Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Békéscsaba - Loki rangadót rendeznek

2012. szeptember 7. 7:41

A két szomszédvár csapatai mindig nagy csatát vívnak egymással, várhatóan így lesz ez a péntek esti találkozón is, amelyre a hírek szerint szép számú szurkoló érkezik a Hajdúságból.

Békéscsaba - Loki rangadót rendeznek
NB I., alapszakasz, 2. forduló

Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - DVSC-FÓRUM
18.00 Békéscsaba, Gyulai út
Játékvezető(k): Natkai Norbert, Szalay Zoltán

Az NB I. második fordulójában pénteken 18 órakor a Békéscsaba a DVSC csapatát fogadja.

A vendégek a nyitófordulóban meglepetésre 28-28-as döntetlent értek el a tavalyi bronzérmes, és a nyáron tovább erősödő Érd ellen. A csapat góljaiból a junior válogatott átlövő, Siska Pálma nyolcat, a korábban Békéscsabán is szerepelt irányító, Kudor Kitti hetet lőtt. A Loki nyáron igazolt új szerzeménye, a korábban az Előrében játszó jobbátlövő, Herr Anita háromszor volt eredményes. Egy hajtós, fiatal, végig agresszíven küzdő együttes a hajdúsági, amelyet ebben a szezonban új edző, az egykori válogatott hálóőr, Bíró Imre irányít.

A lila-fehérek a Fehérvár otthonában vereséggel kezdték a szezont. A székesfehérváriak elsősorban Triscsuk, Horváth Bernadett és Tilinger gólerős játékának köszönhetően nyolc góllal, 31-23-ra nyertek az Előre ellen. Hazai pályán most itt a lehetőség a békéscsabaiak számára, hogy javítsanak. Dr. Ökrös Csaba, a házigazdák vezetőedzője így vélekedik az esélyekről: "Nagy küzdelmet várok a találkozón, amelyen két hasonló képességű együttes méri össze tudását".

A debrecenieket nyilván feldobta az Érd elleni pontszerzés, így várhatóan most is nagy elszántsággal lépnek pályára. A Csabának a nyitányon elszenvedett idegenbeli vereség után itt a lehetőség a javításra, hazai pályán, a szurkolók támogatása mellett szeretnék otthon tartani a két pontot.

"Gondolom nem meglepő, ha azt mondom, hogy ezt a mérkőzést Békéscsabán is nagyon várják" – mondta a Loki játékmestere, Kudor Kitti. "Ugyanúgy, mint Debrecenben, ez ott is az év egyik legfontosabb meccse, amelyre a csapat és a szurkolók is nagyon készülnek. Az Érd elleni jó teljesítmény és a bravúros pontszerzés után jókedvűen készül a csapat a pénteki csabai túrára, látszik a lányokon, hogy mennyi pluszt jelentett a sikeres rajt."

"A hangulattal eddig sem volt gond, de az igaz, hogy a legnehezebb edzéseket is könnyebben csináljuk végig egy sikeres meccs után" – folytatta Kitti. "Azt is tudjuk, hogy a jó kezdés akkor lehet igazán értékes, ha Csabán is pontot, vagy pontokat tudnánk szerezni. Nagyon várjuk a pénteki mérkőzést, reméljük, hogy sok debreceni szurkoló elkísér minket a nagy rivális otthonába. Békéscsabán az elmúlt szezonban is jól játszottunk a bajnoki és a Magyar Kupa-meccsen egyaránt, bízom benne, hogy ez most sem lesz másként. Mi pontosan tudjuk, hogy csak csapatként lehetünk sikeresek az erősebb keretű riválisokkal szemben, ez hozta meg az Érd ellen is a pontszerzést, s ezúttal is hasonló szellemben lépünk majd pályára."

Több pikantériája is lesz a rangadónak, az egyik, hogy régi barátok kerülnek egymással szembe: Kazai Anita, a Loki balszélsője és az ex-debreceni, jelenleg lila-fehérben játszó Csáki Viktória különmeccse érdekes párviadalnak ígérkezik.

"Nagyon régi barátság a miénk, volt időszak, amikor együtt is laktunk. Valóban izgalmas lesz ellenfélként tekinteni egymásra, de nincs mese, erre az egy órára el kell felejteni, hogy jóban vagyunk. A meccs előtt és után marad minden a régiben, de a pályán csakis az számít, hogy a saját csapatomat segítsem. Nehéz lesz túljárni a másik eszén, hiszen amennyire én ismerem őt, annyit Csakesz is tud rólam" – fogalmazott határozottan Kazai Anita, a debreceniek játékosa, aki elárulta, a meccsel kapcsolatban még nem froclizták egymást, viszont arra számít, hogy a végeredmény tükrében majd a meccs után lesznek „pengeváltások” köztük.

"Plusz motivációt jelent számomra a Csakesz elleni különmeccsünk, de már maga a Csaba–Loki párosítás miatt is nagyon várom a pénteki mérkőzést. Ezek a rangadók mindig fantasztikus hangulatúak, s én nagyon szeretek ilyen közegben játszani" – mondta a DVSC balszélsője, aki kitért arra is, hogy a felkészülés során kétszer is játszottak a Békéscsaba ellen, s mindkétszer kikaptak. "Azok edzőmeccsek voltak, ráadásul a felkészülésünk elején, így azokból a találkozókból messzemenő következtetéseket nem szabad levonni. Pénteken egészen más meccset vívunk, ez nem barátságos mérkőzés, hanem egy magas hőfokú rangadó lesz. Az Előre 31–23-ra kikapott Fehérváron, de ettől fontosabb a mi pontszerzésünk az Érd ellen, ami miatt, nem elbizakodva, viszont kellő önbizalommal léphetünk pályára a viharsarokban. Maximálisan akkor lennék elégedett, ha nyernénk, de így előzetesen már a pontszerzés is boldoggá tenne" – nyilatkozta Kazai Anita.

Forrás: www.beol.hu, www.dvsckezilabda.hu, www.haon.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi