DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY7bHRep' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Visszaveszi a második helyet a Loki? | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Visszaveszi a második helyet a Loki?

2011. március 4. 7:22

Az NB I. 20. fordulójának pénteki játéknapján három találkozót rendeznek, amelyből kettőt is élőben követhettek. A DVSC a Ferencvárost, A Dunaújváros az Érdet, a Szekszárd pedig a Veszprémet fogadja.

Visszaveszi a második helyet a Loki?
NB I., 20. forduló

DVSC-KORVEX - FTC-Rail Cargo Hungaria
18.00, Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok
Játékvezetők: Dobrovits Csaba, Dr. Tájok Péter
ÉLŐben: SportKlub

Nem lesz könnyű dolga a Ferencvárosnak Debrecenben, hiszen a két gárda fej-fej mellett halad a bajnokságban – jelenleg egy ponttal vezet a Fradi a DVSC előtt -, így megjósolhatatlan az összecsapás végkimenetele. Mindkét csapat botlott már kötelezőnek tartott győzelem kapujában ebben a szezonban, ám a vendégek hatalmas bravúrt tudhatnak magukénak a Kupagyőztesek Európa Kupájában a dán Viborg ellen, melyet még éppen az előtt hajtottak végre, hogy Vácon kiestek volna a Magyar Kupa küzdelmeiből.

"A bajnokság során eddig lépéselőnyben voltunk, ám a közelmúltban változott a helyzet, s a Fradi leszorított bennünket a második helyről. Jelen pillanatban feleslegesnek érzem a fogadkozást, inkább a tettek mezejére kell lépnünk, s a pályán bizonyítanunk. Látom a lányokon az elszántságot, s ez bizakodással tölt el" – hangsúlyozta a pénteken 18 órakor kezdődő DVSC-KORVEX – Ferencváros női bajnoki mérkőzés felvezetéseként Köstner Vilmos, a debreceniek mestere.

A Loki trénere úgy érzi, a Fradi kicsit esélyesebbnek tűnhet sokak számára, mivel újra őket erősíti Zácsik Szandra, s a közelmúltban aratott sikerük a Viborg ellen bizonyította, jó formában vannak, míg a Lokinál sérülés és betegség is hátráltatta a munkát.

"Bognár Barbara térdsérülést szenvedett, ezért nem edzett velünk a héten, így aligha lesz bevethető az FTC ellen. Sopronyi Anett lázas beteg volt, az ő szerepvállalása is kérdéses. Bulath Anita már a csapattal együtt készült, ám a mozgásán és a játékán érződik, hogy héthetes kihagyás van mögötte. A negatívumok ellenére remélem, a hazai pálya előnye és a szurkolóink biztatása olyan erőt ad, amivel élni tudunk" – fogalmazott Köstner Vilmos.

A tréner azt is elmondta, hogy az elmúlt hetek átigazolásokkal kapcsolatos történései sem jöttek igazán jól, mert ezek a hírek sok esetben elvonták a figyelmet a legfontosabb közös célról.

"A szerződésekkel, tárgyalásokkal kapcsolatban túl sok információ ment ki a klub háza tájáról, holott jobb lett volna belügyként kezelni ezeket a dolgokat" – vallja a szakvezető, aki hozzátette, hétfőn lezárták ezt a témát a DVSC-KORVEX játékosai, s azóta csakis a Fradi elleni meccsre összpontosítanak.

"A Ferencváros ellen mindig megkülönböztetett figyelem kíséri a mérkőzéseinket, ennek tudatában biztos vagyok a teltházas rangadóban. Remélem, a szurkolótáborok csakis azzal lesznek elfoglalva, hogy a kedvenceiket buzdítsák, mert akkor fantasztikus hangulat lesz a Hódosban" – tette hozzá Köstner.

Az utóbbi hetekben kiválóan kézilabdáznak a népligeti lányok. Elég csak a Viborg elleni káprázatos mérkőzésre gondolni, vagy a két héttel ezelőtti dunaújvárosi győzelemre. Az előző játéknapon a Fehérvár látogatott a FŐTÁV-FTC Kézilabda Arénába, de sok oka az örömre neki sem volt. Végig magabiztosan, jól muzsikált a Ferencváros, olyannyira, hogy Elek Gábor a második játékrészben már azt is megengedhette magának, hogy több fiatal, és sérüléséből visszatérő játékosának is bizalmat szavazzon, akik mind hozzátettek a rendkívül fontos kettő pont megszerzéséhez. Két jó erő- és lelkiállapotban lévő együttes csaphat össze tehát pénteken, ahol az a fél, amelyik begyűjti a másik skalpját, közel kerül az alapszakasz második helyéhez.

Forrás: www.haon.hu; www.ftckezilabda.hu



Dunaújvárosi REK - ÉTV-Érdi VSE
18.00, Dunaújváros, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Hargitai I. Gábor, Markó Gábor
ÉLŐben: www.cunder.hu

Mindkét csapat nyerni akar Újvárosban, és ez csak jót tehet a meccsnek. Viszont nem szabad elfelejteni, ősszel is ugyanez volt az Érd célja, ám viszonylag egyszerűen győzött a ráadásul most hazai közegben pályára lépő ellenfél. A dunaújvárosiak Radulovics vezérletével már az első félidőben eldöntötték Érden a meccset (9-15), ahol a hazaiak csak tartani tudták a különbséget fordulás után (22-28). Az őszi szezon egyik leggyengébb produktumával kapott ki az Érd. Az azóta eltelt időben sokat erősödött és fejlődött a csapat, tanult a hibáiból, a hullámvölgyek sem kísértik őket olyan erősen.

A Dunaújváros jelenleg 19 pontjával a hetedik helyen áll, négy egységgel előzi meg az Érdet. Az egymás elleni mérkőzés után számukra a Veszprém és a Békéscsaba gárdája következik az alapszakasz zárásaként. Az Érdnek ez lesz az utolsó idegenbeli fellépése, két hazai találkozóval zár, előbb a Fehérvár, utolsóként pedig a Debrecen érkezik. Az újvárosi gólok kétharmadát a fantasztikus négyes (Ferling, Radulovics, Balogh, Nagy) szerzi, Ferling a góllövőlistán is az előkelő negyedik helyen áll 124 góljával, Radulovics pedig 110 találattal hatodik.

Az érdiek trénere, Szabó Edina így fogalmazott: "Az már kiderült ebben az idényben, hogy bármivel kalkulálni, mások eredményeit nézni nem érdemes. Mindig egy mérkőzésre készülünk, most is így van ez. A Dunaújvárostól kikaptunk otthon, nem úgy sikerült az a mérkőzés, ahogy szerettük volna. Rutinos csapatról van szó, amelynek nagyon jó játékosok alkotják a keretét. Megpróbálunk jó játékkal kirukkolni ellenük, de hangsúlyozom, nagyon nehéz lesz idegenben nyernünk. A legfontosabb kérdés az lesz, hogy mennyire tudunk hiba nélkül kézilabdázni. A sorsolásnak is köszönhetően még mindig van esélyünk bejutni a nyolc közé, és ez óriási dolog. Igaz bravúrok kellenek hozzá, de pont ez a szép benne".

Forrás: www.etvkezilabda.hu



UKSE Szekszárd - Veszprém Barabás KC
18.00, Szekszárd, Városi Sportközpont
Játékvezetők: Ágnecz Tamás, Sipos Ottó

Az élvonal egyik kiesőjelöltje ellen lépnek pályára a Barabás-lányok péntek este. Szekszárdon kötelező a két pont megszerzése, ami elengedhetetlen az Érddel szembeni, nyolcadik helyért folyó párharc megnyerése szempontjából.

A múlt hét szombati, Győr elleni vereség egy remek veszprémi sorozatot szakított meg, de a sebek nyalogatása helyett már a következő feladatra koncentrál Gyurka János csapata. Kisebb betegségek ugyan hátráltatták a felkészülést, de Koszorús Katalin kivételével mindenki hadra fogható. Az ő térde sajnos nehezen javul, felépülése hosszabb időt vesz igénybe, így a rutinos védőspecialista nélkül kell boldogulnia a csapatnak. Jó hír viszont, hogy a hosszú sérüléséből visszatérő beálló, Szabadfi Ágnes egyre jobb formában van, a Győr ellen már játszott közel tíz percet, és a Szekszárd ellen is bevethető lesz. Kezd beépülni a csapatba a Vácról igazolt Borkowska Kata is, aki részfeladatokat lát el, tudását egyre inkább ki fogja tudni használni a VBKC.

"A Győrtől ki lehetett kapni, a probléma a küzdőszellemmel volt. A Szekszárd legyőzése kötelező feladat, nem nagyon nézünk előre, de a Dunaújváros elleni meccs előtt fontos, hogy egységes, érett játékot tudjunk mutatni. A Szekszárd odahaza egy jobb játékerőt képviselő csapat, nem rendelkeznek nagy átlövőkkel, viszont erősségük, hogy régóta együtt játszanak, egy összeszokott, jó társaság. A betörésekben és a közeli átlövésekben jók, altatják a játékot, a rossz befejezéseket ki tudják használni. Koncentrált védekezésre van szükségünk, nem szabad elaludnunk, sokat kell fault-olnuk. Erőltetni kell a gyors lerohanásokat, de a felállt fal ellen türelmes, nyugodt játékot kell játszanunk. Egy kötelező mérkőzésről van szó, de magunknak nehézzé tudjuk tenni, ezért mindenkitől koncentráltságot igényel. Ha lankad a figyelem, frissíteni fogom a csapatot, de bízom benne, hogy nem fordul elő meglepetés" – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

Forrás: www.hajraveszprem.hu

További hírek