Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Éles váltás

2011. július 19. 16:57

Liláról zöldre cserélte mezét Cifra Anita, aki nyáron igazolt az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatához. Úgy érezte, itt a váltás ideje.

Éles váltás
A klub és a tehetséges beálló céljai éppen összecsengtek, hiszen a Fradi a Bajnokok Ligája indulásának jogát kívánja kiharcolni, „Cifi” pedig szeretné, ha az idény végén első felnőtt bajnoki érme csillogna a nyakában.

- Hogyan kerültél kapcsolatba a kézilabdával?
Cifra Anita: Fiatal koromban Békésre jártam általános iskolába. Először tornáztam, atletizáltam, kosaraztam. Mindenféle sportot kipróbáltam. A bátyám akkor már kézilabdázott, és Apukám felvetette, mi lenne, ha én is elkezdenék játszani. Lejártam az edzésekre, és nagyon megtetszett ez a sportág, így a felső tagozatot már egy békéscsabai iskolában kezdtem.

- Rögtön a beálló posztot választottad ki magadnak?
Cifra: Nagyon sokáig nem volt posztom. Balszélen, jobbszélen, mikor-hol játszottam. Később az edzőm kipróbált beállóban, és végül ott ragadtam.

- Sosem szerettél volna másik poszton játszani?
Cifra: A bátyám balátlövő, és nekem is mindig tetszettek a belső posztok, főleg az irányító. Az elején dacos voltam, hogy beálló biztosan nem leszek, de végül megszoktam.

- Mik a legszebb emlékeid a békéscsabai kézilabdás évekből?
Cifra: A középiskolás diákolimpiák mind nagyon szép élmények. Talán legszebb emlékem, amikor a gimnázium utolsó évében megnyertük az Országos Ifjúsági Kupát – pont a Fradi ellen Dabason –, majd rá egy hétre Győrben a diákolimpiát.

- Miért pont a Ferencvárost választottad új klubodnak?
Cifra: Úgy gondoltam, hogy eljött egy fordulópont a pályafutásomban. Ha kézilabdásnak születtem, akkor derüljön ki. Dőljön el, hogyan tovább. Kézilabda, vagy a civil élet. Éreztem, ahhoz, hogy ezt eldönthessem, máshol is ki kell próbálnom magam. A Fradi volt a legszimpatikusabb, hiszen egy fiatal társaságról van szó.

- Még a KEK-győzelem előtt írtál alá a Fradihoz. Mit vársz a következő szezonban a csapattól?
Cifra: Nagyon szép eredmény volt a lányoktól ez a kupagyőzelem. Komoly dolog, hogy egy KEK-győztes csapathoz igazolhattam. Idén bízom benne, hogy a bajnokságban ott leszünk a második helyen. Azt gondolom, a Győr most is kiemelkedik majd a mezőnyből, bár szerintem ők sem verhetetlenek. A kupaszereplés pedig a szerencsén is múlik.

- Saját magaddal szemben vannak elvárásaid? Milyen célokat tűztél ki magad elé?
Cifra: Elsősorban, hogy beilleszkedjek a csapatba. Összeszokott társaságról van szó, de mindenki nagyon kedvesen fogadott, nagyon segítőkészek, mindenben segítenek a lányok. Most még nehéz, hiszen új taktikai elemek és edzésmódszerek vannak. Erre még át kell állnom, de igyekszem odafigyelni, és mindent a legjobban csinálni. A bajnokság kezdetével pedig ha játéklehetőséget kapok, bízom benne, hogy a legjobb tudásom szerint teljesítek majd.

- Milyen az első hét tapasztalata?
Cifra: Bevallom, nagyon furcsa volt, hogy első nap már támadástaktika és figurák gyakorlása is volt, de szerintem ez jó. Nagyon sok lábmunkát végeztünk a héten. Érzem is az izomlázat a lábaimban. A gyors tempóra még át kell állnom, illetve ahhoz is idő kell majd, hogy mindent átlássak.

- Mit vársz a felkészülési mérkőzésektől, a nyári tornáktól?
Cifra: Az első pár edzőmeccsen biztosan az lesz a fontos, hogy összeszokjon a csapat, az új taktikai elemeket beépítsük a játékunkba. Szerintem azért mindig úgy megyünk ki a pályára, hogy nyerjünk, de az edzőmérkőzéseken persze vannak olyan szakaszok, amikor nem feltétlenül a győzelem a legfontosabb, hanem hogy minél többet kipróbáljon az edző és a csapat a támadási és taktikai variációkból.

- Mit gondolsz a sorsolásról? Ahhoz, hogy volt csapatod ellen kezditek meg az idényt?
Cifra: Ezt az egyet szerettem volna elkerülni, hogy a Békéscsabával játszunk az első fordulóban (mosolyog). Épp elég lett volna azért izgulnom, hogy az első tétmérkőzésemen játszom a Fradiban, de ez még különlegesebbé teszi majd számomra a találkozót. Biztosan érdekes érzéseim lesznek, hiszen mégiscsak sok szép évet töltöttem el a nevelőegyesületemnél. Furcsa lesz ellenük ellenfélként pályára lépni. Azonban azt gondolom, ez csak a meccs kezdetéig lesz nehéz. Ahogyan megszólal a kezdő sípszó, kizárom mindezt, és csak a mérkőzésre és a győzelemre koncentrálok majd.

Forrás: www.ftckezilabda.hu, Sidó Brigitta

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi