Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Köstner ismét a DVSC élén

2018. november 23. 8:20

A DVSC Kézilabda Kft. közös megegyezéssel szerződést bontott Pal Oldrup Jensennel, a norvég edző helyét Köstner Vilmos veszi át.

Fotó: dvsckezilabda.hu
Fotó: dvsckezilabda.hu
Pal Oldrup Jensen 2018 nyarán állt munkába Debrecenben, irányításával a csapat kilenc forduló után a nyolcadik helyen áll a bajnokságban.

A DVSC Kézilabda Kft. vezetése négy és fél hónap után értékelte a helyzetet, és közösen arra a következtetésre jutott, hogy nem működött a vezetőedző és a játékosok közötti kapcsolat, nem alakult ki az a kémia, amely a sikerekhez szükséges. Éppen ezért érezték úgy, hogy változásra van szükség. A vezetőedzővel sikerült mindenben megállapodni, így szerződését közös megegyezéssel bontották fel, s nagyon sok sikert kívánnak neki további pályafutásához. A DVSC SCHAEFFLER kispadján a klub kétszeres EHF-kupagyőztes mestere, Köstner Vilmos követi a norvég szakembert.

"Nagyon meglepődtem, amikor Ábrók Zsolt megkérdezte, hogy elvállalnám-e a csapat irányítását, de azt hiszem, a helyemben mindenki meglepődött volna, hiszen én már leszámoltam magamban az élvonalbeli edzősködéssel. Persze maradtam a kézilabda mellett, dolgoztam saját DVSC-s ifi csapatommal, s az NB I/B-s Nyíradonyt is én irányítottam. Ahhoz mindenképpen ragaszkodtam, hogy ennek a két csapatnak a sorsa megnyugtatóan rendeződjön, ezután azonban örömmel mondtam igent. Az elmúlt években is akadtak ajánlataim az első osztályból, de nem akartam elmenni Debrecenből. De most egy olyan felkérés jött Ábrók Zsolt ügyvezetőtől, amelyre nem mondhattam nemet. Ez a klub jelenti nekem a kézilabdát, a klubnak és a szurkolóknak is tartozom annyival, hogy ha felkérnek, segítek!" – mondta Köstner Vilmos.

Tétmérkőzésen először majd december 30-án, a Budaörs elleni hazai találkozón irányítja a legendás mester a DVSC SCHAEFFLER-t.

"Az első bajnoki meccsig van időm megismerni a keretet, illetve lesz lehetőségem visszaállni egy első osztályú csapat napi ritmusára. Szeretném a saját formámra alakítani a felkészülést, a terhelést. Öröm számunkra, hogy sok játékosunk szerepel a kontinensbajnokságon, ám most szakmai szempontból nem a legkedvezőbb, hiszen meghatározó emberek hiányoznak a közös munkából. Ám azt is látni kell, hogy egy válogatott kézilabdázó számára a legjobb felkészülés a játék, s remélem jó formában térnek vissza Franciaországból a játékosaink. Ráadásul egy világversenyen való szereplés olyan emóciókat szabadíthat fel a lányokban, amelyek pozitívan hathatnak a folytatásra. Mivel a támadótaktikánk alapjaiban nem fog változni az Eb utáni napokban össze lehet simítani a csapat szerkezetét.

Bemutatkoznom nem kell senkinek, bár az edzésmódszerimet néhányan talán nem ismerik. Bízom benne, hogy az újdonság varázsa azokat is az oldalamra állítja, akik most esetleg ódzkodnak az ismeretlentől. Egy új edző mindig hoz pozitívumot, a váltás olyan hozzáállást eredményez, amellyel megindítható a munka. Az a célom, hogy visszahozzuk a DVSC-re jellemző kézilabdát, ezt megérdemli a csapat mellett a rossz időszakban is kitartó szurkolótábor. Gyorsabb, eredményesebb játékra lesz szükségünk, hogy elérjük céljainkat. A nyári felkészülési mérkőzéseket látva azt gondoltam, hogy a jelenlegi Loki, a klub sikercsapatai után az egyik legjobb állomány. Az a sebesség, amit akkor produkált a csapat megismételhető, ezt kell újra kihozni a lányokból. Ha így lesz, akkor a játékos, a klub és a közönség egyaránt jól jár. A DVSC helye a magyar kézilabdázásban még mindig jelentős, modern gyors játékkal elérhetőek a célok, még akkor is, ha látjuk, hogy a bajnokság középmezőnye nagyon sűrű, minden pontnak jelentősége van" – folytatta Köstner Vilmos.

A régi-új vezetőedző munkáját ugyanazok a szakemberek segítik, akik eddig is a csapat mellett dolgoztak, s akiket Köstner Vilmos is jól ismer.

"Annyiból új lesz számomra a felállás, hogy ilyen létszámú stábbal nem dolgoztam korábban, de a kézilabda olyan változásokon ment át, amely megköveteli az ilyen specifikus háttércsapatot. Közvetlen segítőm Vida Gergő lesz, Horváth Tibor fogja össze az erőnléti munkát, Grega Karpan marad a kapusedző, Posta Sarolt pedig a prevenciós munkáért felelős. Ez a tudás összeadódva nagyon sokat jelenthet, de jól kell használni. Szeretem a komplex edzéseket, s ehhez az egész stábnak együtt kell dolgoznia. Az én feladatom, hogy összefogjam őket, összehangoljam a munkájukat" – beszélt közvetlen munkatársairól Köstner Vilmos.

Forrás: www.dvsckezilabda.hu

Írd meg a véleményed!

Írd meg a véleményed! Eddig 44 hozzászólás érkezett.

Ajánld a cikket másoknak!

Ajánld a cikket másoknak!

További hírek

2019. április 21. 18:58

Érdi győzelem „idegenben”

2019. április 20. 17:28

Nagyarányú siófoki győzelem

2019. április 19. 18:35

Vendégsikerek mindkét helyszínen

2019. április 18. 18:37

Egy félidőt bírt a Kisvárda Siófokon

2019. április 17. 18:04

Néggyel nyert Érden a Győr

2019. április 16. 18:31

A Vipers-szel elődöntőzik az ETO

2019. április 16. 11:19

EHF-kupa: az Esbjerg kezd otthon

2019. április 14. 13:51

Bejutott a fináléba a Siófok

2019. április 13. 17:40

Az MTK legyőzte a Kohászt

2019. április 13. 15:36

BL: kiesett a Fradi, négy között az ETO

2019. április 12. 19:42

A Kisvárda hosszú idő után nyert otthon

2019. április 9. 14:57

Bundesliga: a gólkülönbség dönthet

2019. április 7. 14:36

BL: kikapott a Fradi, ETO-siker

2019. április 6. 19:08

Két idegenbeli győzelem

2019. április 6. 16:54

Négy gól a Siófok előnye

2019. április 5. 22:59

Öttel kapott ki a Bukarest

2019. április 5. 22:56

Az MTK-t verte a DVSC

2019. április 4. 18:43

Montenegróval egy csoportban

2019. április 3. 20:07

A szabaddobás elvégzése

2019. április 3. 19:02

Eggyel nyert a Fradi Vácon