DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYH7BK8V' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Nosztalgiával a jövőbe | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Nosztalgiával a jövőbe

2013. december 5. 14:42

December 7-én Csehország ellen játssza első mérkőzését a női válogatott a világbajnokságon. A nemzeti csapat és a Ferencváros vezéregyénisége, Szucsánszki Zita nosztalgiával gondol a tavalyi újvidéki napokra, hiszen az Európa-bajnokságon dobogóra állhatott a válogatott.

Nosztalgiával a jövőbe
"Folyamatosan jönnek elő a tavalyi emlékeink, amikor szintén Szegeden voltunk az utolsó napokban. Várjuk már a rajtot, jó hangulatban, kiváló csapatszellemben vágunk neki a világbajnokságnak. Nagyon készülünk minden téren, és próbálunk hasonló programokat is csinálni magunknak, mint az előző évben ilyenkor. Ezért most is elmegyünk a szegedi karácsonyi vásárba kicsit forró teázni, kikapcsolódni, hogy azután következhessenek a meccsek" - mondta Szucsánszki Zita.

- Mire számítasz a csoportkörben?
- A kérdés csak az lehet, hogy hányadik helyen jutunk tovább, és nagyon szeretnénk, ha ez az első lenne, mert akkor a kiesés szakaszban könnyebb ellenfél várna ránk. Könnyű dolgunk azonban nem lesz, mert az erős németekkel és románokkal egymás után, pihenőnap nélkül játszunk, és a csehek ellen is nagyon fel kell készülnünk. Ráadásul éppen ellenük kezdünk, és az első meccs mindig nagy rizikó. Korábban sokszor döcögősen kezdtük a nemzetközi versenyeket.

- Elértétek már a kívánt sportformát?
- A taktika csiszolását és gyorsító munkát végzünk az utolsó napokban. A csapat megközelítőleg hetvenszázalékos formában van, és fel kell még mennünk száz százalékra, hogy minden úgy alakuljon, mint tavaly az Eb-n, ahol bronzérmesek lettünk. Idén is szeretnénk hasonlóan szerepelni, bejutni a legjobb négy közé, ott pedig majd meglátjuk.

- A válogatottban hogy működik a Fradi-sor? Túltettétek magatokat a Bajnokok Ligája-szereplésen?
- Csalódás volt a BL mindannyiunk számára, de itt új környezetbe kerültünk, ahol eszünkbe jutottak a korábbi sikerek, és a többiek is sokat segítettek, így most mindannyian a vb-re koncentrálunk. A Fradi-sor pedig, talán nyitott védelem ellen egy kicsivel jobban működik, mert rendszeresebben játszunk együtt, de olyan régóta játszik már együtt ez a válogatott, hogy nem hiszem, hogy ne ismernénk egymást. Egyébként Hajdu Jánosnak több variációs lehetősége is van, szerencsére, így biztosan kihasználjuk majd azokat is, hogy például akár két vagy három irányító is tud egyszerre a pályán lenni.

- És ilyen esetben ki irányít valójában?
- Görbicz Anitával pillanatok alatt megbeszéljük, hogy éppen ki legyen középen, ez eddig is jól működött és most is jól fog. Gyorsan tisztázzuk, hogy ki húzza össze a falat, hova készítsük elő az egy-egy elleni játékot, és így tovább. Ezután pedig be kell lőni a helyzeteket. Legközelebb Újvidéken...

Forrás: MKSZ

További hírek