Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Köstner ismét a DVSC élén

2018. november 23. 8:20

A DVSC Kézilabda Kft. közös megegyezéssel szerződést bontott Pal Oldrup Jensennel, a norvég edző helyét Köstner Vilmos veszi át.

Fotó: dvsckezilabda.hu
Fotó: dvsckezilabda.hu
Pal Oldrup Jensen 2018 nyarán állt munkába Debrecenben, irányításával a csapat kilenc forduló után a nyolcadik helyen áll a bajnokságban.

A DVSC Kézilabda Kft. vezetése négy és fél hónap után értékelte a helyzetet, és közösen arra a következtetésre jutott, hogy nem működött a vezetőedző és a játékosok közötti kapcsolat, nem alakult ki az a kémia, amely a sikerekhez szükséges. Éppen ezért érezték úgy, hogy változásra van szükség. A vezetőedzővel sikerült mindenben megállapodni, így szerződését közös megegyezéssel bontották fel, s nagyon sok sikert kívánnak neki további pályafutásához. A DVSC SCHAEFFLER kispadján a klub kétszeres EHF-kupagyőztes mestere, Köstner Vilmos követi a norvég szakembert.

"Nagyon meglepődtem, amikor Ábrók Zsolt megkérdezte, hogy elvállalnám-e a csapat irányítását, de azt hiszem, a helyemben mindenki meglepődött volna, hiszen én már leszámoltam magamban az élvonalbeli edzősködéssel. Persze maradtam a kézilabda mellett, dolgoztam saját DVSC-s ifi csapatommal, s az NB I/B-s Nyíradonyt is én irányítottam. Ahhoz mindenképpen ragaszkodtam, hogy ennek a két csapatnak a sorsa megnyugtatóan rendeződjön, ezután azonban örömmel mondtam igent. Az elmúlt években is akadtak ajánlataim az első osztályból, de nem akartam elmenni Debrecenből. De most egy olyan felkérés jött Ábrók Zsolt ügyvezetőtől, amelyre nem mondhattam nemet. Ez a klub jelenti nekem a kézilabdát, a klubnak és a szurkolóknak is tartozom annyival, hogy ha felkérnek, segítek!" – mondta Köstner Vilmos.

Tétmérkőzésen először majd december 30-án, a Budaörs elleni hazai találkozón irányítja a legendás mester a DVSC SCHAEFFLER-t.

"Az első bajnoki meccsig van időm megismerni a keretet, illetve lesz lehetőségem visszaállni egy első osztályú csapat napi ritmusára. Szeretném a saját formámra alakítani a felkészülést, a terhelést. Öröm számunkra, hogy sok játékosunk szerepel a kontinensbajnokságon, ám most szakmai szempontból nem a legkedvezőbb, hiszen meghatározó emberek hiányoznak a közös munkából. Ám azt is látni kell, hogy egy válogatott kézilabdázó számára a legjobb felkészülés a játék, s remélem jó formában térnek vissza Franciaországból a játékosaink. Ráadásul egy világversenyen való szereplés olyan emóciókat szabadíthat fel a lányokban, amelyek pozitívan hathatnak a folytatásra. Mivel a támadótaktikánk alapjaiban nem fog változni az Eb utáni napokban össze lehet simítani a csapat szerkezetét.

Bemutatkoznom nem kell senkinek, bár az edzésmódszerimet néhányan talán nem ismerik. Bízom benne, hogy az újdonság varázsa azokat is az oldalamra állítja, akik most esetleg ódzkodnak az ismeretlentől. Egy új edző mindig hoz pozitívumot, a váltás olyan hozzáállást eredményez, amellyel megindítható a munka. Az a célom, hogy visszahozzuk a DVSC-re jellemző kézilabdát, ezt megérdemli a csapat mellett a rossz időszakban is kitartó szurkolótábor. Gyorsabb, eredményesebb játékra lesz szükségünk, hogy elérjük céljainkat. A nyári felkészülési mérkőzéseket látva azt gondoltam, hogy a jelenlegi Loki, a klub sikercsapatai után az egyik legjobb állomány. Az a sebesség, amit akkor produkált a csapat megismételhető, ezt kell újra kihozni a lányokból. Ha így lesz, akkor a játékos, a klub és a közönség egyaránt jól jár. A DVSC helye a magyar kézilabdázásban még mindig jelentős, modern gyors játékkal elérhetőek a célok, még akkor is, ha látjuk, hogy a bajnokság középmezőnye nagyon sűrű, minden pontnak jelentősége van" – folytatta Köstner Vilmos.

A régi-új vezetőedző munkáját ugyanazok a szakemberek segítik, akik eddig is a csapat mellett dolgoztak, s akiket Köstner Vilmos is jól ismer.

"Annyiból új lesz számomra a felállás, hogy ilyen létszámú stábbal nem dolgoztam korábban, de a kézilabda olyan változásokon ment át, amely megköveteli az ilyen specifikus háttércsapatot. Közvetlen segítőm Vida Gergő lesz, Horváth Tibor fogja össze az erőnléti munkát, Grega Karpan marad a kapusedző, Posta Sarolt pedig a prevenciós munkáért felelős. Ez a tudás összeadódva nagyon sokat jelenthet, de jól kell használni. Szeretem a komplex edzéseket, s ehhez az egész stábnak együtt kell dolgoznia. Az én feladatom, hogy összefogjam őket, összehangoljam a munkájukat" – beszélt közvetlen munkatársairól Köstner Vilmos.

Forrás: www.dvsckezilabda.hu

Írd meg a véleményed!

Írd meg a véleményed! Eddig 44 hozzászólás érkezett.

Ajánld a cikket másoknak!

Ajánld a cikket másoknak!

További hírek

2018. december 17. 17:58

Pintea Győrben folytatja pályafutását

2018. december 16. 13:49

Franciaország az Európa-bajnok!

2018. december 16. 13:15

Háfra Noémi az All Star-csapatban!

2018. december 15. 16:53

Vb 2019: az osztrákok ellen juthatunk ki

2018. december 14. 16:37

Orosz-francia derbi a döntőben

2018. december 13. 19:10

Vb: ellenfélre várnak a magyarok

2018. december 12. 15:43

Véget értek a középdöntők

2018. december 11. 18:35

Fordítottak, és nyertek a románok

2018. december 11. 15:05

Nemzetközi klasszis az MKC-ban

2018. december 10. 18:34

Orosz diadal a dánok ellen

2018. december 9. 15:00

Nagy csatában siker a németek ellen

2018. december 7. 18:43

Súlyos vereség a norvégok ellen

2018. december 6. 18:31

Eb: elindult a középdöntő

2018. december 5. 22:59

A középdöntő programja

2018. december 5. 18:41

Két pontot visznek a magyar lányok

2018. december 4. 18:38

Szlovénia legyőzte az oroszokat

2018. december 3. 17:44

Megvan az első Eb-győzelmünk

2018. december 2. 15:39

Eb: szoros meccsek vasárnap

2018. december 1. 14:44

A mieink a hollandokkal kezdtek

2018. november 30. 18:40

Parázs meccsen nyert Dánia