Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Dunaújváros: még sok munka kell

2010. június 1. 18:13

Egy hete irányítja már a Dunaújvárosi NKKSE csapatát Kiss Szilárd. A Dunaferr SE együttesének korábbi sikeredzője szerint még rengeteg munkára van szüksége a gárdának ahhoz, játékban és eredményben is, hogy előrébb lépjen az idei szezonhoz képest.

Dunaújváros: még sok munka kell
Egy hete állt munkába a Dunaújvárosi NKKSE régi-új vezetőedzője, Kiss Szilárd. A Dunaferr SE együttesét korábban három-három bajnoki és Magyar Kupa-győzelemig vezető szakemberrel a kedd délelőtti edzést követően beszélt arról a Dunaújváros Online, hogy mi a véleménye a jelenlegi együttesről, s mi kell ahhoz, hogy az új szezonban még jobban szerepeljen a csapat.

Összhangba hozni

Az együttes vezetőedzője először elmondta, milyen érzésekkel állt ismét munkába korábbi sikerei színhelyén. Mint Kiss Szilárd elárulta, örömmel jött segíteni, még úgy is, hogy szerződése jelenleg máshoz köti:

- Már télen, s azóta is egyeztettünk idejövetelemről a csapat vezetőivel, ám Várpalotán, a helyi NB I/B-s férficsapattal volt szerződésem, melyből nem akartam kilépni. Ennek ellenére az elmúlt héten már itt dolgoztam a lányokkal, s bár emellett a várpalotai együttesnek is tartok még edzéseket, ezt a rövid időszakot már kibírom napi három-négy gyakorlás megtartásával is. Egy biztos, örömmel jöttem vissza Dunaújvárosba, érzek magamban annyi erőt, hogy az élvonalban, a legjobbak között vezessem a csapatot, s remélem, hogy sikeres lesz az együtt töltött időszak.

A csapat régi-új vezetőedzője már egy hete edz tehát a gárda tagjaival. Kiss Szilárd elmondása szerint pont eléggé meg tudta ismerni az együttest ahhoz, hogy tudja, nagyon sok munkára lesz még szükség a fejlődéshez:

- Az elmúlt egy hétben igyekeztem felmérni az alakulat állapotát, s úgy érzem, sikerült is kialakítanom azt a képet magamban a csapatról, melyre támaszkodva elkezdhetünk majd dolgozni. Mert az biztos, hogy rengeteg munkára lesz szükség ahhoz, hogy ez a gárda sikeresen szerepeljen az élvonalban. A legfontosabb feladatnak azt tartom, hogy sikerüljön összhangba hozni az idősebb és fiatalabb tagokat. Megvallom őszintén, ez még nekem is új feladat, ám, ha a csapat tagjai partnerek lesznek majd a munkában, akkor nem lesz gondunk, s könnyen megtaláljuk majd a közös hangot, ami rengeteget segíthet közös céljaink elérésében.

Maximumra törnek

Az említett célokat még nem konkretizálta a Dunaújváros szakmai vezetője, azt azonban elárulta, hogy szeretné a maximumot kihozni a csapatból, ám ehhez a játék minden elemében javulnia kell a társaságnak:

- Konkrét célokat még nem tűztünk ki magunk elé, mert sok minden függ attól, hogy miként alakul a játékoskeret. Most úgy tervezünk, hogy a jelenlegi gárdával vágunk neki a következő szezonnak, melybe sérülése után visszatér majd Jókai Nóra, vagyis a dobogó még irreális elvárás lenne a csapattól, ám alul értékelni sem szeretnénk magunkat, így az a célunk, hogy játékban és eredményességben is magasabbra tegyük a mércét, vagyis az idei hatodik helyet szeretnénk felülmúlni.

Kiss Szilárd elmondása szerint ez nem lesz egyszerű feladat, már csak azért sem, mert vannak olyan játékelemek, amelyben rengeteget kell fejlődni ahhoz, hogy az eredmények is javuljanak:

- Korábban már elmondtam, de továbbra is tartom magam ahhoz, hogy az az együttes, mely sorozatban tud 35 gól környékén teljesíteni, annak nincs gond a támadójátékával. Ezzel szemben, amelyik sorozatosan 30 gól felett kap, annak a védekezésével komoly problémák vannak, s ezt mindenképpen orvosolnunk kell. A nyári felkészülés alatt ezért a védekezés rendbetétele lesz az első számú feladatunk, hiszen ha csak öt-hat góllal kevesebb találatot adunk ellenfeleinknek, már eredményesebbek lehetünk. Ehhez persze elengedhetetlen a jó fizikai állóképesség, melyre szintén hatalmas hangsúlyt fektetünk a felkészülés ideje alatt, ám itt is meg kell majd találni az egyensúlyt, hiszen az idősebbeket és fiatalabbakat nem lehet egyformán terhelni. A terveink szerint nagyon sok komoly edzőmérkőzést játszanánk, hiszen csak jó csapatok ellen lehet olyan munkát végezni, amitől mi is fejlődni tudunk, mert hiába tudunk edzéseken gyakorolni, az éles meccshelyzetek sokkal többet segíthetnek a fejlődésben. Az biztos, a lányok tudnak kézilabdázni, nyerő típusú játékosoknak tartom őket, akik maximalisták, vagyis nagyon bízom abban, hogy a nyári kőkemény munka meghozza majd a gyümölcsét.

A sikeredző visszatér Újvárosba

Forrás: www.dunaujvaros.com

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi