DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY9bT40V' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Szucsánszki: Haladunk előre | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Szucsánszki: Haladunk előre

2013. július 30. 11:03

A felkészülés negyedik hete is elkezdődött a Ferencváros együttesénél. Az alapozásról a csapatkapitány, Szucsánszki Zita mesélt a fradi.hu-nak.

Szucsánszki: Haladunk előre
- Múlt héten három edzőmeccsetek is volt. Sikerült kipihennetek Magatokat?
- Jó volt a hétvége. Így, hogy a hetet a Balatonon fejeztük be pénteken, a csapat többsége lent maradt, és pihentünk. Nehéz ebben a hőségben, de Gábor is adott egy pihenőt hétfő délutánra. Azért elég keményen edzünk. Holnap videózunk is majd. Az eddigi edzőmeccsekbe belenézünk, hiszen van mit javítanunk. Haladunk előre.

- Legközelebb a Fehérvár ellen léptek pályára. Ilyenkor az ellenfélre készültök, vagy inkább a saját játékotokra koncentráltok, próbáltok pontosítani?
- Csak a sajátunkkal foglalkozunk, és főleg a védekezés és a visszarendeződés tökéletesítése a cél. Most még nem gyakoroltuk sokat a támadójátékunkat, se az emberelőnyös szituációkat. Kifejezetten csak a védekezésre koncentrálunk, ami eddig nem annyira rossz. Persze még így is sok gólt kapunk lerohanásból, tehát a visszarendeződésünkön sokat kell javítani.

- Nagyon nehéz volt nekiállni az alapozásnak? Már túl vagytok a nehezén?
- Nekem az első hét volt a legnehezebb. Most talán többet is pihentünk a korábbi évekhez képest a két szezon között. Éreztem is magamon, hogy nehezebben kezdem el a munkát. Az első héten komoly izomlázam volt, de attól kezdve szépen, lassan felvettem a ritmust. Eddig eléggé monoton volt a munka, edzés-fáradtság váltakozásában. Most már jókedv is van az edzések alatt.

- Milyen irányítani az idei csapatot?
- Könnyű! Ez a felfogás, miszerint nem az a lényeg, hogy minél több új játékost hozzunk, hanem hogy megtartsuk a régieket, nagyon jó, hiszen minél jobban összeszokott az együttesünk, annál könnyebben vesszük fel újra a ritmust. Annak ellenére pedig, hogy a támadójáték még nem kiforrott, Laurával már most is nagyon könnyű megértetni magunkat. Szamoránsky Piroska viszont nagyon hiányzik. Ráadásul Cifra Anita is sérült volt, és ő is csak most kezd visszaállni. Mészáros Rea a junior válogatott többi tagjával együtt még a nemzeti csapattal készül. Ebből a szempontból, a beállók hiányával nem is nagyon tudtuk volna gyakorolni a támadást.

- A kora délutáni időpontok ellenére eddig viszonylag sokan látogattak ki az edzőmérkőzéseitekre. Jobb így, mintha üres lelátók előtt kellene gyakorolnotok?
- Nagyon jó, hogy ilyen sokan kijárnak, mert legalább az új játékosok is ismerkednek a hangulattal. Ráadásul az első meccsünk a bajnokságban a Győr ellen lesz. Egy ilyen rangadón borzasztóan meg lehet illetődni, ha valaki nincs hozzászokva ehhez az atmoszférához. Mondjuk ezért is jó, hogy lesz augusztusban a Fradi kupa, mert ezáltal Laura, Rea és Melinda is megérezheti, hogy milyen a Fradi-közönség, amikor nekik szurkol.

Forrás: www.fradi.hu

További hírek