Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Köstner: Még tapasztalatlanok voltunk

2010. november 22. 15:56 © handball.hu

A Bajnokok Ligája további küzdelmeitől elbúcsúzott ugyan a DVSC-KORVEX alakulata, ám a világelitben való részvételt mindenképpen hasznosnak ítéli meg Köstner Vilmos vezetőedző.

Köstner: Még tapasztalatlanok voltunk
Köstner Vilmos: Az előzetes célunk az volt, hogy a Bajnokok Ligája főtáblájára jussunk. Tudtuk, hogy ez a terv, ha nehezen megvalósítható is, mindenképpen az egyesület nemzetközi szereplése érdekében előremutat, és feltétlenül komoly rangot jelent egy csapat számára, ha bejut a BL csoportkörébe. Ez három idegenbeli mérkőzésen sikerült Lengyelországban, méghozzá nagyon előremutató játékkal, főleg az utolsó megmérettetésen, amelyet a dán bajnoki harmadik KIF Vejen ellen vívtunk meg szintén sikeresen.

Meglátva a BL-csoportunkat, az volt az elsődleges célunk, hogy a harmadik helyen végezzünk, magyarul tehát lehetőséget biztosítsunk a csapat számára, hogy jövőre nemzetközi kupában, pontosabban a KEK-ben folytathassa a szereplést. Ezt sajnos nem értük el, elsősorban azért, mert még tapasztalatlanok voltunk a BL-főtáblán való szerepléshez. Ezt annak ellenére mondom, hogy több válogatott játékosom is van, de azért ennek az összetételű csapatnak ez még rendkívül új volt, habár minden erejét és jelentőségét éreztük ennek a BL-szereplésnek, amelyet elsősorban a hazai bajnokságban tudtunk hasznosítani.

handball.hu: Melyek azok a játékelemek, amelyekben fejlődtetek a Bajnokok Ligájában való részvételnek köszönhetően?
Köstner: Itt a nagyobb iramú mérkőzésekre, a nagyobb tempójú támadásvezetésekre, a védekezés jobb megszervezésére gondolok, és ez már a magyar bajnoki meccseinken tükröződött, és remélem, hogy ez a jövőben is így lesz. A tapasztalatlanságot még arra is értem, hogy nagyon hektikusan játszottunk egy-egy mérkőzésen belül is. Voltak kiváló szakaszaink, amikor például Lipcsében komoly hátrányból tudtunk egy gólra feljönni, vagy az Itxako ellen is voltak szép felzárkózásaink, vagy éppen Bécsben is, ám a sok olyan technikai hiba, és az egyéni momentum hiánya miatt ezek mégsem sikerültek. Ha jövőre ezekből a mérkőzésekből tanulunk, akkor ezeknek a hibáknak az elkerülése lehet a következő lépcsőfok, amely egy sikeresebb nemzetközi szereplés lehetőségét megteremti.

Harmadsorban pedig nagymértékben gátolták a csapat eredményességét – főleg az utolsó három mérkőzésen – a minket sújtó sérülések és betegségek. Emiatt az utolsó meccsünkön már úgymond teljesen összeziláltan, és taktikailag nem kimunkált összeállításban játszottunk. Ez nagymértékben befolyásolta a mérkőzés végeredményét, amely valóban méltatlan volt az eddigi BL-szereplésünkhöz, hiszen addig minden meccsen kemény partnerei voltunk ellenfeleinknek.

Kilenc nemzetközi mérkőzést játszottunk, ekkora mennyiségű megmérettetésre csak akkor lett volna lehetőségünk, ha más kupában, például az EHF-ben, vagy a KEK-ben a döntőig jutunk. Ez olyan terhelést is jelentett a csapat számára, amelyből tanulni kell. Látszott, hogy fizikálisan azért ott vagyunk az európai élmezőnyben. Az a célunk, hogy jövőre is megteremtsük magunknak a lehetőséget, hogy ebben a sorozatban elinduljunk, hiszen a Bajnokok Ligája színvonala és kiemelt figyelme mindenképpen nagy lehetőség a csapat és az egyén számára is.

handball.hu: Jól jöhetnek-e Számotokra az elkövetkező válogatott hetek olyan szempontból, hogy a sérültek, betegek ezalatt talán regenerálódhatnak valamelyest?
Köstner: Most valóban alaposan meg leszünk tizedelve, hiszen a felnőtt nemzeti csapatba négy játékost adunk Bulath, Sopronyi, Szabó és Triffa személyében. Ezen kívül a jövő heti junior összetartásra két kerettagunk, Hornyák és Siska távozik, és jelen pillanatban Bogdanovics, Bognár és Borbás is hiányoznak betegség és sérülés miatt. Mörtel Renáta visszaillesztése is hosszabb időt, legalább a felkészülés időtartamát igényli. Így a munkát meglehetősen foghíjas kerettel tudjuk folytatni, de jelentős lépést tehetünk az egyéni képzések, illetve a fizikális fejlesztések terén is. Mindenképpen azon leszünk, hogy ezt a szünetet hasznosan töltsük el. Szerdától háromnapos pihenőt kapnak a lányok, akik remélem, hogy ezalatt regenerálódnak ezután a megterhelő sorozat után, és a sérültek is közelebb kerülnek a visszatéréshez.

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi