DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYdGtrAL' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Algyőn vendégeskednek Görbiczék | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Algyőn vendégeskednek Görbiczék

2012. november 29. 6:34

Hétfőig Szegeden lakik és Algyőn edz a jövő héten kezdődő szerbiai Európa-bajnokságra készülő magyar nőikézilabda-válogatott. Szerdán, a délelőtti edzésen látogatta meg a csapatot a Délmagyar.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba
Hat napon keresztül, hétfőig Csongrád megyében vendégeskedik a magyar nőikézilabda-válogatott. A jövő heti szerbiai Európa-bajnokságra készülő nemzeti együttes Szegeden, a Hunguest Hotel Forrásban lakik, a napi két edzését pedig Algyőn, a Fehér Ignác Általános Iskola sportcsarnokában végzi. A nagyközség számára kiemelt esemény Görbicz Anitáék látogatása, ezt a szerda délelőtti edzés során is megtapasztalhattuk.

"Amikor a szövetség hitelesítette a kézilabdapályánkat, megtetszett nekik a csarnok. A válogatott először Szegeden szeretett volna készülni, ám mivel az újszegedi sportcsarnok foglalt, megkerestek minket, mi pedig nagy örömmel fogadtuk a lányokat" – mondta Forgó Zoltán, a Kézilabda Szeged SE-Algyő NB I/B-s csapatának elnöke.

Miközben beszélgettünk, a csapat már megkezdte az edzést, bemelegítésként futballoznak a lányok. Bár látszott, nagyon vigyáznak egymásra, azért így is volt tétje a meccsnek, amelyen minden gólt nagy taps kísért a lelátón figyelő algyői iskolásoknak köszönhetően. Görbicz Anita megmutatta, amikor labda közelít felé, nem csak kézzel képes gyönyörű megoldásokra, jobblábas lövései és indításai olyanok voltak, mintha csak párja, a korábbi válogatott labdarúgó Vincze Ottó különórákat tartott volna neki a szünnapokon.

"Very long" – kiáltotta a magyar csapat norvég szövetségi kapitánya, Karl Erik Bøhn, amikor már az indításokat gyakorolták. A szakembert tavaly augusztusban nevezték ki a válogatott élére, a jövő heti lesz az első világversenye, amelyet élete legnagyobb kihívásaként jellemzett. Utasításait angolul adta a játékosainak, de általában segítője, a korábbi klasszis játékos Siti Beáta fordította le a pontos kéréseit.

Bár a foglalkozás kiváló hangulatban zajlott, a végre szomorú lett: a nemrég honosított Triscsuk Krisztinának egy indulócselnél kiújult a vádlisérülése, szúró fájdalmat érzett, ezért ő biztosan nem vesz részt az Eb-n – helyettese az eddig is a csapattal edző Bulath Anita lesz.

"Most voltam először az algyői csarnokban, de mivel apukám sportrajongó, és rendszeresen jár ide meccsekre, tudtam, hogy szép helyre jövünk" – mondta a szegedi származású Bódi Bernadett, a Dunaújváros jobbszélsője.

"Kiváló a csapategység, és a norvég stílus, amit a szövetségi kapitányunk „ránk erőltetett", szintén nagyon bevált. Szeretném, ha a legjobb hat közé jutnánk, de egyelőre csak az első mérkőzésünkre koncentrálok. Persze hatalmas élmény, hogy kijutottunk az Eb-re, az pedig, hogy Újvidéken játszunk majd, még különlegesebbé teszi az élményt. Biztos, hogy sok magyar szurkoló lesz a lelátón, a családom is megnézi majd a meccseinket – tette hozzá.

A magyar válogatott hétfőig lakik Szegeden, kedden pedig már a horvátok ellen kezdi meg a kontinensviadalt.

Forrás: www.delmagyar.hu

További hírek