Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kökény: Eddig elégedettek lehetünk

2012. március 13. 12:23

A szezon utolsó két hónapja felé közeledve egyre sűrűbb a program mind a felnőtt, mind az utánpótlás csapatok versenynaptárában. Az elvégzett munka gyümölcsét most lehet learatni. Az eddig eltelt időszakot az FTC Kézilabdasport Kft ügyvezetője, Kökény Beatrix értékelte.

Kökény: Eddig elégedettek lehetünk
- Mi a véleményed a Zvezda Zvenyigorod elleni mérkőzésről?
Kökény Beatrix: A csapat célja az volt a KEK-ben, hogy a legjobb négy közé kerüljön. A másik, hogy a bajnokságban a második helyen végezzünk. Remélem, hogy a lányok májusra ezt is teljesítik. Visszatérve a nemzetközi kupára, örültem a továbbjutásnak, és annak, hogy nagyon jó játékkal nyertük meg az oroszországi mérkőzést.

- Kedden délután három órakor kezdődik az elődöntő párosításainak sorsolása. Mit gondolsz a lehetséges ellenfelekről?
Kökény: Mindenki a Lipcsét tartja a leggyengébbnek, de szerintem a németeket sem szabad lebecsülni, hiszen évek óta a Bajnokok Ligájában edződnek. Nagyon jó kis csapatot alkotnak. Azt gondolom, a Lipcse és a Volgográd ellen ötven-ötven százalék esélyünk lenne a továbbjutásra. A dánokat még most is esélyesebbnek érzem nálunk, mivel nagyon erős a keretük és sok bevethető, jó játékosuk van.

- Ahogy már említetted, a bajnokságban biztosan második helyen zárja az alapszakaszt a csapat. Még két mérkőzés hátra van ugyan, de értékelnéd a csapat teljesítményét ebben a sorozatban?
Kökény: A bajnokság alapszakaszában sikerült teljesíteni az elvárt második helyet. Azt gondolom, hogy a békéscsabai vereség és a hazai Győr elleni mérkőzés kivételével – ami gólkülönbségben volt más, mint amit vártam – elégedettek lehetünk. Összességében nagyon magabiztosan értük el a második helyet az alapszakaszban.

- Egyelőre úgy tűnik, a Siófok ellen kell kivívni a döntőbe jutást. Mennyire látod esélyesnek a csapatot?
Kökény: A Siófok ellen, még ha idegenben be is csúszna egy vereség, összesítésben a két hazai pályával illene továbbjutnunk. Bízom benne, hogy idén bajnoki döntőt játszhatunk.

- A Magyar Kupában nem voltak elvárások egy esetleges szerencsétlen sorsolás miatt, ami be is jött.
Kökény: Igen, hiszen a Győrrel kerültünk szembe. Éppen a sorsolás miatt nem fektetett le a vezetőség elvárásokat a Magyar Kupában.

- Ráadásul elég szerencsétlen időpontban játszották le a csapatok a fordulót. Emiatt nem igazán volt rangadó jellege a mérkőzésnek.
Kökény: Nem volt mérvadó a múlt heti mérkőzés. Mi is pihentettünk, ők is pihentettek. Egy jó edzőmeccs lett belőle. Szerencsére nem hatott ki a hétvégi teljesítményünkre. Tartottunk attól, hogy emiatt a találkozó miatt nem lesz annyira zökkenőmentes a felkészülésünk, de végül ez nem befolyásolta a Zvezda Zvenyigorod elleni nemzetközi kupamérkőzésünket.

- Az igazolásokra térve, amikor két évvel ezelőtt Tomori Zsuzsi aláírt, akkor egy pozitív értelemben vett igazoláshullámot indított el. Utána számos válogatott játékos csatlakozott a Fradihoz. Most hasonlóan hathat az ő jelenléte?
Kökény: Zsuzsi igazolása kulcskérdés volt számunkra, hiszen ennek a csapatnak ő az egyik meghatározó alakja. Úgy látom azonban, hogy nem csak minket nyugtatott meg, hanem szerencsére őt is. Az aláírás óta a teljesítménye folyamatosan nagyon magas szinten van. Nem volt olyan mérkőzése, amikor ne lett volna a legjobbak között. Bízom benne, hogy jól érzi magát, szeret itt lenni, és ezért is döntött mellettünk.

- Sok a találgatás a további igazolásokat illetően. Van, amit meg tudsz erősíteni?
Kökény: Vannak még terveink az igazolások terén. Szerintem április közepéig minden eldől, hogy ki jön, ki marad, de ez még a jövő zenéje.

- Ha már a jövőt említetted, az utánpótlásban is sok pozitív változás történt az elmúlt időszakban. Ez minek köszönhető?
Kökény: A TAO (társasági adó), mint támogatási lehetőség megkönnyítette az életünket. Több tornára eljutottak a gyerekek, és mi is több eseményt szerveztünk már az utánpótlásnak, és rendezünk a jövőben például országos elődöntőket is. Ezt a TAO-támogatásnak köszönhetjük. Nekünk a csarnokért is bérleti díjat kell fizetnünk, amikor ilyen eseményeket szervezünk, így ha nem lett volna ez a támogatás, akkor ezeket nem tudtuk volna bevállalni. Bízom benne, hogy a most következő országos döntőkön a lány csapataink mellett néhány fiú csapatunk is ott lesz a legjobb nyolc között.

- A nyári tábor is egy új kezdeményezésetek. Milyen típusú foglalkozások lesznek ebben a szervezésben?
Kökény: Egyéni képző edzőtábor lesz. Év közben ezek a dolgok elfelejtődnek a többi egyéb fontos feladat mellett. Az egyéni képességek fejlesztését nagyon fontosnak tartom. Egyelőre nyíltra hirdettük, vagyis bárki jelentkezhet rá (www.ftcnyaritabor.hu). Szerintem saját nevelésű gyerekeink is beleférnek majd, akik úgy gondolják, hogy a nyár egy részét azzal töltenék, hogy csiszolják a tudásukat. Remélem, sikeres lesz ez az új kezdeményezésünk is.

Forrás: www.ftckezilabda.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi