Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Új helyszínen a kiemelt FTC-meccsek

2014. augusztus 5. 13:33

Augusztus 5-én sajtótájékoztatót tartott az FTC Kézilabda Szakosztálya az Elek Gyula Arénában. Bejelentették, hogy ősztől új helyszínen játszhatják kiemelt mérkőzéseiket a fővárosi zöld-fehérek, valamint a következő szezon várakozásiról és az új online jegyrendszerről is beszéltek.

Új helyszínen a kiemelt FTC-meccsek
A Tüskecsarnokba költözik kiemelt mérkőzéseire a Ferencváros női kézilabdacsapata – erről egyezett meg a klub szakosztályának vezetése a létesítmény üzemeltetőjével, a Nemzeti Sportközpontokkal. Az FTC-Rail Cargo Hungaria az előző idényekben a dabasi OBO Arénában játszotta Bajnokok Ligája mérkőzéseit, de novembertől már igénybe veheti a lágymányosi sportkomplexumot a fővárosi együttes.

Jeney Zsolt Ákos, az FTC Kézilabda Szakosztály elnöke az új csarnok kínálta lehetőségek mellett a Ferencváros felnőtt női kézilabda csapatának céljairól is beszélt.

„Kiváló lehetőség számunkra, hogy ősztől Budapesten játszhatjuk kiemelt hazai és nemzetközi mérkőzéseinket. A dabasi OBO Aréna remek helyszín, a dabasiak kiváló házigazdák voltak a Bajnokok Ligája és KEK-mérkőzéseink számára, amit ez úton is szeretnék megköszönni, most mégis izgatottan várjuk, hogy Budapesten küzdhessünk meg Európa legjobb csapataival. A Tüskecsarnok átadása mérföldkő szakosztályunk életében, hiszen fővárosi klubként fontos szempont, hogy itt vívhassuk meg a legnagyobb érdeklődésre számot tartó csatáinkat. A felnőtt csapaton túltekintve, utánpótlásunk számára sem elhanyagolható a fejlesztés, hiszen ezen beruházással számukra új edzőtermek nyílnak meg. Nagy várakozással várjuk tehát a szezonkezdést mind felnőtt együttesünk, mind utánpótlás csapataink szempontjából” – zárta gondolatait a Tüskecsarnokkal kapcsolatos fejlesztésről a szakosztály elnöke.

„Felnőtt női csapatunk célja nemzetközi szinten, hogy a BL legjobb hat csapata közé jussunk, azaz a második csoportkörben az első három helyezés közül valamelyiket elérjük. Ennek első lépése, hogy a csapat szeptember 20-21-én Lipcsében sikeresen kvalifikálja magát a Bajnokok Ligája főtáblájára, majd ezt követően a csoportját megnyerve - lehetőleg maximális pontszámmal - a második körbe jusson. A nemzeti bajnokságban a Bajnokok Ligája indulás jogát jelentő helyezés elérését, a Magyar Kupában pedig a döntőbe jutást tűztük ki elérendő célként” – összegezte a 2014/2015-ös szezon célkitűzéseit Jeney Zsolt Ákos.

Szeptembertől vidéki és elfoglalt ferencvárosi szurkolók is biztosan és kényelmesen jegyhez juthatnak az új jegyrendszernek köszönhetően, így biztosan a helyszínen tudják megtekinteni a hazai mérkőzéseinket. A bérletárusítás rendszere nem változott, azt továbbra is az Elek Gyula Arénában lehet majd személyesen megvásárolni.

„A jegyeket online lehet majd megvásárolni és kinyomtatni, és vonalkód olvasó segítségével fogjuk a helyszínen látni a jegy érvényességét. Gondoltunk azokra is, akik nem tudják kinyomtatni a jegyüket, ők a kifizetést követően és egy kapott kód segítségével a helyszínen átvehetik. Lehetőség van foglalásra is, amivel a lefoglalt jegyeket 24 órán belül lehet átvenni a helyszínen, de az események előtt 48-72 órával már nem lehet foglalni belépőket” – vázolta fel a jegyvásárlás új rendszerét Novák András, az FTC Kézilabda Szakosztály marketing igazgatója.

Elek Gábor együttese két felkészülési tornán vesz részt augusztusban: először Nagybányán játszik, majd hazai pályán az Elek Gyula Nemzetközi Kézilabda Kupán gyakorol az éles tétmérkőzések előtt. A népligeti torna résztvevői a Ferencváros mellett a román HCM Baia Mare, a szerb WHC Radnicki Kragujevac, valamint a magyar Siófok KC-Galerius Fürdő.

Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője kiemelte, hogy sokat tanultak a tavalyi év hibáiból, nehézségeiből. „Hosszú sikeres időszak után egy kevésbé sikeres év következett, ami a játékosokban és bennem is átértékelésre késztetett bizonyos dolgokat. A tapasztalatokat hasznosítottuk, és jelenleg mindenki borzasztóan elszánt az új szezont illetően. Ennyire motiváltnak talán még sosem láttam a csapatomat. A munkához való hozzáállásuk nagyon pozitív. Úgy gondolom, ha a hátsó alakzatunkat és a kapunkat stabilizálni tudjuk, akkor a tavalyinál jóval kiegyensúlyozottabb évet produkálhatunk. A konkrét célokkal én nem kívánok egyelőre foglalkozni. Nem arra koncentrálunk, hogy mi történik majd májusban, hanem arra, hogy Lipcsében sikeresen megvívjuk a BL-selejtezőnket. Engem most csak ez érdekel” – mondta a szakember.

A játékosokat a magyar A-válogatott kerettagjainak távolléte alatt Vérten Orsolya és Cifra Anita képviselte.

„A felkészülés eddigi része nagyon jól sikerült. A muraui edzőtábor során is remek körülmények között alapozhattunk. Az eddigi edzőmeccseinken még bőven akadtak hibák, de ezek a későbbi találkozók alatt fokozatosan csiszolódnak majd. Természetesem már most is célunk, hogy a felkészülési mérkőzéseinket is megnyerjük, de ilyenkor még mások a fő szempontok. Többek között, hogy mindenki játékba lendüljön, hogy gyakoroljunk és megkapjuk a meccsterhelést” – beszélt az eddigi felkészülésről Cifra Anita, a csapat beállója.

„Elsősorban még erőnléti munkát végzünk. A nagybányai kupáig két hét áll rendelkezésünkre, ami alatt a taktikai feladatokra is több időnk lesz. A felkészülési tornáknak az egyik nagy előnye, hogy egymást követő napokon tudunk játszani komoly ellenfelek ellen. Ez jól illeszkedik a BL-selejtező lebonyolítási rendjéhez is, és számunkra jelenleg a kvalifikáció sikeres teljesítése a legfontosabb” – mondta a sajtótájékoztató zárásaként az FTC-Rail Cargo Hungaria balszélsője.

Forrás: www.fradi.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi