez ellen fontos lesz, hogy a zárásokkal és a keresztmozgásokkal hogyan tudjuk a falukat szétszakítani. Fontos lesz az is, hogy az igen furcsa mozgású kapusukkal hogy bírunk el. Első ránézésre nem tűnik jó hálóőrnek, viszont ha az ember jobban megnézi, és minél többet lát belőle, annál nagyobb veszélyforrást lát benne. Kalkulálhatatlan a mozgása, jobbra-balra ugrál, vetődik, nem tudni, hogy mit miért csinál, tehát zavaró. A lerohanásaik életveszélyesek a két szélső, és a balátlövő Mwasesa vezetésével. Utóbbi igen komoly játékos, egy jó formában lévő Zácsikhoz tudnám hasonlítani, csak talán még gyorsabb.

handball.hu: Fekszik nekünk ez a játékstílus?
Elek: Meglátjuk. Ez most különösen a fejekben fog eldőlni. A Loki elleni meccs előtt a lányok szájába rágtam, hogy mit várhatunk Bogdanovicstól, erre dobott tizenegy gólt, míg Viborgban Skov hármat lőtt ellenünk. Ha Mwasesát nekiálljuk sáncolgatni, akkor végünk lesz, kottára fog minket lőni. Ha fogadni tudjuk, ütközni tudunk vele, akkor is lő majd gólokat, de akkor nem szór meg minket annyira. Ugyanez érvényes a támadójátékunkra is: ha egy az egyben elkezdünk velük birkózni, akkor bajba kerülünk.

handball.hu: Akkor ezek szerint minden megtörténhet Toulonban?
Elek: Ez a hozzáálláson múlik, azon, hogyan tudjuk megoldani a feladatot. Azt semmilyen körülmények között nem feltételezem, hogy ne akarnánk. Egyáltalán nem látok olyat a lányokon, hogy félvállról vennék. Kérdés, hogy mentálisan mennyire tudunk koncentrálni. A Viborg ellen ezt borzasztó jól csináltuk, de ez már a mérkőzés előtt az öltözőben is érezhető volt. Úgy érzem, hogy a csapat nagyon koncentrál a nemzetközi kupára.

handball.hu: Erősebbnek látod a Toulont a jelenlegi Viborgnál?
Elek: Nem, hiszen a Viborg mögött borzasztó nagy nemzetközi rutin van. A dánoknál vannak olyan játékosok, akiket minden kézilabda rajongó ismer, a Toulon esetében pedig erősen gondolkodni kell. A franciáknak feltörekvő, fiatal csapatuk van, amely életveszélyes lehet, ha ezt a rohanós, sok lövésre és zárásra épülő játékot hozza. Összességében tehát a Viborgot tartom jobbnak, de nem sokkal. Láttam a Toulon Issy elleni bajnoki mérkőzését, amelyen egy góllal kikapott leendő ellenfelünk. Az a találkozó a vicc kategóriába tartozott a Toulon részéről. Utána viszont megnéztem a Vâlcea elleni meccsüket, ahol iszonyatosan nagy harcban tudtak végül éppen csak nyerni a románok. Néztem a bajnoki listavezető dán Randers elleni találkozójukat, ahol meg tudták verni a skandinávokat. Úgy látom, hogy a nemzetközi kupameccseiken, főleg hazai pályán nagyon szépen teljesítenek.



KEK, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Toulon/St Cyr Var HBFTC-Rail Cargo Hungaria
2011. március 13., vasárnap 18.00
Toulon, Sportcsarnok
Játékvezetők: Aleš Veber, Damjan Janez Pangerc (szlovének)

Visszavágó

FTC-Rail Cargo HungariaToulon/St Cyr Var HB
2011. március 19., szombat 20.15
FTC-FŐTÁV Kézilabda Aréna
Játékvezetők: Milan Sivák, Peter Dvorský (szlovákok)
TV: SportKlub – ÉLŐ


Sem Németh, sem pedig Elek nem búsul
Németh: Ennek erőt kell adnia!
Kedvező sorsolást kaptak a magyarok


© handball.hu

További hírek