DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYsOpVrK' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Éles váltás | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Éles váltás

2011. július 19. 16:57

Liláról zöldre cserélte mezét Cifra Anita, aki nyáron igazolt az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatához. Úgy érezte, itt a váltás ideje.

Éles váltás
A klub és a tehetséges beálló céljai éppen összecsengtek, hiszen a Fradi a Bajnokok Ligája indulásának jogát kívánja kiharcolni, „Cifi” pedig szeretné, ha az idény végén első felnőtt bajnoki érme csillogna a nyakában.

- Hogyan kerültél kapcsolatba a kézilabdával?
Cifra Anita: Fiatal koromban Békésre jártam általános iskolába. Először tornáztam, atletizáltam, kosaraztam. Mindenféle sportot kipróbáltam. A bátyám akkor már kézilabdázott, és Apukám felvetette, mi lenne, ha én is elkezdenék játszani. Lejártam az edzésekre, és nagyon megtetszett ez a sportág, így a felső tagozatot már egy békéscsabai iskolában kezdtem.

- Rögtön a beálló posztot választottad ki magadnak?
Cifra: Nagyon sokáig nem volt posztom. Balszélen, jobbszélen, mikor-hol játszottam. Később az edzőm kipróbált beállóban, és végül ott ragadtam.

- Sosem szerettél volna másik poszton játszani?
Cifra: A bátyám balátlövő, és nekem is mindig tetszettek a belső posztok, főleg az irányító. Az elején dacos voltam, hogy beálló biztosan nem leszek, de végül megszoktam.

- Mik a legszebb emlékeid a békéscsabai kézilabdás évekből?
Cifra: A középiskolás diákolimpiák mind nagyon szép élmények. Talán legszebb emlékem, amikor a gimnázium utolsó évében megnyertük az Országos Ifjúsági Kupát – pont a Fradi ellen Dabason –, majd rá egy hétre Győrben a diákolimpiát.

- Miért pont a Ferencvárost választottad új klubodnak?
Cifra: Úgy gondoltam, hogy eljött egy fordulópont a pályafutásomban. Ha kézilabdásnak születtem, akkor derüljön ki. Dőljön el, hogyan tovább. Kézilabda, vagy a civil élet. Éreztem, ahhoz, hogy ezt eldönthessem, máshol is ki kell próbálnom magam. A Fradi volt a legszimpatikusabb, hiszen egy fiatal társaságról van szó.

- Még a KEK-győzelem előtt írtál alá a Fradihoz. Mit vársz a következő szezonban a csapattól?
Cifra: Nagyon szép eredmény volt a lányoktól ez a kupagyőzelem. Komoly dolog, hogy egy KEK-győztes csapathoz igazolhattam. Idén bízom benne, hogy a bajnokságban ott leszünk a második helyen. Azt gondolom, a Győr most is kiemelkedik majd a mezőnyből, bár szerintem ők sem verhetetlenek. A kupaszereplés pedig a szerencsén is múlik.

- Saját magaddal szemben vannak elvárásaid? Milyen célokat tűztél ki magad elé?
Cifra: Elsősorban, hogy beilleszkedjek a csapatba. Összeszokott társaságról van szó, de mindenki nagyon kedvesen fogadott, nagyon segítőkészek, mindenben segítenek a lányok. Most még nehéz, hiszen új taktikai elemek és edzésmódszerek vannak. Erre még át kell állnom, de igyekszem odafigyelni, és mindent a legjobban csinálni. A bajnokság kezdetével pedig ha játéklehetőséget kapok, bízom benne, hogy a legjobb tudásom szerint teljesítek majd.

- Milyen az első hét tapasztalata?
Cifra: Bevallom, nagyon furcsa volt, hogy első nap már támadástaktika és figurák gyakorlása is volt, de szerintem ez jó. Nagyon sok lábmunkát végeztünk a héten. Érzem is az izomlázat a lábaimban. A gyors tempóra még át kell állnom, illetve ahhoz is idő kell majd, hogy mindent átlássak.

- Mit vársz a felkészülési mérkőzésektől, a nyári tornáktól?
Cifra: Az első pár edzőmeccsen biztosan az lesz a fontos, hogy összeszokjon a csapat, az új taktikai elemeket beépítsük a játékunkba. Szerintem azért mindig úgy megyünk ki a pályára, hogy nyerjünk, de az edzőmérkőzéseken persze vannak olyan szakaszok, amikor nem feltétlenül a győzelem a legfontosabb, hanem hogy minél többet kipróbáljon az edző és a csapat a támadási és taktikai variációkból.

- Mit gondolsz a sorsolásról? Ahhoz, hogy volt csapatod ellen kezditek meg az idényt?
Cifra: Ezt az egyet szerettem volna elkerülni, hogy a Békéscsabával játszunk az első fordulóban (mosolyog). Épp elég lett volna azért izgulnom, hogy az első tétmérkőzésemen játszom a Fradiban, de ez még különlegesebbé teszi majd számomra a találkozót. Biztosan érdekes érzéseim lesznek, hiszen mégiscsak sok szép évet töltöttem el a nevelőegyesületemnél. Furcsa lesz ellenük ellenfélként pályára lépni. Azonban azt gondolom, ez csak a meccs kezdetéig lesz nehéz. Ahogyan megszólal a kezdő sípszó, kizárom mindezt, és csak a mérkőzésre és a győzelemre koncentrálok majd.

Forrás: www.ftckezilabda.hu, Sidó Brigitta

További hírek