Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Eb: visszaszámlálás indul!

2014. augusztus 31. 7:16

Száz nappal a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokság rajtja előtt sajtótájékoztatót tartott a kontinenstorna magyarországi szervezőbizottsága.

Eb: visszaszámlálás indul!
A rendezvényen bejelentették, hogy a MOL szerepet vállal a torna szponzorációjában. Az esemény végén elindult az Európa-bajnokság visszaszámláló órája, amely a Szépművészeti Múzeum előtt mutatja a december 7-én kezdődő torna rajtjáig hátralévő időt.

– Az Európa-bajnokság az év legfőbb kézilabdás eseménye Magyarországon, noha májusban már sikerrel rendeztük meg a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét, így Budapest idén mindenképpen a női kézilabdázás fővárosa is – kezdte a sajtótájékoztatót Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség és a Szervező Bizottság elnöke. – Nagy örömömre szolgál, hogy a horvátokkal közösen rendezhetjük meg a tornát, Budapest mellett Győrött, Debrecenben, Zágrábban, Varasdon és Eszéken, hiszen mindkét ország hagyományos kézilabdaverseny- rendező, így nagy tapasztalattal rendelkezünk e téren, és számunkra a rendezés nem munka, hanem élvezet. Reményeink szerint minden kilátogató felejthetetlen élményekkel tér majd haza az épülő és az Eb-n debütáló Győr Arénából, a debreceni Főnix-csarnokból, a budapesti Papp László Sportarénából és a horvátországi helyszínekről is. Biztos vagyok benne, hogy Németh András és csapata mindent megtesz majd a jó eredményért, és kérek mindenkit, szeresse ezt a csapatot, hiszen mi is mindannyian szeretjük a kézilabdát.

– A magyar kormány elkötelezett a sport irányában, de tudom, hogy Budapest, Győr és Debrecen talán a legsportosabb magyar városok – mondta el Kiss Norbert, sportért felelős helyettes államtitkár. – A magyar kormány 180 millió forinttal támogatja az Eb-t. A támogatás legfőbb célja, hogy a gyerekeknek és a fiataloknak példát mutassunk, hogy a mi sportolóink ott vannak a világ elitjében. Magyarország kormánya hálás a Magyar Kézilabda Szövetségnek, a rendező városoknak, Horvátországnak a közös rendezésért, és az MTVA-nak is, amely láthatóvá teszi az Európa-bajnokságot. Jókívánságaimat küldöm Németh András szövetségi kapitánynak és csapatának, kívánom, hogy a sok munka meghozza eredményét.

– Budapest mindig is a sport egyik fellegvára volt, elég ha csak a közelmúltra gondolunk és a vízilabda Európa-bajnokságra – hangsúlyozta Tarlós István, Budapest főpolgármestere. – Magam is kézilabdáztam korábban, így pontosan tudom, milyen nemes sportág művelői érkeznek hazánkba. Köszönöm a szervezők gondosságát, nagy szeretettel és tisztelettel köszöntöm a torna résztvevőit, nagyon drukkolunk a magyar csapatnak az Eb-n, hajrá, magyarok!

– Debrecen az elmúlt évek fejlődésének köszönhetően igyekszik a legszebb arcát mutatni majd a torna résztvevőinek, a magyar válogatottnak és a szurkolóknak – jelezte Dr. Papp László, Debrecen alpolgármestere. – Az Európa-bajnokság 100 nap múlva kezdődik, de részünkről akár holnap is kezdődhetne a torna, hiszen a Főnix-csarnok készen áll, és nagy megtiszteltetés számunkra, hogy 2004 után ismét a női Európa-bajnokság helyszíne lehet városunk. A Főnix-csarnokban mindig telt ház fogadta a kézilabdázókat, biztos vagyok benne, hogy ezt most is így legyen. Készülünk a külföldi szurkolók fogadására és a magyar válogatott drukkereire is, már nagyon várjuk a kontinenstornát, hiszen nagy lehetőség városunk számára is a viadal.

– Megtiszteltetés számunkra, hogy a MOL a kézilabda Európa-bajnokság támogatója lehet. Szeretjük a kézilabdát, így azonosulni tudunk a torna jelmondatával: Kézilabda, szeretlek! - emelte ki Szollár Domokos, a MOL kommunikációs igazgatója. – Különösen a csapatsportokat és a csapatsikereket szeretjük támogatni, így nagyon szurkolunk a lányoknak az Európa-bajnokságon.

– Március óta több szakaszban készülünk az Európa-bajnokságra, júniusban és augusztusban megfelelő irányba haladva jó teljesítményt nyújtottunk, és épül az a csapat, amely méltóképpen képviselheti az országot decemberben – mondta el Németh András, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya. – A keret 80-90 százalékban adott, remélem, ezt nem írják felül az őszi bajnoki és kupamérkőzések sem. Az Eb-ig összesen három hetünk lesz a közös munkára, remélem, ez elegendő lesz a megfelelő eredmény elérésére. A célunk minden mérkőzésen a győzelem, amihez teljes értékű támogatást kapunk. Reményeink szerint decemberig megfelelő ellenfelekkel szemben tudunk majd gyakorolni. Nagy szeretet vesz minket körül, reméljük, ez megmarad a továbbiakban, és ezt is kihasználva jó eredményt érünk majd el.

