DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYDmsQRQ' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST NB I-es csapat Mosonmagyaróváron | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

NB I-es csapat Mosonmagyaróváron

2014. július 16. 15:03

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Mosonmagyaróvári KC SE közös szervezésű sajtótájékoztatót tartott. Az eseményen háromoldalú együttműködési megállapodás került aláírásra, majd bemutatkozott Mosonmagyaróvár első osztályú csapata.

Fotó: www.mkcse.hu
Fotó: www.mkcse.hu
Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club SE és a Győri Audi ETO KC öt évre szóló háromoldalú együttműködési megállapodást kötött. Az együttműködés célját Mosonmagyaróvár polgármesteri jogokkal megbízott alpolgármestere, Dr. Árvay István ismertette. Az alpolgármester úr elmondta, a város nagy reményeket fűz ahhoz, hogy az együttműködésnek köszönhetően a Lajta-parti városban először jelenik meg egy első osztályú városi csapatsport, mely az utánpótlás nevelést maga után vonja. Így jelentős fellendülés várható Mosonmagyaróvár sportéletében.

A megállapodás az együttműködés egyik céljaként jelölte meg egy NB I/NB I/B-s kézilabda csapat működtetését. A megállapodás elfogadásával a város két kiemelten fontos vállalással segíti a közös cél megvalósítását. A város húsz millió forint éves támogatást nyújt a megalakult Mosonmagyaróvári Kézilabda csapat részére. Emellett ha az új városi sportcsarnok (várhatóan 2015-ben) elkészül, az Önkormányzat majd a csarnokidő előre meghatározott részét mérkőzésekre, edzésekre a csapat rendelkezésére bocsájtja.

Az Győri Audi ETO része az együttműködésben, hogy olyan utánpótlás nevelést alakítson ki Mosonmagyaróváron, ami minőségi szinten biztosítja az utánpótlás csapatok, majdan pedig, akár a felnőtt csapat keretét.

„Van két év tapasztalatunk ebben a koncepcióban, most abban bízunk, hogy sokkal jobb feltételrendszerben tudunk együtt dolgozni Mosonmagyaróvárral. Nagy várakozással állunk az együttműködés elé, és a magunk részéről minden támogatást megadunk, hogy mindhárom fél célt érjen” – mondta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke.

Dr. Tenk Gábor a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club SE elnöke, mosonmagyaróvári lokálpatriótaként kiemelte, hogy szíve régi vágya volt, hogy NB I-es csapatsport működjön a városban.

„Célunk egy olyan aktív és eredményes első osztályú kézilabda csapat megteremtése, amely lelkes és népes szurkoló táborral rendelkezik. Célunk a stabil működés, mind gazdaságilag, mind a sportéletben. Aktív szerepet szeretnénk vállalni a város társadalmi életében is” – emelte ki Dr. Tenk Gábor.

A Klub megújult szakmai stábbal, menedzsmenttel és elnökséggel kezdi meg a 2014/2015-ös bajnoki szezont. A vezetőedző Róth Kálmán, segítője Bognár Róbert lesz.

Róth Kálmán a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club SE vezetőedzője ismertette a klub játékos-igazolási stratégiáját, majd bemutatta a teljes 2014/2015-ös bajnoki keretet.

„Új csapatot kell csinálnunk, s ez nem könnyű feladat. Ki kell alakítani egy a csapatra jellemző játékstílust és stratégiát. Ez július hetedikével kezdetét vette. Igazolásaink során olyan játékosokat kerestünk, akik fejlődni akarnak, ambiciózusak és sikerre éhesek. Igazoltunk játékost a szűknek mondható magyar játékos piacról, de sikerült idecsábítani olyan külföldi játékosokat, akik akár kulcsemberek is lehetnek.”

A felkészülési mérkőzések bemutatásánál Róth Kálmán kiemelte, hogy nem súlyozná különösebben az eddig beiktatott edzőmérkőzéseket, mivel friss játékoskerettel bármilyen színvonalat is képviseljen az ellenfél, az fontos mérkőzés lesz a klub számára. A csapat július 22-én mutatkozik be a Vác ellen, hazai pályán.

További információkkal a nyár folyamán folyamatosan fejlődő és bővülő weblap és a klub hivatalos Facebook-oldala szolgál.

Forrás: www.mkcse.hu

További hírek