DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYFKnKth' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Nem jött össze a hazai győzelem | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Nem jött össze a hazai győzelem

2011. március 6. 16:57 © handball.hu

A román bajnok Oltchimnak nem sikerült legyőznie azt az Itxakót, amely a csoport egyik BL-elődöntő-esélyeseként lépett elő, és amelytől két hete Estellában szintén vereséget szenvedett.

Nem jött össze a hazai győzelem
Bajnokok Ligája, középdöntő, 1. csoport, 4. forduló
CS Oltchim Rm. Vâlcea
22 (12)
Itxako Reyno de Navarra
25 (11)
Râmnicu Vâlcea, Traian Sportcsarnok
Játékvezetők: Aleksandar Pandžić, Ivan Mošorinski (szerbek)
Farcău
Ardean Elisei
Vizitiu
Manaharova
Özel
Nechita
Pidpalova
Manea
Beşe
1
6(1)
2
1
3
4
3
1
1
Barbosa
Fernández
Şoit
Turej
Martín
Egozkue
Barnó
Pena
5
7
3
1
4(2)
1
2
2
Hétméteresek: 2/1 Hétméteresek: 2/2
Kiállítások: 10 perc Kiállítások: 4 perc
A csapatban jó hangulatról beszélnek, és többször, több médiumban is kihangsúlyozzák, hogy Anja Andersen érkezése sokat lendített a csapategységen, és visszahozta a játék iránti szeretetüket. A dán edzőnő több hétig ingázott Románia és Dánia között, de a múlt héten véglegesen átköltözött Vâlceába, sőt már a csapat egy bajnoki mérkőzését is irányította. A tabella alján kullogó CSM Resita volt az ellefél, akit mindössze egy góllal vertek meg a vâlceai lányok, ami kisebb meglepetésnek számított a román bajnokságban.

"Én egy csapatot szeretnék alkotni, nem minden meccset megnyerni. A lányok rettegnek a vereségtől, én ki szeretném javítani ezt a dolgot, és beléjük nevelni, hogy a játék iránti szeretet a legfontosabb, függetlenül az eredménytől. Megpróbálom megértetni velük, hogy a játékot másként is lehet értelmezni, mint azt eddig gondolták. Az Itxako elleni meccs előtt is azt mondom nekik, hogy ne nézzék az eredményjelzőt, hanem játsszanak, ami persze nehéz, de arra szeretném őket készteti, hogy nyomás alatt is nagyszerűen kézilabdázzanak.

Amikor a játékosok veszélyben érzik a vezetést, akkor bepánikolnak, aminek nem szabad megtörténnie. Lazán kell, hogy kézilabdázzanak minden helyzetben. Ha ez nem így van, akkor egyre több hiba fog csúszni a játékba. A lényeg, hogy önbizalmat adjak nekik, hisz azért vagyunk itt, hogy jól érezzük magunkat. Mi csak magunknak játszunk, nem mindenképpen az Itxako ellen, nem tekintjük ellenségnek az ellenfelet" - nyilatkozta Anja Andersen a www.prosport.ro-nak.

"Ezt a csapatot Anja Andersen teszi különlegessé, aki fantasztikus edző. Tudja, hogyan kell velünk dolgozni, és ezt egy minőségi kézilabdával háláljuk meg neki. Egy másik nagy előny a csapaton belüli nagyszerű hangulat. Erre a legmegfelelőbb szó a "szerelem". Megtanuljuk együtt, hogyan szeressük a kézilabdát, a klubot, és ami a legfontosabb, a szurkolókat" - nyilatkozta Yeliz Özel.

Az utolsó mérkőzésen Cristina Neagu nem játszott, és az első két csoportmérkőzésen többnyire csak védekezett, de kapura nem lőhetett. Kiderült, hogy Neagunak fáj a válla, de hónapok óta játszatják ezzel a fájdalommal úgy a román válogatottban, mint a klubcsapatában. Anja Andersen többször is elmondta, hogy nem szeret sérült játékosokat pályára küldeni, kockáztatva ezzel az egészségüket, esetleg a további karrierjüket. Így Neagut elkísérte egy dániai ismert szakemberhez, majd egy belga orvoshoz is, ahol azt a választ kapták, hogy a vállszalagjaival van probléma, és ha játszik, főleg ha lő, akkor nagyobb lehet a baj. Műtétet ajánlottak.

Ám végül a románok egykori teniszcsillaga, Ion Tiriac, aki ma ismert, gazdag üzletember, felajánlotta, hogy próbáljanak ki egy alternatív gyógymódot egy ausztriai klinikán, ahol már több ismert élsportolót kezeltek sikeresen, többek között Boris Becker és Roger Federer teniszezőket, és Camelia Potec román úszóbajnokot is. A gyógymód a presszopunktúra, és Neagu túl is van már rajta. Több mint egy hónapos kényszerpihenőt ajánlottak ezután, ezalatt fizioterápiás kezelésekre kell járnia, és nem edzhet. Március végén jelentkezhet kontrollra a salzburgi klinikán, és utána eldöntik, hogy ebben az idényben még pályára léphete-.

A játékos azonban jelen lesz a kispadon a mai meccsen is, ahogy az utolsó, Krim elleni hazai találkozón is tette, mint másodedző. Anja Andersen úgy véli, hogy ez segíti a csapatot is, és a játékos fejlődésében is fontos szerepet játszik, ezt ő már alkalmazta korábban előző csapatainál.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

Az Oltchim csapata az Itxako ellen:
Kapusok: Pâslaru, Tolnai
Mezőnyjátékosok: Ardean Elisei, Curea, Manaharova, Farcău, Nechita, Manea, Luca, Vizitiu, Özel, Fiera, Vânătoru, Pidpalova, Beşe, Szűcs



Szinte rémálomként kezdődött az Oltchim számára a negyedik forduló mérkőzése, amelyen ugyan Farcău szerezte az első találatot, ám számukra tízperces gólcsend következett, amely alatt az ellenfél viszont 1-4-re elhúzott. Navarro ugyanis a kapuban, az Itxako védelme pedig előtte működött kifejezetten jól. Anja Andersen csapata azonban egyre közelebb került a baszkokhoz Vizitiu, Manaharova és Özel góljaival, a 26. percben Nechita találatával pedig ki is egyenlített (8-8). A szélső ekkor extázisba került, és további három góljának segítségével 12-11-es állással zárta a félidőt a két csapat.

A második harminc percben fej-fej mellett haladtak az együttesek, köszönhetően annak, hogy a védekezés mindkét oldalon jó volt. Az utolsó negyedóra elején hatalmas technikai hibákat vétett mindkét gárda, ezért izgalmassá vált a hazai szurkolók számára a párharc. Pidpalova ekkor már szép gólokat lőtt, de a szélső Martín is megoldotta a feladatát: az 56. percben újra vezetést szerzett az Itxakónak (20-21), a hazaiak tovább hibáztak, amelyet kihasznált az ellenfél, és rövid idő alatt mínusz négy lett a differencia. Az utolsó percben ezt már képtelen volt ledolgozni a vâlceai gárda, így otthon is kikapott az Itxako csapatától (22-25).

Bajnokok Ligája, az 1. középdöntő-csoport állása
1.Itxako Reyno de Navarra4301108-10356 pont
2.ŽRK Budućnost ŽRK Budućnost T-Mobile4202118-11714 pont
3.HCM Râmnicu Vâlcea CS Oltchim Rm. Vâlcea420299-9814 pont
4.RK Krim Mercator RK Krim Mercator4103122-129-72 pont

Szünet után folytatódott a BL

© handball.hu

További hírek