Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Csapatkapitányként példát kell statuálnia

2010. július 20. 8:52 © handball.hu

Ezen a héten a főiskolai válogatottal aranyéremig jutó Tilinger Tamara állt olvasóink rendelkezésére. Az Alcoa játékosa egyebek mellett beszámolt jövőbeli céljairól, terveiről is.

Csapatkapitányként példát kell statuálnia
Kovács Fruzsina: Sikerült kipihenned magad? Nézted a foci vb-t? Kinek szurkoltál?
Tilinger Tamara: Sok pihenőidőm nem volt, de a vb-aranyérem kárpótol mindenért :) Igen, néztem a focit, Argentínának szurkoltam, csak sajnos nem jutottak el a döntőig. Majd legközelebb :)

Rezeda11: 1. London 2012 - mennyire motivál, illetve reális célnak tartod-e? 2. Milyen esélyt látsz arra, hogy ezzel a fiatal csapattal olyan helyezést érjetek el, hogy jövőre indulhassatok valamelyik kupában?
Tilinger: Minden sportolónak az az álma, hogy részt vehessen az olimpián. Természetesen az én álmaim és céljaim közt is szerepel, amit magam elé tűztem. Úgy fogok dolgozni, hogy elérhessem őket. A céljaimért mindent megteszek. Igen, a csapatunk elég fiatal, ezért kemény munkával, alázattal és szorgalommal bármit elérhetünk.

Gyenge Boglárka: Tudnál-e nekem ajánlani valamilyen gyerek kézilabdacsapatot, hiszen tizenhárom éves vagyok? Mondjuk Székesfehérváron, vagy Székesfehérvár közelében, és mondjuk valami kezdő csapatot, mert nem igazán vagyok profi :)
Tilinger: Fehérváron is van utánpótlás kézilabda csapat és úgy gondolom, hogy megpróbálhatnád itt is. A közelben csak megyei szintű csapatok vannak, de ahol még komolyan foglalkoznak a kézilabdával, az Veszprém és Dunaújváros. Sok sikert a továbbiakban!

sanyesz: Kerestek-e itthonról dobogóesélyes csapatok, vagy nem is akartál eligazolni?! ...el ne felejtsem! Szoktál-e főzni? Melyik a kedvenc konyhád? :-)
Tilinger: A szezon végén több csapat is megkeresett, pl. a dobogóesélyes Békéscsaba. Családcentrikus vagyok, ez is közrejátszott abban, hogy nem mentem le Csabára. A játéklehetőség szintén döntő szerepet játszott abban, hogy nem igazoltam el, és szeretek a fehérvári stábbal együtt dolgozni. Megmondom őszintén a főzéssel még nem igazán kacérkodtam, :D de van egy sütemény, amit nagyon szívesen elkészítek bármikor. Az Édesanyám főztjét szeretem a legjobban.

Dona Péter: 1. Mi volt az eddigi legsúlyosabb sérülésed? 2. Milyen az élményed az első válogatott meccsedről, ahol rögtön (az első támadás után) két percet kaptál egy amúgy elég szigorú bírói ítélet miatt?
Tilinger: Pályafutásom során eddig - lekopogom - a legsúlyosabb sérülésem bokaszalag-szakadás volt. Az első meccs? Nagyon izgultam előtte, de ki nem izgul meccs előtt, főleg ha válogatott meccsről van szó, :) de nagyon élveztem a játékot, és a bírókkal nem foglalkoztam.

Lost-Man: 1.: Van-e olyan, hogy külön foglalkozik veled Siti Bea, esetleg tanácsokat kérsz-kapsz tőle? 2. Van-e olyan konkrét célod, amit kézilabda pályafutásod alatt mindenképpen el akarsz érni (bajnoki cím, felnőtt Eb-n, vb-n válogatottság, stb.)?
Tilinger: Sok mindent meg szoktam beszélni Kicsivel, sokat segít nekünk. Úgy gondolom, hogy aki sportol, teljesen mindegy, milyen szinten teszi azt, mindig az kell, hogy lebegjen a szeme előtt, hogy a lehető legjobb eredményt érje el. Az a célja nemcsak klubszinten, hanem a címeres mezben is, hogy a legjobbat hozza ki magából.

Rideg Renáta: 1. Hány éves korodban kezdted a kézilabdát? 2. Mit gondolsz, hogy fog sikerülni csapatod számára a következő idény?
Tilinger: A kézilabdát még általános iskola második osztályban kezdtem el. Biztos nehéz lesz a bajnokság, a csapatunk is elég fiatal, de én bízom benne, hogy a lehető legjobb eredményt fogjuk elérni.

FERENCVÁROS: Mondd csak, megfordult a fejedben, hogy valaha a Fradiban játszol? Mi a véleményed a posztodon lévő válogatottbeli társaidról?
Tilinger: Őszintén szólva nem volt még lehetőség arra, hogy a Fradihoz igazoljak. A magyar válogatottban szerepel a világ egyik legjobb irányítója. Szeretnék én is egyszer olyan remek játékos lenni.

teodoro: 1. Magánéleti állapotod? 2. Miért nem igazolsz el valamelyik dobogóesélyes csapatba?
Tilinger: A magánéletemről nem nagyon szeretnék beszélni, remélem, nem haragszol meg rám. Azért maradtam Fehérváron, mert jól érzem magam, és a játéklehetőség is nagyon fontos szempont volt számomra.

nakiaz2: Milyen a hangulat a csapatban, hiszen nagyon sok a fiatal játékos (ifista korú), gondolom ez néha nem könnyű!
Tilinger: Szerintem a fiatal csapatnak megvannak az előnyei és hátrányai, de ugye teher alatt nő a pálma, szokták mondani :D A hangulat nagyon jó, éppen azért, mert mindenki fiatal.

Erzsébet: Melyik iskolába jársz, és milyen szakra? Posztodon kit tartasz a világ legjobbjának, természetesen a nők közül?
Tilinger: A Testnevelési Főiskolára járok sportszervező szakra. Posztomon Görbicz Anitát tartom jelenleg a világ legjobbjának, de megemlíteném Ferling Bernadettet és Siti Beát is, mert ők is remek játékosok.

Zsolti23: 1. Tamara, ha a Dunaújváros nem jut oda, ahol most éppen van, szerinted Te még ma is ott játszanál? Azt olvastam, hogy a legutolsó távozók közül Te akartál elmenni a legkevésbé... 2. Örültél Ana Amorim érkezésének? Mi nagyon! Biztos erősítés lesz!
Tilinger: 1. Igen, ez így igaz, ha nem adódnak ilyen súlyos nehézségek, akkor még ma is ott játszom. 2. Őszintén - nem találkoztam még vele, de biztos vagyok benne, hogy nagy segítsége lesz a csapatnak.

Horváth Zoltán: Hívott-e a megújuló Dunaújváros a soraiba, és ha igen, akkor miért nem fogadtad el az ajánlatukat? Szerettem, mikor ott játszottál.
Tilinger: Igen, hívott a csapat, de akkor már élő szerződésem volt a fehérváriakkal. Szerettem én is ott játszani.

gyilkos: Milyen viszonyban vagy általában a játékvezetőkkel, van-e kedvenc párosod, játékvezetőd?
Tilinger: Nincsen kedvenc játékvezető párosom. Akiket a meccsre küldenek, az ő ítéleteiket kell elfogadni :D

Horváth: A főiskolás vb-n emberségből is kitűnőre vizsgáztál azzal, hogy sérülten sem hagytad cserben a társaidat. Csapatkapitányként hányadik helyre szeretnéd vezetni csapatodat?
Tilinger: Nekem fontos volt ez a verseny, és minden fájdalmat megért, hogy megnyertük a világbajnokságot!!! Csapatkapitányként példát kell statuálnom a többiek előtt. A célunk a nemzetközi kupaszereplés.

Lengyel Zoltán: Ha hívnának a világ egyik legjobb csapatába, például Győr, Valcea, Viborg, akkor átigazolnál? Én Téged egy sokkal, de sokkal erősebb csapatba képzellek, mint az Alcoa. Te melyik csapathoz igazolnál szívesebben, és miért ?
Tilinger: Véleményem szerint hiába igazol valaki egy nagy csapatba, ha kevés játéklehetőséghez jut, mert legtöbbet a játék közben lehet elsajátítani. Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy nem tanulnék újat, de fejlődni mindenképpen a sok játékkal lehet.

hijarna: Gratulálok az idei teljesítményedhez, kisebb csodát vittél véghez az Alcoával. Negatívumként egy dolgot emelnék ki, és nem szeretném, ha rossz néven vennéd, vagy ki lenne moderálva: a Fradi elleni utolsó hazai meccsen nem gondolod, hogy egy kicsit elvetetted a sulykot azzal a mutogatással (konkrétan arra mutogattál, amin ülni is szoktál) a Fradi szurkolók felé?
Tilinger: Először is köszönöm a gratulációt. A Fradi meccs utáni történtekről csak annyit, hogy az egyik hölgy szurkoló a csapattársamnak és nekem sportszerűtlen dolgokat kiabált be és mutogatott. A meccs hevében próbáltam kompenzálni. Utólag is elnézést szeretnék kérni miatta, ha sértő lettem volna.

Kérdezd Tilinger Tamarát!
Héraklész-díj Tilinger Tamarának

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi