Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

MTK Budapest: Nekik nyolc

2014. július 18. 13:34

Tizenhárom frissen igazolt játékossal, és új edzővel vág neki az MTK nőikézilabda-csapata a bajnoki szezonnak. A keret első közös edzésén elhangzott: a cél a legjobb nyolcba kerülés.

Horváth Attila
Horváth Attila
Az Elektromos sporttelepén, harmincfokos hőségben kezdte a felkészülést a kék-fehér gárda. A csapat első feladata az ismerkedés volt, mégpedig egymással, hiszen a nyári szünetben a keret java része kicserélődött. Rózsa Gábor szakosztály-igazgató szerint mindenképpen előre kell lépni, hiszen legutóbb az utolsó előtti helyen végzett a gárda az NB I-ben. A szakember a múltról már keveset beszélt, de azt elmondta, hogy sokkal jobb helyen zárhattak volna, ha nem sérül meg négy-öt kulcsjátékosuk. A jövővel kapcsolatban pedig így vélekedett:

"Az új szezonnak új edzővel vágunk neki. Fiatal, ambiciózus mestert akartunk, és meg is találtuk Horváth Attila személyében. Segítője az a Stranigg Ferenc lesz, aki tavaly is a klubnál dolgozott. Bízunk benne, hogy kettejük közös munkája eredményes lesz! Kapusedzőként Bakos István dolgozik a csapattal."

Inès Khouildi
Igazolások Debrecentől Tunéziáig

A szakosztály-igazgatótól azt is megtudtuk, hogy kik érkeztek a csapathoz. Debrecenből hárman is jöttek: Barna Éva, Valovics Nóra és Ábrahám Szilvia. Érdről Wolf Alexandra, és Török Petra érkezett. Szintén két játékost igazolt a csapat Siófokról, Varga Nikolettet, és Schmidt Nikolettet. Veszprémből Horváth Dóra, Vácról Szádvári Krisztina, a feljutásról alig lemaradó Budaörsből pedig Kovács Gréta csatlakozott az MTK keretéhez.

A csapatvezetés külföldön kapust, és baloldali lövőt keresett. Mindkettőt megtalálta. Petra Blazek (Ejtsd: Blacek) osztrák állampolgár, de tavaly Franciaországban játszott, így nem meglepő, hogy egyáltalán nem ismeri a keretet, de azt tudja, hogy a magyar bajnokság erős, és reméli, hogy megállja majd a helyét. A másik idegenlégiós Tunéziából jött, bár legutóbb Lengyelországban játszott. Inès Khouildi becenevét alighanem hamar megadják majd a szurkolók. Hogy azután „Ildi” mennyire tud megélni a magyar bajnokságban, kiderül a következő hónapokban...

Petra Blazek
Kánikula után forró évad

A lányok balszerencséjére visszatért a kánikula, így a legnagyobb hőségben kezdték az edzéseket. Két hétig az Elektromos sporttelepén készülnek, utána pedig Orosházára utaznak egy hétre, edzőtáborba. Bár ebben az időszakban a fizikális felkészülés a fő cél, két-három edzőmeccs azért szerepel a programban. A bajnokság szeptember harmadikán kezdődik. Rózsa Gábor szerint pokoli nehéz lesz ez a szezon is, de előre kell lépni.

"Szeretnénk előre lépni, és csatlakozni a középmezőnyhöz, de hogy ez a hatodik, vagy a nyolcadik helyet jelenti-e, azt egyelőre senki sem tudja megmondani, én sem. Az biztos, hogy a 18 játékosnak össze kell szoknia az edzőkkel."

A Rózsa Gábor által említett tréner, Horváth Attila jól ismeri a csarnokot, hiszen annak idején az Elektromossal itt lett bajnok, de játszott a Győrben, a Dunaújvárosban, a Honvédban, és Ausztriában is. Február óta tárgyalt az MTK-val. Azt mondja, hogy ismeri a keretet:

Rózsa Gábor
"A tavalyi szezon végén már jártam MTK meccsekre, sokat ültem a videó előtt, és komoly ráhatásom volt arra, hogy kik legyenek az idei csapat tagjai. A vezetés az első nyolcba várja a csapatot, amely nagyon komoly feladat, hiszen a gárdának össze kell még szoknia" – mondta az új edző.

Segítője Stranigg Ferenc úgy véli, hogy némi szerencsével az MTK lehet a bajnokság meglepetés-csapata, amelyik akár jóval a nyolcadik hely előtt végezhet. Különösen, ha a külföldről igazolt sportolók beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.

Azóta már tudjuk, hogy az együttes a Ferencváros ellen, idegenben kezdi bajnokságot, majd a második fordulóban – Budapesten – az Audi ETO KC ellen lép pályára. A csapat hivatalos neve: MTK Budapest.

Forrás: MTK Budapest

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi