Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Eb: az első hat a cél

2014. december 3. 14:16

Négy nappal a magyar-horvát közös rendezésű női Európa-bajnokság rajtja előtt sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kézilabda Szövetség.

Eb: az első hat a cél
Vetési Iván, az MKSZ és a Szervező Bizottság elnöke elmondta: a tornán a magyar csapat számára a hivatalos célkitűzés a legjobb hat közé kerülés. Az eseményen Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója bejelentette, hogy a Provident újabb két évre, 2016 végéig a Magyar Kézilabda Szövetség platina fokozatú támogatója lesz. Németh András szövetségi kapitány hangsúlyozta: a csapat célja, hogy mindhárom magyarországi helyszínen pályára léphessen, azaz bejusson a legjobb hat együttes közé.

"Bevallom, talán a szokásosnál is izgatottabb vagyok négy nappal az Eb-rajt előtt, hiszen ezúttal nem csupán válogatottunk jó szerepléséért szorítok. A Szervező Bizottság megfeszített munkát végez hónapok óta, hogy az Európa-bajnokság három magyarországi helyszínen, azaz Győrött, Debrecenben és Budapesten, valamint Horvátországban Eszéken, Varasdon és Zágrábban" – mondta el Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség és az Európa-bajnokság Szervező Bizottságának elnöke.

"A helyszíneken már csupán az utolsó simítások vannak hátra, készen állunk a rajtra. Nagy reményekkel vágunk neki az Európa-bajnokságnak, hiszen hazai pályán lépünk pályára, és úgy vélem, csapatunk be tudja bizonyítani: két évvel ezelőtt megérdemelten lett Eb-bronzérmes, és továbbra is a kontinens legjobbjai közé tartozik. A szövetség elnöksége hivatalos célként az első hat közé kerülést tűzte ki. Az Európa-bajnoki győzelemért a teljes keret 50 millió forint prémiumban részesülhet, a 2. hely 30, a 3. hely 25, a 4. hely 20, az 5. hely 15, míg a 6. helyezés 8 millió forintot ér. Remélem, a lányok elérik céljaikat, mindannyian minden erőnkkel azon vagyunk, hogy boldogok lehessünk az Európa-bajnokság zárónapján is! Ha a csapat teljesít, természetesen mi sem maradhatunk adósok, éppen ezért örülök nagyon, hogy a Provident Pénzügyi Zrt. továbbra is platina fokozatú támogatónk marad, hiszen megszületett a megegyezés, nagyon hálásak vagyunk, hogy 2015-ben és 2016-ban is mellettünk áll eddigi legfőbb támaszunk" - mondta.

Németh András, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya arról beszélt, nehéz megítélni, mennyi esélye lehet a magyar válogatottnak az Európa-bajnokságon: "Nehéz megítélni az esélyeinket, hiszen sok csapat szeretne odaérni a legjobbak közé, és pontosan csak az első mérkőzések után látjuk majd az egyes válogatottak sportformáját. A magunk részéről elvégeztük az eltervezett munkát, amit lehet megtettük a sikerért. Megvan a saját elképzelésünk, az Európa-bajnokság pedig egy mérleg, amely megmutatja majd, mennyit is érünk. A legfőbb célunk, hogy mind a három magyarországi helyszínen játszhassunk, azaz bejussunk a legjobb hat közé. Csütörtökön utoljára lépünk pályára az Eb előtt, Franciaország ellen. Ami a keretkijelölést illeti, folyamatosan tisztult bennem a kép, mára voltaképpen annyi kérdés maradt, hogy ki lesz a 2 kimaradó kerettag, aki a torna kezdetén nem lesz az Eb rajtjára benevezésre kerülő 16 fős névsorban. Őket jelen állás szerint 3-4 játékos közül kell kiválasztanom. Egyelőre az oroszok elleni találkozóra fókuszálunk, belőlük készülünk, majd fokozatosan a többi ellenfélre. Minden segítségre szükségünk lesz, ezért nagyon várjuk szurkolóinkat!"

A torna rajtjára 16 játékos nevezhető, a 16 fős keretet a december 6-án este sorra kerülő technikai értekezleten kell leadni. A 28 fős kereten belül az Európa-bajnokság ideje alatt összesen három cserére adódik lehetőség.

