DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYonkZ80' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Útra keltek a strandkézi válogatottak | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Útra keltek a strandkézi válogatottak

2013. június 10. 9:15 © handball.hu

A múlt heti dabasi edzőtábor után a héten szerdától jövő hét szerdáig Törökországban edzőtáborozik a három női strandkézilabda válogatott a közös felkészülés második állomásán.

Útra keltek a strandkézi válogatottak
Az idén három világversenyre készülnek a női válogatottak: július 5-7-ig junior Európa-bajnokság lesz Dániában, egyből utána kerül megrendezésre (július 9-14-ig) a felnőtt Eb is. A juniornál a célkitűzés a három megnyert ifjúsági Európa-bajnokság után az éremszerzés, és természetesen a történelmi sorozat folytatása.

A felnőtt válogatottnál az Európa-bajnokság kvalifikál a világbajnokságra, a célkitűzés a vb-re való kijutás. Természetesen itt is szeretnének a lányok valami kiugrót elérni, és a strandkézilabdázás női oldalának legjobb eredményével a négybe jutni.

Gróz János szövetségi kapitány így fogalmazott: Erőltetet menetben dolgozunk, alkalmazkodva a 26 nap edzőtábor lehetőségéhez. A feladat hatalmas, de nagyon nemes és alkalmas a bizonyításra. Az idén három világverseny lesz, és minimum két érmet szeretnénk szerezni hazánknak. Nincs idő a hagyományos felkészülési szakaszokra, így Rovnyai Mariann kollegámmal az utánpótlásban bevett és sikeres elvek szerint és módszerekkel dolgozunk.

Ez a csapatok nagy részének nem jelent változást, hiszen a játékosok jelentős többsége a mi nevelésünkből került ki, és felnőtt válogatottsága előtt velünk lett Európa-bajnok. A dabasi hét azt mutatta, hogy a rutinosabb korú játékosok közül a régiek jól alkalmazkodtak a megváltozott követelményekhez. Sajnos akadtak problémáink is: a felnőtt keretben a tavalyi felálláshoz képest Zsigmond Fruzsi egyéb elfoglaltság miatt, Antal Jenifer munkahelyi elfoglaltság miatt hiányzik, Mariann tavaly búcsúzott a válogatottól.

Jelenleg a felnőtt csapatnál a legnagyobb érvágás a Dunaújvárosi Akadémia játékosának, Sánta Dórának a hiánya. Dórit évekig nevelgettük a védő specialista posztjára, és a tervek szerint a váci Ivanics Dórival együtt fiatal, de kiváló védőpárost alkothattak volna. Sajnos egyelőre az MKSZ-kikérő ellenére a klubja Dórit nem engedte el (reméljük, ez a helyzet megváltozik). Ivanics Dóri jelezte, hogy a felnőtt csapatban való lehetőséggel nem kíván élni, sajnos sérülése és egyéb teendői miatt az utánpótlással sem kezdte meg a munkát.

Örömteli lehetőség viszont Hajdú Ági visszatérése a válogatottba, és a három NB I-es játékos érkezése (Csuka Alexandra, Kókai Ágnes, Oláh Nóra). Itt ragadnám meg az alkalmat, és mondanék köszönetet az Érd és a BSE vezetőségének, edzőinek a támogatásért.

A junior keretben is jelentős változások várhatóak: itt a váci Szondi Zsófia jelezte, hogy az idén nem valószínű, hogy a válogatott rendelkezésére tud állni, másik támadónk, Dancsó Dalma pedig iskolai és egyéb elfoglaltság miatt még nem készült velünk. Reméljük, a török edzőtábor hete után több mindenről is be tudunk majd számolni.

Az utazó keret: Győri Ágnes, Kókai Ágnes, Bozsó Nóra Leila, Tóth Enikő, Rácz Valentina Lili kapusok. Oláh Nóra, Csuka Alexandra, Fekete Bozsana, Hajdú Ágnes, Tóth Emese, Tóth Krisztina, Sütő Sára, Gróz Kitti, Kretz Fruzsina, Ladics Vivien, Fribesz Fanni, Lakatos Rebeka, Sidó Krisztina, Zsigmond Adrienn, Nyisztor Barbara, Csiki Renáta, Langauf István, Schrenk Péter, Rovnyai Mariann, Gróz János.

© handball.hu

További hírek