DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYqw84Ce' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Pena: további 1+1 év a Fradinál | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Pena: további 1+1 év a Fradinál

2015. március 23. 11:08

Hétfőn az FTC kézilabda szakosztálya bejelentette két távozó, egy érkező és egy maradó játékosát. Jövőre érkezik Hornyák Dóra, távozik a csapattól Soós Viktória és Tomori Zsuzsanna, a csapat spanyol világklasszisa, Nerea Pena pedig további 1+1 évre kötelezte el magát.

Pena: további 1+1 év a Fradinál
A 2015/16-os szezonra több helyen is megváltozik a női kézilabda-csapat kerete.

Fantasztikus hír, hogy a Fradi spanyol csillaga, Nerea Pena ismét elkötelezte magát a csapat mellett. A mindig mosolygós játékos ezúttal sem palástolta örömét.
"Boldog vagyok és elégedett, hogy továbbra is a Ferencváros csapatát erősíthetem. A klubnál mindenki nagyon kedves velem, olyanok vagyunk mi a Fradinál, mint egy nagy család. Szeretem ezt a légkört, szeretek itt lenni. Remélem a következő szezonban nagy dolgokat, fontos címeket érhetek el a Fradival."

Ebben az esztendőben, Vácon eddig kiváló formában játszó Hornyák Dóra a következő évtől már a Népligetben küzdhet a zöld-fehér színekért. Az alapszakaszban elért 106 találata önmagáért beszél, reméljük, itt is hasonlóképpen ontja majd a gólokat.
"Nagyon szép időszakot töltöttem el Vácon, és így is szeretném ezt lezárni. Az itt töltött időszak segített, hogy a győri, "kispadi évek után" újra magamra találjak. Ez megmutatkozott a bajnokságban is, majd a "B" válogatottba is meghívót kaptam. Idő közben sajnos Vácon egyre több probléma akadt, így nagyon megörültem a Ferencváros megkeresésének."

Hornyák a Fradi-családról és a tervekről is nagyon vidáman és pozitívan nyilatkozott.
"Bízom benne, hogy könnyedén fog menni a beilleszkedés, hiszen rengeteg játékost ismerek és sokukkal játszottam már együtt. Szeretném megmutatni, hogy egy ilyen nagy csapatban is tudok kiemelkedőt nyújtani, szeretnék minél jobb eredményt elérni a hazai bajnokságban és a nemzetközi kupákban is. Tudom, hogy ezért rengeteget kell majd dolgoznom, igyekszem felvenni a Fradi ritmusát és játékstílusát. Mindent el fogok követni, hogy gyorsan beilleszkedjek és a csapat hasznos tagja lehessek hosszú időn keresztül."

Az érkező és hosszabbító játékosok mellett azonban két játékos is távozik klubunktól. Soós Viktória a következő szezontól a Dunakanyarban kamatoztathatja tovább tudását a Vác csapatában. Tomori Zsuzsanna, aki a Fradiban töltött évei alatt lett világsztár, nem hosszabbította meg szerződését, így a szezon végén elhagyja a Ferencvárost.

A Ferencvárosi TC Kézilabda Szakosztályának Ügyvezető Igazgatója, Bognár László is kifejtette véleményét a maradó, az érkező és távozó játékosokkal kapcsolatban.
"Óriási eredménynek tartom, hogy szurkolóink a jövőben is a Népligetben láthatják Nerea Penát, aki továbbra is csapatunkat erősíti. Sok kérővel kellett megküzdenünk, és egy igen hosszú tárgyalássorozat végén sikerült Nerével 1+1 éves szerződést kötnünk. Hornyák Dóri személyében nagyon jó szellemiségű játékos érkezik, akivel tovább erősödünk. Személye mindenképpen beleillik az általunk elképzelt jövő Ferencvárosába. Dórival 1+2 éves szerződést írtunk alá. A keret kialakítása még folyamatban van, de elsődlegesen egy rettentő pozitív, jó szellemiségű, megalkuvást nem tűrően küzdő csapatot szeretnénk - a Ferencvárosban persze ez a minimum. Ami a távozókat illeti, Tomori Zsuzsanna nem titkolt vágya, hogy a közeljövőben Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhessen, ezért szánta el magát a váltásra. Soós Viktória szintén távozik, vele a vezetőség nem újított szerződést."


Forrás: FTC Kézilabda szakosztály


© handball.hu

További hírek