Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bravúrra készül a Veszprém Békéscsabán

2010. október 8. 5:00

Az NB I. 6. fordulójában pénteken 18 órakor a Békéscsaba együttese a Veszprém csapatát fogadja, a Szekszárd pedig a Ferencváros alakulatát látja vendégül.

Bravúrra készül a Veszprém Békéscsabán
NB I., 6. forduló

Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - Veszprém Barabás KC
18.00, Békéscsabai Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Medve Róbert, Nagy László

Az Újbuda idegenbeli legyőzése után Békéscsabára, egy köztudottan dobogóesélyes csapat otthonába utaznak a Barabás-lányok.

A papírformának és az elvárásoknak megfelelően szerepelt eddig a Veszprém a bajnokságban, az első fordulóban kikapott három dobogóesélyes csapattól, a Debrecentől, a Ferencvárostól és a Váctól, valamint legyőzte az Érdet és az Újbudát, ezzel jelenleg a középmezőnyben tanyázik. A három elveszített mérkőzésen viszont szoros csatákat tudott vívni Gyurka János együttese, és talán negyedik alkalommal, a Békéscsaba otthonában meglepetést is tud okozni.

Az Újbudán megszerzett első idegenbeli győzelem a sok elkövetett hiba ellenére bizakodásra adhat okot, ám a maródiak listája még mindig elég hosszú a veszprémi oldalon. Földes Kata, Szabadfi Ágnes és Gerstmár Renáta sem tud pályára lépni péntek este, és bár mindhármuk játékára szüksége lenne a csapatnak, de ettől függetlenül bizakodva várják a lányok a Békéscsaba elleni párharcot.

Mátéfi Eszter, a lila-fehérek vezetőedzője így vélekedik az összecsapásról: „Nyáron alaposan megerősödött a Veszprém, amely többek között leigazolta a válogatott Mehlmannt, Koroknait, Farkast, Jenőfit, és soraiban tudja a válogatottba bekerült Ábrahámot. A kérdés az, hogy az új emberek és a régiek mennyire értek össze. A vendégek erejét egyébként jól mutatja, hogy Debrecenben, és a Vác otthonában is csak öt góllal kaptak ki. Mi hazai pályán szeretnénk a saját játékunkat rákényszeríteni a veszprémiekre, és begyűjteni a két pontot. Az Érd ellen a csapat végig egységes volt, mindenki jól küzdött. A korábbi sérültek közül Kamper Olívia bekapcsolódott a munkába, Szekeres Klára pedig teljesen felépült” – fogalmazott a tréner.

Gyurka János, a VBKC mestere így nyilatkozott a találkozóról: „Sokkal keményebb ütközet vár ránk, mint a múlt héten, ennek megfelelően jóval koncentráltabb játékot kell mutatnunk. Tegnap már videóztunk, átbeszéltük a hibáinkat, és dolgozunk azon, hogy minél jobb eredmény szülessen Békéscsabán. Komoly csatára számítok, olyan teljesítményre lesz szükségünk, mint amit Debrecenben tudtunk produkálni. Meg fogja határozni a játékot, hogy védekezésben mennyit fogunk tudni ütközni, a gólveszélyes, nagynevű, válogatott játékosok ellen agresszív védekezésre lesz szükségünk. Támadásban koncentráltan, gólig kell játszanunk, kintről sokat kell majd lőnünk, amihez jó átlövő teljesítményekre lesz szükség. A fegyelmezetlenséget egy ilyen szintű ellenfél kíméletlenül megtorolja, egy nagyon komoly ellenféllel állunk szemben, aki elveszítette ugyan a Fehérvár ellen az első mérkőzését, de ez nem mérvadó. Bízom a csapatomban, és jó teljesítményt várok mindenkitől”.

Forrás: www.beol.hu és www.veszprembarabaskc.hu



UKSE Szekszárd - FTC-Jógazdabank
18.00, Szekszárdi Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária

A Szekszárd csapata pénteken az FTC-t fogadja. Szucsánszki Zitáék az eddigi öt lejátszott mérkőzésből négyszer győzni tudtak, így a Váccal, a Debrecennel és a Székesfehérvárral együtt nyolc pontjuk van. Legutóbb a Győri ETO ellen szenvedtek vereséget, igaz, bravúros játékkal szorították meg Konkoly Csaba együttesét: Szamoránskyék félidőben vezettek is. Elek Gábor csapatából meccsről-meccsre kiemelkedő játékot nyújt a válogatott Szucsánszki és Tomori, de nem szabad megfeledkezni Kovacsicz Mónikáról sem, aki a Veszprém ellen kilencszer is betalált.

A házigazdáktól ezúttal Horváth Szimonetta hiányozni fog, hiszen csütörtökön Mohácson operáción esett át. A műtétet Dr. Papp Gábor, a mohácsi labdarúgócsapat orvosa végezte. A térdsérülésével régóta bajlódó irányító operációja már hosszú ideje húzódott, legutóbb éppen Vasas Edina sérülése miatt került halasztásra. Kopecz felépült az arcüreggyulladásából, a héten minden edzésen részt vett. Milena Vranes is bevethető, Achilles-gyulladása gyógyultnak mondható, viszont kellemetlen vírusos gyomorfertőzés támadta meg a hét elején. Dr. Papp Zoltán – az UKSE csapatorvosa – szerint a montenegrói lány pénteken képes lesz a játékra. Weigel Zita sajnos hasonló fertőzéssel küzd, magas láza van, ezért az ő szereplése még kétséges. Kovács Jenő célja a helytállás, a vezetőedző bízik a szekszárdi közönségben, reméli a kék-sárgák biztatását. A csapat az edzések mellett ezúttal is közös videóelemzésekkel készült, pénteken pedig közös ebéd után érkeznek majd a Szekszárdi Városi Sportcsarnokba, hogy a válogatottakkal teli vendég-alakulattal megmérkőzzenek.

Forrás: www.ukse.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi