Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"A legjobb sportolók között lenni felemelő"

2011. február 25. 8:13

Múlt héten Tolna megye legjobb kézilabdázójának választották Kurucz Annamáriát, az UKSE Szekszárd kapusát. Ennek apropóján Weitner Adrienn beszélgetett vele.

"A legjobb sportolók között lenni felemelő"
Kurucz Annamária 1992-es szekszárdi születésű lány több mint tíz éve kézilabdázik. Tizennyolc éves kora ellenére elmondhatja magáról, hogy NB I-es játékos, és több ízben magára húzhatta már a magyar ifjúsági válogatott kapusmezét is.

- Elmondható, hogy a 2010-es év eddigi életed legsikeresebbje?
- Igen. Tavasszal még az NB I/B-s felnőtteknél és ifiknél játszottam. Az Országos Ifjúsági Kupán harmadik helyezést értünk el. Júniusban Svédországban voltam a nyílt Európa-bajnokságon, ott hatodikak lettünk, ami jó eredménynek számít. Augusztusban a válogatottal a Dominikai Köztársaságba jutottam ki az ifjúsági vb-re, ez csodálatos élmény volt. Játszottunk Dél-Korea, Kongó és Franciaország ellen. Felejthetetlen!

- Aztán jött a szeptember és az élvonal...
- Így van! Nyáron kiderült, hogy ősztől az NB I-ben folytatjuk. Mindannyian örültünk a hírnek, izgatottak voltunk, vártuk a mérkőzéseket. Bár az életvitelemet meg kellett változtatnom.

- Mennyiben?
- Az NB I. velejárójaként kötelező lett a napi két edzés, ezért magántanuló lettem. A Szent László Szakképző Iskolába járok, egészségügyre. Végzős vagyok, így érettségi előtt kissé megnehezült a helyzetem, mert olyan típus vagyok, aki szereti hallani is a tananyagot, úgy tanulok otthon könnyebben. Az iskolában sokat segítenek, támogatnak. A töri tanárom, Bodri Gábor, rendszeresen kilátogat a hazai mérkőzéseinkre.

- Az iskola, a klub és a válogatott. E körül forog az életed.
- Nem könnyű, de összeegyeztethető. Magántanulónak lenni abban az esetben jó, amikor nem kell edzés után visszasietni a suliba, vagy az igazolások miatt aggódni. Viszont nem könnyű beszerezni és pótolni az anyagokat. Külön kell vizsgáznom és felelnem. A tavalyi bizimhez képest nem rontottam, mára már úgy érzem, sikerült összehangolni az iskolát a kézilabdázással. A szalagavatón már túl vagyunk, nemsokára itt a "kisérettségi", aztán jön mindez élesben. Az érettségivel egy időben lesz a rájátszás is, szóval felköthetem a nadrágom.

- A főiskolai, egyetemi jelentkezéseket már be kellett adni. Hol, és mit jelöltél be?
- Első helyen a Pécsi Tudományegyetem rekreáció és egészségfejlesztő szakát jelöltem be levelező szakon, ugyanezt a szakot megjelöltem Budapesten és Győrben is. Igyekeztem a kézilabdás fellegvárakhoz közeli főiskolát választani, nyitva hagyva ezzel minden lehetőséget.

- Térjünk vissza a tavalyi évhez. Gondoltad volna, hogy Kovács Jenő első számú kapusa leszel?
- Mélyvíz volt már az NB I/B felnőtt is, hát még az NB I! Ugyanakkor világéletemben idősebbek között játszottam, így nem jelentett gondot a felnőtt csapatba beilleszkedni. Annak, hogy az elmúlt időszakban kezdőként szerepelek, nagyon örülök, és bízom benne, hogy megfelelek az elvárásoknak.

- Karácsonykor bebizonyosodott, hogy a közönség, a klubtársaid és a vezetőség szimpátiáját is megnyerted. A jó játékhoz példamutató személyiség is párosul. Az év végi díjátadásra gondolok...
- A Kézilabdás Karácsony idején Romániában voltunk ifjúsági kupán, ezért szüleim vették át az UKSE Példakép díját. Telefonon mondták meg, hogy a kitüntetést én kaptam. Meg voltak hatódva, nagyon megkönnyezték. Jó érzés volt!

- Most ismét díjat kaptál, nem is akármilyet: Tolna megye legjobbja lettél!
- Múlt héten vettem át a kitüntetést, aminek nagyon örülök! A szüleim és a testvérem is büszkék rám. Az edzőm, Kovács Jenő is kapott egy oklevelet a fényképemmel és az osztályfőnököm, Majtényi Ferencné is felhívott, gratulált. Elmesélte, hogy a díjazottakról megjelent cikket kitette a tanáriba is. A díjátadó is tetszett, a legjobb sportolók és edzők között lenni felemelő.

- Úgy tűnik, a tavalyi év a sikereké volt. Akkor is sokat kellett dolgoznod, és most talán még többet. Válogatott programok is színesítik a tavaszi menetrended, hogy érzed ott magad?
- A válogatott csapattársaimmal jól kijövök. Már több mint négy éve ismerem őket, azóta csapattársaim. Jelenlegi edzőnk, Gyurka János nagyon jó csapatot rakott össze. Bartalos Béla a kapusedzőm, vele külön kapustréningeken veszek részt. Ezen a héten kedden is Balatonalmádiban voltam. Ilyenkor az ifi és junior korú kapusok mind együtt edzenek, fiúk és lányok is. Ezeket a foglalkozásokat különösen élvezem!

- Hány kapus szerepel rajtad kívül a válogatottban?
- Összesen négyen vagyunk: rajtam kívül Pásztor Betti az ETO-ból, Hajgató Anna a Hypo-ból és Hrankai Regina Siófokról. Jól kijövünk, inkább segítünk egymásnak, mint sem rivalizálnánk. Minden edzőtáborozáson és versenyen más a szobatársam. Ezt „Gyuresz” osztja be a csapatépítés szempontja szerint. Tavaly nyáron két hónapig Szekerczés Lucával voltam, aki azóta lett igazán jó barátnőm.

Forrás: www.ukse.hu (Weitner Adrienn)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi