Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Négyes U19-es torna Siófokon

2019. március 21. 13:19 © handball.hu

A júliusi Európa-bajnokságra készülő U19-es válogatottunk a hétvégén négyes tornán vesz részt Siófokon, ahol a német, a francia és a dán juniorok lesznek az ellenfeleink. A mérkőzéseket on-line a 24eskörzet Tv közvetíti. Dán Róbert cikke.

Hagyományosan a március végi válogatott héten indul a felkészülés a nyári utánpótlás világversenyekre. Ilyenkor még - talán utoljára - lehetőség van új embereket kipróbálni, és hosszú idő után újra komoly ellenfelekkel szemben tesztelhetjük, mit is tudunk és mi az, amiben még javulnunk kell. Idén már harmadik éve nem kell selejtezőket játszani az Európa-bajnokságra, ezért tavasszal Moldova, Feröer-szigetek és Görögország helyett végre jóval komolyabb csapatok ellen mutathatjuk meg a tudásunkat. Ez egyértelműen pozitív változás.

Magyarország U19 - Németország U19 március 22. péntek 18.00
Első ellenfelünk a 2017-es ifjúsági Európa-bajnok Németország. Velük utoljára két éve találkoztunk, éppen a nagymihályi Eb-n, ahol aztán egy végig kiélezett meccset sikerült döntetlenre mentenünk az utolsó percekben (25-25). Persze mindezt úgy, hogy előtte egy teljes félidőn át a két szlovák játékvezető ahol tudott, ott tett keresztbe nekünk: Afentalert alig tíz perc után már ki is zárták piros lappal, bár hozzá sem nyúlt az ellenfél játékosához. A németekről azóta is sokan mondják, hogy csak azért lehettek bajnokok, mert azon az Eb-n az ellenfeleket ott ütötték ahol érték.

Magyarország U19-Dánia U19 március 23. szombat 18.00
A dán korosztályos válogatottal négyszer játszottunk eddig, és mind a négyszer magabiztosan, több góllal vertük őket. Egy éve a dabasi felkészülési tornán nem kevesebb, mint tizenhárom góllal bizonyultunk jobbnak (39-26). Ez volt az a meccs, ahol a második félidőben Afentaler Sára és Kácsor Gréta már egymással bokszoltak a kispadon, csakhogy ne unatkozzanak. Ilyen gondtalan szórakozást ezúttal nem ígérhetünk, de az tény, hogy a dánok nagyon tisztelnek minket, és most is mi vagyunk a mérkőzés esélyesei.

Magyarország U19-Franciaország U19 március 24. vasárnap 11.00
A francia csapatot két éve az U17-es Eb-n tizennégy góllal győztük le, ezzel lettünk bronzérmesek. A második félidőben a francia kispadon a játékosok már csak búsan néztek maguk elé, meg sem mozdultak, az utolsó negyedórában még a francia edző is abbahagyta a céltalan sétálgatást az oldalvonal mellett. Ennek ellenére mi sem voltunk boldogok, mert nem a bronzéremért mentünk... Tavaly egy felkészülési meccsen júliusban megint győztünk, de akkor meg Varga Emőkét rúgták hasba úgy, hogy utána a világbajnokságon csak perceket tudott játszani. Így aztán vegyesek az emlékeink a franciákról, de egy biztos: idén az Európa-bajnokságon nem a bronzmeccsen szeretnénk velük találkozni.

Élő közvetítés: www.youtube.com/channel/UCY5SfsBTvSmRi1-60GvQ7xQ

Junior válogatottunk a világ legjobbja, és ezt nemcsak mi mondjuk, hanem szinte mindenki. Ennek ellenére vannak nyitott kérdések velük kapcsolatban, nem is egy:

Két vagy három kapussal menjünk az Eb-re...? Most, hogy Herczeg Lili régi formájában véd, és az NB I-ben is bizonyít, két kapus elég lehetne, és így több mezőnyjátékost vihetnénk Győrbe.

Mi legyen Kuczora Csengével...? A 2000-es korosztály kihagyhatatlan játékosa egy térdműtét utáni hat hónapos rehabilitációt követően április végén térhetne vissza, de tudja-e vállalni az Európa-bajnokság jelentette sorozatterhelést? (Két éve Tóth Gabi hasonló helyzetben minden további nélkül játszott a moszkvai junior vb-n, és ebből később sem voltak problémái.) Illetve érdemes-e több mint félév kihagyás után, alig néhány meccsel a háta mögött kivinni őt az Eb-re? (Tavaly Vámos Petra hat hónap szünet után először az U18-as vb-n játszott újra meccseket, és nagyon jól teljesített.)

Kellenek-e nyolc-kilenc méterről kapura veszélyes átlövők a válogatottba...? 2017-ben az Eb-n Gerháth Kincső komoly erősítésnek bizonyult, amikor sorra lőtte a gólokat távolról, de tavaly már nem vittünk ilyen játékost a világbajnokságra (illetve akit igen, ő is inkább beállóban kapott szerepet).

Legyenek-e magas védőjátékosok a csapatban...? Le tudjuk-e védekezni az oroszok két átlövőjét, ha nem elég magas a hatosfalunk? Tavaly a vb-döntőt kis túlzással az orosz csapat balátlövője nyerte meg, akit nem tudtunk megakadályozni a góllövésben.

Ki legyen a másik jobbszélső Arany Rebi mellett...? A lendületes, spontán játékáról híres Bánfai Kíra, vagy a helyzeteit szélről megbízhatóan, precízen értékesítő Mihály Petra? Két teljesen más személyiség, melyikre lenne nagyobb szüksége a csapatnak?

És a kérdések kérdése: ki legyen a másik balszélső...? Az első mindenképpen Nati, de ő tétmeccseken eddig csak ritkán tudta hozni magát. A cseréje, Stranigg Zsófi hosszú ideig volt sérült, és most tavasszal teljesen formán kívül van... Lehet, hogy nincs is jó balszélső ebben a korosztályban?

Mert amúgy ez a válogatott tele van fantasztikus játékosokkal, néhol egyenesen a bőség zavaráról beszélhetünk. Belső posztokra bekerülni újaknak szinte lehetetlen, és Vovának is inkább az okoz majd fejtörést, hogy kit hagyjon ki, nem az, hogy kit válogasson be. A júliusi Európa-bajnokságon szereplő válogatott tizenhat játékosát már most el tudnánk mondani fejből, minden további nélkül.

Kapusok: Herczeg Lili (NEKA), Tóth Nikolett (ETO), Csapó Kincső (DKKA)
Jobbszélsők: Arany Rebeka (DVSC), Bánfai Kíra (MTK), Mihály Petra (DKKA)
Jobbátlövők: Afentaler Sára (ETO), Albek Anna (HIB Liebenau Graz),
Beállók: Varga Emőke (Fehérvár KC), Simon Armilla (Érd)
Irányítók: Kellermann Dóra (ETO), Pál Tamara (ETO)
Balátlövők: Vámos Petra (NEKA), Kácsor Gréta (Vác), Tóth Nikolett (FTC)
Balszélsők: Schatzl Natalie (Érd), Stranigg Zsófia (MTK), Háfra Luca (FTC)

Dán Róbert

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi