Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Többen is távoznak a Siófoktól

2010. április 22. 18:51

Fodor János, a Siófok KC tulajdonosa együtt tartaná a csapatot, de aki nem akar a klub játékosa lenni, azt nem marasztalja. Az biztos, hogy a sikeredző Varga József és három játékosa, Vasas Edina, Sterbik Andrea és Csuka Alexandra a nyáron távoznak a klubtól.

Sterbik Andrea
Sterbik Andrea
- Az bajnokság meglepetése a Siófok KC, mely újoncként hatodik helyen zárta az alapszakaszt. Ön is elégedett?
– Ilyen fantasztikus sikerre nem számítottam – mondta Fodor János, a SKC tulajdonosa. – A város és a klub egyaránt büszke lehet erre a teljesítményre, melyért mindenkit dicséret illet, aki egy kicsit is hozzátett valamit.

- Ezek után nagy meglepetés, hogy megváltak a sikeredzőtől, Varga Józseftől. Miért döntött így?
– Nincs különösebb oka, egyszerűen nem hosszabbítjuk meg a lejáró szerződését. Új alapokra szeretnénk helyezni a kézilabdát, hosszú távú terveink vannak. Három évben gondolkodunk és már a másodikban szeretnénk túlszárnyalni az idei eredményeket. A jelenleginél előrébb végezni a bajnokságban, a Magyar Kupában pedig a négy közé kerülni, amik már a nemzetközi szerepléssel párosulnak.

– Mindez Varga Józseffel nem elérhető, aki kétség kívül eredményes munkát végzett?
– Szép dolgokról csak szépeket illik mondani... Nem arról van szó, hogy kirúgtunk valakit, csak nem hosszabbítottunk meg a szerződését, bár vitathatatlanul óriási szerepe van az eredmények elérésében. Voltak vele szemben kritikus hangok, de én sosem ültem fel ezeknek. Mindig akadnak, akik másképp látják a csapat körüli dolgokat, még ha nincsenek is megfelelő információ birtokában. Ezek nem befolyásoltak, barátként váltunk el.

– Miért kellett a távozását bejelenteni már a rájátszás előtt?
– Sokat gondolkodtunk a döntésen, de nem akartuk tovább húzni, halasztani. Egyébként Varga Józsefnek is ezt kérte tőlünk. Így volt korrekt.

– Akkor ez a játékosokra miért nem érvényes? Miért nem döntöttek a sorsukról már a rájátszás előtt?
– A tárgyalások elkezdődtek, kettőjük távozását be is jelentettük. A többiekre igényt tartunk, feltéve, ha meg tudunk állapodni. A célunk a csapat egyben tartása, persze aki nem akar Siófokon kézilabdázni, azt nem marasztaljuk. A játékosok szerződését előbb akartunk rendezni, de a rájátszás előtti szünetben szakmai igazgató és három kézilabdázónk a főiskolás válogatottal tréningezett. Egyébként az új keret kialakításáról már a leendő vezetőedző dönt, akit nem fogok megnevezni felesleges is kérdezni róla. A szerződtetését közös megegyezésünk szerint csak májusban fogjuk bejelenteni.

– Szinte köztudott, hogy egy igazi nagyágyú, a volt szövetségi kapitány, a sportág hazai szövetségének jelenlegi szakmai igazgatója Hajdú János veszi át az irányítást. Mégis milyen Siófokot örökölhet, milyen játékoskeret várható?
– A költségvetésünk véges, vagyis behatároltak a lehetőségeink. Azt azonban szeretném kijelenteni, azon kevés klubok egyike vagyunk, akik nem tartoznak a játékosoknak. Apró lépésekkel próbálunk haladni, tudatosan építkezni. Meghatározó fiatal játékosokat szeretnénk szerződtetni. Olyan gárdát akarunk, melynek játékosai megfelelően képviselik a várost, a klubot a pályán, illetve a civil életükben egyaránt.

– Visszatérve az új szakemberhez, mennyire biztos az érkezése, hisz május közepéig még bármi megtörténhet?
– Az utóbbi nem kérdéses, nálunk fog dolgozni szakmai igazgatóként, akit Bartalos Béla utánpótlásért felelős vezetőként fog segíteni. Kicsit átalakítjuk tehát a klubot még nagyobb figyelmet fordítva az utánpótlásra. Az a tervünk, hogy két-három éven belül a legtehetségesebb fiataljaink már ott legyenek a felnőttek közt.

Sterbik Andrea is távozik Siófokról

A szakmai igazgató Varga József és a két irányító Vasas Edina és Csuka Alexandra után a szélső Sterbik Andrea is távozik a bajnokság hatodik helyén álló újonc Siófok KC együttesétől. Eldőlt továbbá az is, hogy a Kiss Olívia, Lajtos Nóra, Scholtz Andrea, Szepesi Ivett, Tedora Bloj, Kovács Adrienn, Tóth Mária, Valovics Nóra és Nagy Renáta a klub játékosa marad. Az utóbbiak két évre, 2012 június végig kötelezték el magukat a balatoni klubhoz.

Forrás: www.sonline.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi