Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Mindent megtesznek a második helyért

2011. április 8. 15:39

A DVSC-KORVEX honlapján ismét szavaztak a szurkolók, és ismét egyértelmű eredmény született. Március hónap legjobb játékosa Bogdanovics Annamária lett. A Loki multifunkcionális kézilabdázójával ennek apropóján a klub honlapján jelent meg egy hosszabb interjú.

Mindent megtesznek a második helyért
- Kirobbanó erőben kézilabdázol, és a lövőkedved is a régi. A jó formádat vajon tudod állandósítani?
- Úgy érzem, hogy kezdem visszanyerni a régi formámat, bár még mindig nem ugyanolyan, amilyet szeretnék. Továbbra is azon fogok dolgozni, hogy ez állandó, és még jobb legyen, mert mindig van mit tanulni.

- Milyen momentumokon múlik Nálad a jó játék? Hogyan jönnek be az első lövések, vagy melyik lábbal keltél fel? Mi számít?
- Minden meccs és minden ellenfél más, de minden mérkőzésre úgy megyek ki, hogy maximális teljesítményt nyújtsak. Nem számít nálam, hogy milyen lábbal keltem fel, vagy hogy bejön-e az első lövés.

- Játszol irányítót és balátlövőt is. Hol érzed magad a legjobban?
- Szeretem, imádom a kézilabdát, így szinte mindegy, melyik poszton játszom, csak a pályán legyek, de ha választhatok, akkor az irányító poszt az, ahol a legjobban érzem magam.

- Van, amikor kiválóan védekezik a Loki, időnként pedig csapnivalóan. A védőmunka minősége szerinted egy lelkes csapatjáték diadala, vagy alkat és adottság kérdése?
- A védekezés az, amiben még mindig sokat kell fejlődnünk. Úgy gondolom, hogy ez akarat kérdése, mert ha valaki akar, akkor meg tud tanulni védekezni. Ezután az adottságon múlik, hogy ki mennyire jó védő.

- Furcsa időszakot zárt a Debrecen. Voltak nagy sikerek, és kellemetlen epizódok is. Hogyan ítéled meg ezt az esztendőt annak tudatában, hogy a neheze igazából még csak most következik?
- Igen, voltak nagy sikereink, a legnagyobb a BL-selejtező megnyerése, a Magyar Kupa-döntőbe jutás, de azt gondolom, hogy eléggé jellemző volt ránk erre az évre a hullámzó teljesítmény. Biztos befolyásolt az is, hogy sok sérülés volt a csapatban. Igen, a neheze most következik, így sokkal jobb teljesítményre és védekezésre van szükség, hogy teljesítsük a kitűzött célt.

- Hová, a dobogó melyik fokára érkezhettek a bajnokságban?
- Az a célunk, hogy a második helyen végezzünk. Tudjuk, hogy nagyon nehéz meccsek várnak ránk, de mindent megteszünk azért, hogy mi nyerjünk.

- A bajnoki rájátszás bizonyára nagy derbiket hoz majd. A telt házas, jó hangulatú meccsek hogyan befolyásolják teljesítményedet?
- Nagyon remélem, és bízom benne, hogy telt házas meccseink lesznek, mert fantasztikus, sőt, egyedi szurkolótáborunk van, amely olyan hangulatot teremt, amit nem lehet szavakkal kifejezni. Igazi poklot, ami már egy fél győzelem!

- Egyre több fórumon olvasni, hogy sok debreceni játékos más csapatba ígérkezett el. Az azért nem lehet kérdés, hogy bármi legyen jövőre, idén még Debrecenért harcoltok?
- Akinél ez kérdés, az nem profi játékos, de én úgy gondolom, hogy itt mindenki profi játékos, mindenki a Debrecenért harcol és küzd.

- A jövő évi bajnokságra, úgy tűnik, a Veszprém és a Siófok révén két új csapat érkezik az első négybe kerülés igényével. Vajon átrendeződik az élboly?
- Remélem, hogy jövőre még erősebb lesz a bajnokság, mert az csak jót tenne a magyar kézilabdának és a válogatottnak.

- Szerinted lehet jól, felszabadultan játszani eredmények elvárása mellett?
- Lehet és kell is, de ez emberfüggő is, azaz ki, hogyan viseli el a terhet.

- Az ismert trombózisod lelkileg bizonyára megviselt. Mi volt nehezebb, a betegség utáni sokkot átélni, vagy a visszatérésre várakozni?
- Nagyon rosszul érintett, amikor megtudtam, mi a baj. Napokig fel sem fogtam, hogy ez velem megtörténhet. Eléggé megviselt, de sokat segített a férjem és a kislányom, hogy könnyebben elviseljem ezeket a heteket. Rossz volt nézni, amikor játszottak a lányok, és én nem lehettem a pályán, de türelmesnek kellett lennem, és várni, amíg az orvos azt nem mondta: minden rendben, lehet újra edzeni és játszani.

- Majdnem tíz éve vagy Loki-játékos. Elárulod, mi a titka a hűségednek?
- Igen, elég hosszú ideje vagyok itt Debrecenben. Szeretem a várost, jól érzem magam.

- Hogy van kislányotok, Tamara? Mi lesz, ha felnő, kézilabdás?
- Köszönöm, jól van. Már kész nagylány, szerbül és magyarul is beszél. A labdát hol rúgja, hol dobja, mikor milyen kedve van. Biztosan fog sportolni, de nem fogjuk rá erőltetni egyik sportot sem, majd ő eldönti, hogy mit szeretne.

- Terveztek másik gyermeket, vagy ez még korai kérdés?
- Nem tervezünk másikat, még szeretnék egy pár évet játszani.

- Triffa Ágival jól kijöttök, mellette kivel vagy szorosabb barátságban? Jut idő a meccsek, a család mellett a szórakozásra?
- Igen, Tréfi közel áll hozzám, még Juhász Gabival szorosabb a kapcsolatom. Nem igazán van időm a szórakozásra amikor edzések meg meccsek vannak, de a nyári szünetben szakítok rá időt.

- Milyen a konyha Bogdanovicséknál? Igor kezében jól áll a fakanál, vagy nem engeded át a terepet neki?
- Igor mindent csinál a főzésen kívül, mert az teljesen az én asztalom.

Forrás: www.dvsckezilabda.hu (Bagi Tibor)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi