DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYqZ4iyR' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "Örülök, hogy a Fradi játékosa lehettem!" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Örülök, hogy a Fradi játékosa lehettem!"

2013. június 1. 13:02 © handball.hu

Az elmúlt tizenkét évben - kisebb megszakításokkal - szerves részét képezte a Ferencváros együttesének a kapus Pastrovics Melinda, aki játékosként már biztosan nem tér vissza a Népligetbe.

"Örülök, hogy a Fradi játékosa lehettem!"
handball.hu: 2001 óta vagy a Ferencváros játékosa, közben csak pár kitérőd volt a Vasasban, a Debrecenben és a Fehérvárban. Most viszont kétéves szerződést kötöttél a Siófokkal. Milyen érzésekkel távozol a Fraditól?
Pastrovics Melinda: Elég hosszú és sikeres bő évtizedet tudhatok magam mögött. Sok szép emlék fűz a Fradihoz, abszolút második otthonomnak tekintettem, és tekintem ezt az időszakot a mai napig is, szerettem ott lenni. Kényszerűségből volt ugyan egy másfél éves kitérőm, de a pozitívumok abból az időszakból is abszolút felfedezhetőek. Mindig az a típus voltam, aki a rosszban is a pozitívat próbálta megtalálni. Az FTC-korszakból is ezt szűröm le. Örülök, hogy a Fradi játékosa lehettem!

handball.hu: Kikkel szerettél a legjobban együtt játszani? Mely mezőnyjátékosokkal tudtál a legjobban együttműködni?
Pastrovics: Minden korszakban megvoltak az ilyen emberek. Először Farkas Ágival, Pádár Ildivel játszottam együtt, ők a mai napig nagy példaképeim. Aztán jött a későbbi korszak, Tóth Timi, Kirsner Erika, tőlük is sok tapasztalatot szereztem, sok sikeres év állt mögöttünk. Németh Andrást kell még kiemelnem, hiszen ő hozott a Fradiba, neki is nagyon sokat köszönhetek. Aztán később annyi játékossal játszottam együtt, hogy innen már nem is nagyon emelnék ki senkit. Jelenleg egy nagyon sikeres Fradi működik, és ez így is van rendjén. A csapat visszakerült a világelitbe, és ott is a helye. Gazdaságilag, szakmailag stabil lábakon áll a klub. A Ferencvárosnak továbbra is ezt a vonalat kell képviselnie.

handball.hu: Kik váltak a legjobb barátaiddá a csapatban?
Pastrovics: Rám nem jellemző, hogy barátaim lettek volna, de voltak olyanok, akikkel jobb kapcsolatban voltam. Összességében mindenkivel jóban voltam. Annyira felgyorsult az élet, hogy ez meglátszódik a csapatjátékon is. Nincs ideje az embereknek, sok meccsünk van, főleg ezen a színvonalon. Jó a közösség, de mindenki magával próbál foglalkozni, nagyon kevés a pihenőnk, feszített a tempó. Ki kell idegileg pihennie magukat az embereknek, és erre sokszor kevés lehetőség van. Én jobban szeretek a családommal kikapcsolódni.

handball.hu: Több váltótársad is volt a kapuban. Hogy látod, kitől tanultál a legtöbbet?
Pastrovics: A régi időszakban, még Kiskunhalason volt egy társam, Vörös Heni, akivel nagyon szerettem dolgozni. A Fradiban Sugár Timitől sokat tanultam, de tulajdonképpen mindenkivel jól tudtam együtt dolgozni.

handball.hu: Látsz még rá esélyt, hogy valaha is visszatérj a Fradihoz?
Pastrovics: Nem gondolkodom ennyire előre. Siófokon, egy új közegben szeretném megállni a helyem. Felszabadult játékkal, rutinommal szeretnék a fiataloknak segíteni, és úgy gondolom, hogy van is mit átadni nekik. Bogdanovics Anna és én leszünk a rangidősek, jó szellemet szeretnénk kialakítani. Ha egyszer visszakerülök a Népligetbe, az már nem játékosként lesz. A Fradi számomra egy olyan klub, ahonnan ha bármikor azt mondják, hogy menjek, akkor menni fogok, de nyilván nem játékosként. Kétéves szerződésem van a Siófokkal, ez alatt szeretnék helyt állni, jó eredményeket elérni, és a karrieremből még van plusz-mínusz egy-két év.

handball.hu: Melyik pillanatokra emlékszel vissza a legszívesebben a Ferencvárosnál eltöltött évekre?
Pastrovics: Talán a bajnoki címre a Győr ellen még a 2006/2007-es szezonban, az felejthetetlen volt. Aztán az első KEK-győzelem is euforikus, fantasztikus érzés volt számomra. Minden más kupagyőzelemre is büszke vagyok, akár az EHF-, akár a második KEK-győzelemre. Ezekre szívesen emlékezik az ember.

handball.hu: Mik a célok új együtteseddel, a Siófokkal?
Pastrovics: Így, látatlanban az első hatba kerülés van megfogalmazva. Vlagyimir Golovin munkájában biztos vagyok, hogy sikeres lesz, ő az elmúlt szezonban bizonyított Kiskunhalason. Megvannak az alapok, a jó szellem. Kezdődjön el a bajnokság, aztán majd később visszatérünk a kérdésre! Szeretnék jó eredmény elérni ezzel a társasággal. Az alapanyag adott, fiatal, jó játékosok alkotják a gerincet, emellé már csak jó szakmai munka kell, de ez is adott.

handball.hu: Látsz esélyt arra, hogy stabilan visszakerülj a válogatott keretbe?
Pastrovics: Pálinger Kati mögött nem nagyon volt szükség második, vagy harmadik számú kapusra, mert ő egyedül uralta a posztot. A válogatottságot mindig ajándéknak tekintettem, plusz dolog volt. Ha ez a szezonom sikeres lesz, lehet róla beszélni, de éljük meg a pillanatokat, és ha jól sikerülnek, mindent el fog rendezni az élet.

handball.hu: Mik a terveid az aktív pályafutásod utáni civil életben?
Pastrovics: Mindenképpen szeretnék az utánpótlásban megmaradni a kézilabda körül. Lehetőség nyílik rá Siófokon, hogy ezt elkezdjem, hiszen a helyi kézilabda akadémián 200-250 gyerekkel dolgoznak, és fel is ajánlották, hogy kipróbáljam magam a játék mellett. Meg kell nézni, hogy van-e affinitásom hozzá. Szükség biztosan lenne rá, mert ahol az utánpótlásba komoly energiákat fektettek, például a Fradinál, ott jönnek az
eredmények. Jó utánpótlás edzőkre van szükség, és szeretnék minél több jó kapust kinevelni a válogatott részére. Most az az elsődleges, hogy kiélvezzem a pályafutásom maradék időszakát, és jó szájízzel távozzak. Az edzősködésnek nem szabad a csapat rovására mennie, ezt nem szeretném.

handball.hu: Milyen ütemben halad a regenerációd?
Pastrovics: Volt egy porcműtétem, úgyhogy most rehabilitációs időszakon esek át, de már túl vagyok a nehezén, nyolcvan százalékos állapotban vagyok. A maradék egy hónap pont elég, hogy teljes értékű legyek az alapozás kezdetére. Ez az időszakot szerintem a Balaton partján töltöm el (nevet).

© handball.hu

További hírek