DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYUKmrYc' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "Reálisan nézve nem leszek ott a vb-n" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Reálisan nézve nem leszek ott a vb-n"

2013. június 21. 6:57

Karl Erik Bøhn hosszú hónapok óta küzd a leukémia ellen, és egy kis időre hazatér azután, hogy az első csatát megnyerte a könyörtelen kór ellen. A www.tv2.no portál ennek apropóján készített interjút a magyar női válogatott szövetségi kapitányával.

KEB és húga immár otthon Fotó: vg.no
KEB és húga immár otthon
Fotó: vg.no
"Csodálatos érzés, és már nagyon várom, hogy hazatérhessek. Ám ez csak az első menet volt, még vissza kell térnem a csontvelő-átültetésre" - fogalmazott a szakember.

- Számos nagy csatát éltél meg eddig. Hogyan jellemeznéd a rák elleni harcot?
- Mit mondhatnék róla? Nagyon kemény. El sem tudtam volna képzelni, hogy egy embert ennyire ki lehessen facsarni, de így történt. Viszont a kórházban a legjobb helyen voltam, ahol minden a terv szerint ment.

Válogatottunk vezetője négy kemoterápiás kezelésen, és három hét mesterséges kómában töltött időszakon van túl. Utóbbi előtt közölték vele, elképzelhető, hogy többé nem ébred fel.

"Szerencsés ember voltam az elmúlt 48 esztendőben, úgyhogy elégedett vagyok. A mesterséges kóma nélkül most nem lennék itt, úgyhogy nincs ezzel semmi baj. Volt rá esély, hogy magamhoz térek a kómából, igaz, nem túl sok. Tudtam, elmondták, hogy kevés esélyem van, de egyszerűen alig volt energiám. Szerencsére itt kiváló orvosok dolgoznak, akik amíg kómában voltam, kitaláltak egy olyan kemoterápiás kezelést, ami hatékonynak bizonyult" - mondta.

A tréner állapota fizikálisan javul, bár a kezelések alatt 18 kilót veszített testsúlyából, így jelenleg 68 kg-ot nyom. Bøhn elmondta, hogy a következő heteket az édesanyjánál fogja eltölteni.

"Nagyon kemény időszak volt ez. Bevallom, gyötrelmes volt a nap 24 órájában az ágyban feküdni. Ám a családom és a barátaim tartották bennem a lelket, és ez elképesztő volt. Mindvégig maximálisan támogattak a nővérek és a doktorok is, úgyhogy nem panaszkodhatom semmire. Bizonyos szempontból tehát ez az életem egy jó időszaka is volt" - mondta.

A szakember csontvelő-átültetésére július 2-án kerül sor, amennyiben a fizikális állapota megfelelő lesz. A donor Bøhn húga lesz. A műtét után több hetet vesz majd igénybe a felépülése.

Válogatottunk tagjai izgatottan várnak minden hírt szövetségi kapitányunkról, és bíznak benne, hogy a decemberi világbajnokságon ő vezetheti őket, azonban a tréner úgy véli, ez teljesen elképzelhetetlen:

"Ez egy álom, de ha reálisan nézzük, nem leszek ott. Muszáj most önmagamat előtérbe helyeznem" - zárta szavait.

A videóinterjút ezen a linken tekinthetitek meg.

Forrás: www.tv2.no

További hírek