DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYBrSb9W' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST A Fradi közleménye | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A Fradi közleménye

2011. november 29. 11:32

Sajtótájékoztató keretében az FTC Kézilabda Szakosztály elnöksége tájékoztatta a közvéleményt a sportág női szakágának legújabb fejleményeiről, illetve azokkal kapcsolatos döntéseiről.

A Fradi közleménye
Az FTC kézilabda szakosztályának elnöksége 2011. november 20-án kiadott közleményében felvetette a sportág női szakágában általa aggályosnak tartott fejleményeket, nevezetesen a Győr túlzott dominanciára való törekvését. A kommünikében a magyar női felnőtt, junior és ifjúsági kézilabda-válogatottak szövetségi kapitányi posztjairól, illetve egyazon klub két első osztályú csapatának indításáról alkotott véleményt.

Három nappal később, szerdán a Győri Audi ETO KC vezetősége Karl Erik Bøhn-t, a magyar női válogatott szövetségi kapitányát választotta a győri csapat vezetőedzőjének.

Az eseményeket követve november 25-én újra összeült a Ferencváros kézilabda szakosztályának elnöksége. Az elnökségi ülésen meghozott döntésekről a szakosztály elnöke, mint az ügyben egyedüli nyilatkozóként megjelölt vezető az alábbi tájékoztatást adja.

Jeney Zsolt Ákos:

„Miután a győri csapat Karl Erik Bøhn-t választotta vezetőedzőjének, amihez a Magyar Kézilabda Szövetség hozzájárulását adta, a Ferencváros kézilabda szakosztályának elnöksége hosszasan tárgyalt a kialakult helyzetről, majd döntést hozott.

A meghozott határozatok, melyekről első lépésben tájékoztattam az MKSZ elnökét a következők:

1. Tudomásul vesszük az MKSZ döntését, mely szerint az MKSZ engedélyezi, hogy Karl Erik Bøhn átmeneti jelleggel, 2012. május 31-ig a válogatott szövetségi kapitányi posztja mellett a Győri Audi ETO KC kézilabda szakosztályának vezető edzői feladatait is ellássa.

2. Az FTC Kézilabda szakosztálya a nemzeti válogatott érdekeit saját érdekei elé helyezi, ebből kifolyólag válogatott játékosaink továbbra is a nemzeti csapat rendelkezésére állnak.

3. Megkértük, hogy az MKSZ elnöksége erősítse meg, adjon garanciát arra, hogy

a. a női szövetségi kapitányi posztot 2012. június 1-től csak kluboktól független, főállású edző töltheti be.

b. a junior és ifjúsági kapitányi posztokat 2012. őszétől (amikor a világversenyek lezárulnak) szintén csak kluboktól független, főállású edző töltheti be.

c. az NB I-ben egy klub továbbra sem indíthat majd két csapatot, még oly módon sem, hogy a szabályzat betűit igen, de a szellemét nem tartja be, azaz például megveszi más klub indulási jogát, és átteszi a saját játékosait az új klubba.

4. Az FTC Kézilabda szakosztálya rendkívüli Liga-ülést kezdeményez, melyen tisztázni kívánja a klubok véleményét a kialakult helyzettel kapcsolatban.

Örömmel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a tegnapi nap folyamán megkaptuk az MKSZ elnökének írásos válaszát, melyben először is megköszönte a tájékoztatást, majd mind a három felvetésünkre pozitív válasz érkezett. Ez számunkra kellő garanciát jelent arra vonatkozóan, hogy nem folytatódnak az általunk aggályosnak vélt folyamatok.

Természetesen a többi klub véleményére továbbra is kíváncsiak vagyunk, így a 4. pontban említett rendkívüli Liga-ülés összehívását kezdeményezzük a Liga Elnökénél.”

Forrás: www.ftckezilabda.hu

További hírek