– Érezzük mi is a szeretetet, ami körbeveszi a csapatot, fél szemmel már az Európa-bajnokság lebeg a szemünk előtt – emelte ki Bulath Anita, a nemzeti csapat játékosa. – Nagyon szeretnénk minél jobb eredményt elérni hazai pályán, magyar közönség előtt.

– 100 nap van hátra az Eb-ig, olyan ez, mint annak idején a katonaságnál: vágjuk a centit - említette meg Marczinka Zoltán, a magyarországi Szervező Bizottság ügyvezetője. – Most azonban nem valaminek a végét várjuk, hanem valaminek a kezdetét. Nagy örömünkre szolgál, hogy horvát sportbarátainkkal együtt szervezhetjük az Európa-bajnokságot. A magyar és a horvát szervezőbizottságok kialakítása után került sor a helyszínek szervezőbizottságainak kialakítására a rendező városokban. Elkezdődött az önkéntesek toborzása is, várjuk a jelentkezésüket a továbbiakban is a Magyar Kézilabda Szövetségben. Köszönöm a MOL-nak a támogatást, és a cég mögött álló kreatív stúdió munkáját. Szeretnénk a torna promóciójában is valami újat, valami mást adni, ezt jelképezi a „Kézilabda, szeretlek!”-szlogen. A jegyértékesítés öt hónappal a torna rajta előtt elindult, nagy az érdeklődés, sok jegy már elkelt. A közeljövőben igyekszünk kedvezményes lehetőségeket kialakítani annak érdekében, hogy a klubok és a legfiatalabb kézilabdázók is minél nagyobb számban lehessenek ott az Európa-bajnokságon.

A sajtótájékoztató végén Vetési Iván, Tarlós István, Kiss Norbert, Dr. Papp László, Bulath Anita, Szollár Domokos, Foxette, az Eb kabalafigurája és Gordan Grlić, Horvátország magyarországi nagykövete elindította az Európa-bajnokság rajtjáig hátralévő időt jelző órát a Szépművészeti Múzeum előtt.

A magyar válogatott csoportmérkőzéseit Győrött játssza, sorrendben Oroszország (december 7.), Lengyelország (december 9.) és Spanyolország (december 11.) ellen, a középdöntőt pedig Debrecenben vívják majd a mieink. Az elődöntőkre és a helyosztókra a budapesti Papp László Sportarénában kerül sor december 19-én és 21-én.

Az Európa-bajnokság részletes programja:

www.keziszovetseg.hu/upload/file/Eb_menetrend.pdf

A kontinenstornára jegyek már kaphatók országszerte több mint 300 jegyirodában, illetve az www.eventim.hu, a www.tex.hu és a www.jegyed.hu weboldalakon. A győri csoportkörre 4900 forinttól, a debrecenire 2490 forinttól vásárolhatók belépők. A középdöntő jegyárai 4900 forinttól, a budapesti elődöntőre 12 900 forinttól, a döntőre 14 900 forinttól kaphatók a jegyek.

Jegyinformáció, jegyvásárlás:

www.keziszovetseg.hu/noi-valogatott-hirek/indul-a-jegyarusitas-az-eb-re?cikk=10897

Az Európa-bajnokságra önkéntesnek jelentkezni e-mailben lehet, az onkentes@keziszovetseg.hu címen.

A magyar női válogatott mérkőzés-programja az Európa-bajnokságig:

Provident Kupa
2014. október 10-12., Debrecen

Felkészülési mérkőzések:

2014. november 29., Győr
2014. december 3., Győr

Az Európa-bajnokság hivatalos weboldala: www.huncro2014.ehf-euro.com

Forrás: MKSZ

Eb 2014 - további hírek

2015. február 20. 8:07

Továbbra is az elitben a magyarok

2015. február 13. 19:31

Szavazz az év kézilabdázójára!

2015. január 7. 12:09

Menesztették Heine Jensent

2014. december 24. 0:01

Békés, szeretetteljes karácsonyt!

2014. december 21. 17:45

Norvégia visszaült a trónra

2014. december 21. 15:27

Bronzmeccs: visszavágtak a svédek

2014. december 21. 13:45

Itt az Eb All Star csapata

2014. december 19. 17:54

Spanyol - norvég döntő jön

2014. december 19. 15:10

A hatodik helyen zártuk a hazai Eb-t

2014. december 18. 19:49

Lazović kihagyja az elődöntőt

2014. december 18. 12:30

Kedvezményes szurkolói Eb-jegyek

2014. december 18. 11:18

Németh: felszabadultan kell játszani

2014. december 17. 20:16

Az ötödik helyért játszunk

2014. december 17. 16:00

Spanyolországé a másik elődöntős hely

2014. december 17. 15:45

Montenegró és Svédország elődöntős

2014. december 17. 15:35

Nem történt incidens

2014. december 17. 15:30

Jegyakció a végjátékra

2014. december 17. 14:32

Eredménytelenül óvtak a franciák

2014. december 16. 19:22

Montenegró: közelebb az elődöntőhöz

2014. december 16. 18:57

Csere a magyar csapatban