DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYbNy1BT' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Az agresszivitásra sosincs magyarázat | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Az agresszivitásra sosincs magyarázat

2011. november 1. 7:42

Az NB I/B Nyugati csoportjának hétvégi rangadóján a bajnoki címvédő Mohács számított esélyesnek az idén szintén bajnoki álmokat szövő Kispest otthonában. Így győzelmük nem is meglepetés, annál inkább annak mértéke, és a kispesti szurkolók ezt követő brutalitása.

Az agresszivitásra sosincs magyarázat
A találkozón 4-12-es félidő után 15-29 lett a végeredmény. A mérkőzésen a Kispest két meghatározó játékosa, Albert Helga és Andrási Brigitta is súlyosan megsérült (mindkettőt véletlen baleset, nem szabálytalanság okozta), a balszerencsén kívül legfeljebb talán a Kőér utcai sportcsarnok talajának nem megfelelő állapota okolható. Asztalos Luca pedig bejelentette, hogy abbahagyja a kézilabdát, így a Kispest eléggé nehéz helyzetbe került, és úgy látszik, kénytelen lesz a tervezettnél szerényebb célokat kitűzni maga elé.

Sajnos azonban ezt a fantasztikus örömöt néhány olyan esemény árnyékolta be, amely mellett nem lehet szó nélkül elmenni, annak ellenére sem, hogy a két klub között sosem állt fenn nézeteltérés. A kiemelt kockázatú találkozó ellenére egyetlen (!) rendőr sem biztosította a helyszínt, a szükséges rendezői gárda sem állt rendelkezésre. A mérkőzés után a felnőtt csapatnak és kísérőinek a csarnokban kellett maradnia, mert nem tudták garantálni a biztonságos kijutást. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy időközben mi történik kint.

Mint később kiderült, legalább négy mohácsi drukkert bántalmaztak, kettőjük állapota olyan súlyos volt, hogy a csapatorvosnak kellett ellátni őket, illetve a helyszínre érkező rendőrökkel egyetértésben mentőt hívni. Ezt követően az Országos Baleseti Intézetben látták el őket. A mohácsiak információi szerint egy harmadik személyt (akit szintén megrugdostak) Mohácson kellett kórházba szállítani.



Szégyellem magam!

A Mohácsi TE nevében Tabajdi Ferenc edző-szakosztályvezető az alábbi nyílt levelet intézte az ellenfélhez:

Nyílt levél a Kispesti Női kézilabda Klub vezetőihez és tagjaihoz, a nagyszerű Mohácsi szurkolókhoz és minden érdeklődőhöz.

1. A két egyesület és az én személyes jó kapcsolataimra hivatkozva, a Kispest vezetőinek első kérésére belementem, hogy a mérkőzés szombaton legyen, így a szurkolóik részt tudjanak venni a kézilabda mérkőzésen is. Erről a szurkolótáborról minden médiumban csak pozitív hangon nyilatkoztam, mindig beszélgettem velük. Lehetőséget adtam, hogy a szurkolótáboruk ilyen nagy létszámmal legyen jelen. Szégyellem magam!

2. Három héttel ezelőtt Pécsen beszélgettem a kispesti egyesület elnökével, Ujj Péter úrral, aki egy sportbaráti eszmecsere alatt biztosított arról, hogy mehet bárki a mérkőzésre, ő garantálja annak biztonságát. Elhittem. Szégyellem magam!

3. A vezérszurkolónk, Réti Ferenc kérésére három nappal a mérkőzés előtt felhívtam a kispesti egyesületet, konkréten Sarkadi Bálint technikai vezetőt, akiben egyébként a sportágat és az egyesületét nagyon szerető, szimpatikus embert ismertem meg az elmúlt egy-két évben. Ő elmondta, hogy előző nap beszéltek róla, és a mérkőzésen megerősített rendezői gárda és rendőri biztosítás lesz. Elhittem. Szégyellem magam!

4. A mérkőzést közvetlenül megelőző fogadalomtételnél kértem a játékosaimat, hogy ezekért a bátor szurkolókért még jobban tegyék oda magukat. Pedig mondhattam volna azt is, hogy inkább kapjunk ki, de ne tegyük ki ilyen megaláztatásnak és fizikai fájdalomnak, remélem, mondhatom, sportbarátainkat. Szégyellem magam!

5. Miután az atrocitás még a mérkőzés ideje alatt történt, nem lehettem ott az első sorban, megpróbálni segíteni, vagy szenvedni ezekkel a srácokkal. Szégyellem magam!

6. Nem a saját testi épségemért, de a játékosaimért aggódva későn mentem ki a csarnokból, már semmi segítséget nem tudtam nyújtani. Szégyellem magam!

7. Az egész viselkedésemre csak annyi mentségem lehet, hogy jóhiszeműen, és sportemberhez méltóan jártam el. Ennek ellenére, nagyon: Szégyellem magam!

Remélem, hogy minden sértettnek a teste és a lelke is mihamarabb meggyógyul, és továbbra is a csapatunkat fogják segíteni hangjukkal és biztatásukkal.

Tabajdi Ferenc
az MTE felnőtt edzője és szakosztályvezetője



Sajnáljuk, hogy rossz házigazdák voltunk!

Erre válaszul a kispesti klubvezetés az alábbi nyilatkozatot hozta le:

A Kispest Női Kézilabda Klub vezetőségének közleménye a szombati Kispest NKK - Mohácsi TE bajnoki mérkőzésünk közben, illetve a végén történtek miatt.

A Kispest NKK vezetősége, játékosai és a csapat körül lévők sajnálatukat fejezik ki, hogy a szombati, Mohács elleni mérkőzés a kézilabda ünnepe helyett ilyen szégyenteljes körülmények között ért véget. Sajnáljuk, hogy rossz házigazdák voltunk, és szeretnénk elnézést kérni a vendégeinktől, akik nem ezt érdemelték, és külön azoktól, akik sérülést szenvedtek.

Természetesen mindent meg fogunk tenni, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő Kispesten, le fogjuk vonni a szükséges következtetéseket.

Külön szeretnénk elnézést kérni Tabajdi Ferenctől, aki teljesen jogosan kéri számon, hogy nem ezt beszéltük meg, de reméljük, hogy a két csapat vezetősége közti jó kapcsolat megmarad.

A Kispest NKK vezetősége

Forrás: Németh Attila, www.kispestnkk.hu; www.mtekezilabda.hu

További hírek