Pálinger Katalin csapatmenedzser elsősorban a csapat felé irányuló támogatást köszönte meg: "Köszönjük a Magyar Kézilabda Szövetségnek és a Szervező Bizottságnak az eddigi segítséget, nem tudtunk olyat kérni, amit ne teljesítettek volna. Nagyon hálásak vagyunk támogatóinknak is, és külön köszönöm a Providentnek, hogy a szövetség és a válogatott mellé állt újabb két évre, hiszen remek érzés, hogy hazai felkészülési tornákon, azaz a Provident Kupákon készülhetünk együtt hosszú külföldi utazások helyett. Igyekszünk meghálálni valamennyi támogatást, szeretetet. "

A torna valamennyi magyar mérkőzését a közmédia m1-es csatornája közvetíti, az MTVA egyben az Európa-bajnokság közvetítője is, azaz a magyar médium által közvetített képet látja az Európa-bajnokságról kontinens- és világszerte minden néző.

"Kiemelt szerepet kapott a kézilabda a közmédiában, hiszen két évre elköteleztük magunkat a magyar bajnoki és kupamérkőzések, valamint a hazai válogatott találkozók közvetítésére, örömteli számunkra, hogy mi juttathatjuk el ezt a népszerű sportágat mindenkinek. Nagy felelősség számunkra az Európa-bajnokság is, kollégáink mindent megtesznek, hogy magas színvonalon közvetítsük az Eb-t" – hangsúlyozta Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója.

Marczinka Zoltán, az Európa-bajnokság Szervező Bizottságának ügyvezetője elsősorban az Európa-bajnokság utolsó simításairól, és a jegyértékesítésről beszélt: "Győrött és Debrecenben is készen állunk az Európa-bajnokság rajtjára, a kollégákkal együtt az utolsó simításokat végezzük. Szeretnénk, ha minél több szurkoló látogatna ki a találkozóra, így mindenkit arra biztatok, hogy váltson jegyet az Eb-re. Különleges programokkal, játékokkal várjuk a drukkereket, és még a győri csoportmeccsekre is kaphatók jegyek. Minden további információt megtalálnak a kedves szurkolók a kezilabdaszeretlek.hu oldalon" - fogalmazott.

Női Európa-bajnokság, Magyarország-Horvátország, 2014. december 7-21., csoportbeosztás:
A-csoport (Győr): Magyarország, Spanyolország, Oroszország, Lengyelország
B-csoport (Debrecen): Norvégia Dánia, Románia, Ukrajna
C-csoport (Varasd): Svédország, Németország, Horvátország, Hollandia
D-csoport (Eszék): Montenegró, Franciaország, Szerbia, Szlovákia

A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe, a legjobb 12 közé.

A magyar csapat csoportmérkőzései:
2014. december 7. 20:30: Magyarország-Oroszország (tv: m1)
2014. december 9. 20:30: Lengyelország-Magyarország (tv: m1)
2014. december 11. 20:30: Magyarország-Spanyolország (tv: m1)

Forrás: MKSZ

Eb 2014 - további hírek

2015. február 20. 8:07

Továbbra is az elitben a magyarok

2015. február 13. 19:31

Szavazz az év kézilabdázójára!

2015. január 7. 12:09

Menesztették Heine Jensent

2014. december 24. 0:01

Békés, szeretetteljes karácsonyt!

2014. december 21. 17:45

Norvégia visszaült a trónra

2014. december 21. 15:27

Bronzmeccs: visszavágtak a svédek

2014. december 21. 13:45

Itt az Eb All Star csapata

2014. december 19. 17:54

Spanyol - norvég döntő jön

2014. december 19. 15:10

A hatodik helyen zártuk a hazai Eb-t

2014. december 18. 19:49

Lazović kihagyja az elődöntőt

2014. december 18. 12:30

Kedvezményes szurkolói Eb-jegyek

2014. december 18. 11:18

Németh: felszabadultan kell játszani

2014. december 17. 20:16

Az ötödik helyért játszunk

2014. december 17. 16:00

Spanyolországé a másik elődöntős hely

2014. december 17. 15:45

Montenegró és Svédország elődöntős

2014. december 17. 15:35

Nem történt incidens

2014. december 17. 15:30

Jegyakció a végjátékra

2014. december 17. 14:32

Eredménytelenül óvtak a franciák

2014. december 16. 19:22

Montenegró: közelebb az elődöntőhöz

2014. december 16. 18:57

Csere a magyar csapatban