Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Németh: Ennek erőt kell adnia!

2011. február 14. 9:22 © handball.hu

A SYMA Váci NKSE vezetőedzője, Németh András nagyon büszke a csapatára, hiszen a Byåsen elleni első EHF-kupa-mérkőzés kudarca után ő maga sem hitt benne, hogy a lányok meg tudják fordítani a párharcot. Ez végül hatalmas bravúrral mégis sikerült.

Fotók: Fehér Viktor (v-man.hu)
Fotók: Fehér Viktor (v-man.hu)
handball.hu: Kérlek, először meséld el, mi történt az első Byåsen elleni mérkőzésen!
Németh András: Jól kezdtünk, de aztán sokat hibáztunk támadásban, amit borzasztó keményen megbüntettek a norvégok: simán leindítottak minket, amiből nagyon sok gólt kaptunk, ezáltal elbizonytalanodtunk. A felállt falas védekezésünk se volt jó, mert átlövésből nagyon sok gólt kaptunk, az ellenfél lövői kiválóak voltak. Nem tudtunk megfelelő védekezést és kapusteljesítményt felmutatni, így már a félidőre jelentős hátrányba kerültünk (22-16). A második játékrészben egy fiatalabb csapat volt a pályán, amely szépen helytállt, feljött három gólra is, de aztán előjöttek a hibáink, és végül öt találattal kikaptunk.

handball.hu: Mi történt a két találkozó között?
Németh: Szokás szerint kielemeztem a mérkőzést, és készítettem egy összefoglalót róla, amelyen általában a saját hibáinkat és erényeinket emelem ki, de most egy kicsit másképp történt, mert ezúttal az ellenfélből is kellett készülni. Idáig mindig egy étteremben szoktunk videózni, de ez most nem állt a rendelkezésünkre, így a csapat hozzám jött el, tehát gyakorlatilag családi hangulatban elemeztük ezt a tízperces összeállítást. Centiről centire átvettük, hogy miket hibáztunk, és beszéltük meg, hogy milyen új koncepcióval kellene előállni, amitől jobb folytatást remélhetünk. Nagyon kellemes volt számomra, hogy a csapat egy videó alapján, edzés, tehát konkrét gyakorlás nélkül, csupán elméleti síkon kapott információk alapján is nagyon jól végrehajtotta ezeket a feladatokat.

handball.hu: Milyen forgatókönyv alapján zajlott a visszavágó?
Németh: A kezdés ugyanúgy történt, mint az első meccsen, csak most az volt a különbség, hogy jó volt a kapusteljesítményünk, és elbizonytalanítottuk a lövőiket. Támadásban sokkal gyorsabban fordultunk, és jóval pontosabban játszottunk, sokkal több visszafutó emberünk volt, ezáltal szerintem végig kontrolláltuk a mérkőzést. Nagyjából a tizenötödik perctől fogva úgy éreztem, hogy nem veszíthetünk.

handball.hu: Lehet, hogy az első meccs után a norvégok kicsit elbízták magukat?
Németh: Nyilvánvalóan ilyenkor azt is figyelembe kell vennünk, hogy az ellenfél milyen teljesítményt nyújt. A norvégoknak hatalmas az önbizalmuk - joggal, hiszen az elmúlt időszakban sok mindent nyertek válogatott szinten. Ezek a játékosok magukban hordozzák a sikert. Az első meccsen többször is nagyon sok góllal vezettek, tehát joggal gondolhatták azt, hogy megoldják a második összecsapást is. Másrészről pedig már nem tudtak olyan gyorsan játszani, mint szombaton. Minden klubcsapatnak arra kell készülnie, hogy heti egy vagy két mérkőzést játszik. Azt lehetett látni, hogy az ő felkészülésük úgy alakult, hogy nem tudják két nap alatt ugyanazt a teljesítmény nyújtani.

handball.hu: Kirsner Erika nyolc gólt szerzett a második összecsapáson, és ezzel a Vác legjobbja volt. Ő most a fénykorát éli?
Németh: Nagyon jól és taktikusan kézilabdázott, és a végjátékot is megfelelően uralta. Őt is tudtam a második félidőben pihentetni, Uhráková pedig teljesen kihagyta ezt a játékrészt. A fiatalok jól átvették a szerepkörüket, rengeteget számított, hogy sokat tudtunk cserélni, és mindenki hozzá tett, aki pályára lépett. Külön kiemelném a tizenhét éves Mészáros Reát, aki a két meccsen az utolsó három félidőt végig játszotta. Ez ilyen korban, ilyen ellenfél ellen nem akármilyen teljesítmény, és szerintem nagyon jót nyújtott, Uhrákovával középen nagy stabilitást adott a védekezésünknek.

handball.hu: Annak a csapatnak, amely egy Byåsen erősségű együttest ki tud ütni, lehetnek vérmes reményei az EHF-kupában?
Németh: A Vác megmutatta, hogy nincs számára reménytelen feladat. Az ilyen eredmény a jövőre nézve kell, hogy erőt adjon. Nagyon nagy dolognak tartom, amit elértünk. Őszintén szólva én kevésbé hittem abban, hogy tudunk fordítani, mert a norvégok hihetetlenül jók és magabiztosak voltak az első mérkőzésen, ám mégis föléjük tudtunk kerülni minden szempontból. Ennek erőt kell adnia a későbbi feladatokhoz!

handball.hu: A keddi sorsoláson mely csapatokat szeretnéd elkerülni?
Németh: Nem vagyunk naprakészek azzal kapcsolatban, hogy melyik csapat milyen formában van, vagy éppen mit tud. Az elsődleges számunkra a gazdasági szempont, tehát a legkedvezőbb számunkra az Oldenburg lenne, mert egy gyors repülőúttal oda tudnánk érni. A legkedvezőtlenebb az orosz Togliatti lenne, a dánok pedig középúton helyezkednek el, számomra közülük a volt Ikast, azaz az FCM tűnik a legerősebbnek.

A váci lányok is összehozták!
Ötgólos hátrányban a Vác

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi