DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYYMCw5i' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Regionális akadémia Szombathelyen | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Regionális akadémia Szombathelyen

2015. június 14. 7:44

Mocsai Lajos a NEKA főigazgatója és Pődör Zoltán a Student Comfort Kézilabda Utánpótlás Központ vezetője együttműködési megállapodást kötött egy regionális kézlabda akadémiai központ létrehozásával, mely Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia néven fog működni.

Regionális akadémia Szombathelyen
A megállapodás aláírása előtt, Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor sportért felelős alpolgármester, valamint Dr. Károlyi Ákos jegyző a polgármesteri hivatalban fogadta Mocsai Lajost a NEKA főigazgatóját, Mocsai Tamást a NEKA manager-igazgatóját, Pődör Zoltánt a megalakuló Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia vezetőjét, a Student Comfort Kézilabda Utánpótlás Központ alelnökét valamint Gódor Mihályt az osztrák válogatott edzőjét, aki évek óta segíti a szombathelyi kézilabda munkáját. Az egyeztetésen Dr. Puskás Tivadar a város polgármestere mind a szakmai mind az infrastruktúra-fejlesztési törekvésekhez együttműködését fejezte ki, továbbá a felek kijelentették, hogy a kézilabda munkacsarnok építése szükségszerű a minőségi szakmai munka folytatása érdekében, ezért mindannyian támogatják annak mielőbbi megvalósítását. Az egyeztetésen részt vett Homlok Zsolt a Haladás VSE társadalmi elnöke is, aki szintén határozott együttműködéséről biztosította a résztvevőket.

A polgármesteri hivatalban történt egyeztetést követő együttműködési megállapodás aláírásával egybekötött sajtótájékoztatón Mocsai Lajos a NEKA főigazgatója elmondta, hogy a Nemzeti Kézilabda Akadémia célja egy kiemelkedő kézilabda utánpótlás koncepció kiépítése az egész ország területén, amely hosszú ideig megalapozza a magyar kézilabda válogatott utánpótlását. Ennek a megvalósításához keresnek együttműködő partnereket, akik az akadémiai szemléletet és hitvallást megtartva regionális szinten működtetik az utánpótlás-fejlesztési programot. Szombathelyen eddig is kitűnő utánpótlás-képzés zajlott és remélhetőleg az együttműködés is elősegíti azt, hogy a kézilabdázás, amely országos szinten a második legnépszerűbb sport, városi-regionális szinten is nagyobb prioritáshoz juthasson.

Mocsai Tamás a NEKA manager-igazgatója arról beszélt, hogy az utóbbi tíz évben a magyar sport utánpótlásának a képzése nem volt megfelelő, most ezt a hiányosságot próbálják az akadémiai elit-képzéssel pótolni, amelyben meghatározó szerephez jutnak a rendszerben működő utánpótlást-nevelő partnerszervezetek.

Pődör Zoltán a megalakuló Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia vezetője elmondta, hogy az utánpótlás-nevelés területén ez idáig is nagy erőfeszítéseket tettek Szombathelyen, amely az elmúlt évek eredményességében is visszatükröződik, azonban a Nemzeti Kézilabda Akadémiával történt megállapodás egy magasabb szintre lépés a sportolói életpálya-modell kialakítása tekintetében, amelynek célja az óvodától az egyetemig tartó képzési rendszer kialakítása.

A szombathelyi kézilabdás közösség számára a Nemzeti Kézilabda Akadémiával történt megállapodás jelentős szakmai előrelépés, hiszen közelebb került annak a lehetősége, hogy Szombathelynek- egységes és stabil utánpótlás bázisra támaszkodva- mielőbb I. osztályú női kézilabda csapata lehessen.

Forrás: www.szombathelyikezilabda.hu

További hírek