Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Folytatni kell az utat"

2010. január 3. 9:06

A vásárhelyiek a 2010-es évben rájuk váró bajnoki mérkőzések sorozatát a DVSC ellen nyitják, hazai pályán fogadva a tabella harmadik fokán álló alakulatot. Nem könnyű feladat vár így ismét Dankó Ervin tanítványaira.

"Folytatni kell az utat"
Csalódott, fokozottan bizonyítani akaró Debrecennel kell vasárnap 18 órától megmérkőznie oahaza a vásárhelyi kézilabdás lányoknak. A Loki december 29-én (kedd) betlizett a Magyar Kupában: 33–30-ra kikapott Dunaújvárosban, s nem jutott a legjobb nyolc közé. A bajnokságot a 10. helyről folytató HNKC számára is lesz tét: Dankó Ervin vezetőedző három idegenbeli meccset (Székesfehérvár, Veszprém, Hajdúnánás) követően január 3-án debütál hazai közönség előtt.

"Nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de küzdőképességünknek meg kell mutatkoznia: az utolsó percig meccsben kell lennünk a Debrecennel. Az, hogy ez mire lesz elég, kiderül, de mindenképpen tartása kell legyen az együttesnek, arra alapozhatunk majd. A jobb csapatok ellen sem adhatjuk fel, egyetlen pontot sem ajándékozhatunk senkinek" – fogalmazta meg elvárásait a fiatal szakember.

Munkáját nehezíti, hogy már az új év harmadik napján tétmeccsen kell pályára küldenie lányait. Elmondta: a karácsony utáni halasi torna jót tett, azonnal éles helyzettel, maximális terheléssel találkoztak a játékosok, gyorsan visszarázódtak, visszazökkentek a dolgos hétköznapokba. Szilveszter délelőtt is vezényelt egy tréninget, január 1-jén pihenhetett a társaság, szombaton taktikai megbeszélés és edzés következett, míg vasárnap délelőtt 10-től átmozgató tréninget tart.

"A taktika mellett nagy hangsúlyt fektetek a közösség építésére, nincsenek klikkek, egyfelé húzzuk a szekeret, és bízom benne, ez tavasszal az eredményességben is tükröződik. A meccsnapi frissítő jellegű foglalkozásnak az a célja, hogy azon a napon egymással és velem ne a mérkőzésen találkozzanak először a lányok, már legyen egy alaphangulat. Még egyszer a Debrecenről: nem ellenük kell győznünk, ez nem lehet kötelező elvárás. Viszont úgy akarunk teljesíteni, hogy arra építkezhessünk, mert a folytatásban a középmezőnyben lévő riválisainkkal szemben pontot, pontokat kell szereznünk. Azonban szurkolóink segítségével, támogatásával a Loki ellen is bármi megtörténhet" – mondta Dankó.

Trombitákkal, kürtökkel

Szilveszteri hangulatú lehet a Vásárhely idei első bajnokija, amennyiben a szurkolók, szimpatizánsok eleget tesznek a klubvezetés kívánalmának. Az elnökség ugyanis azt kéri, a találkozóra kilátogatók hozzák magukkal a szilveszteri, újévi mulatságra vásárolt kürtöket, trombitákat – az sem baj, ha a műhajat, az álarcot is felöltik –, és azokat (is) használva buzdítsák az együttest. A nyitó 2010-es bajnokira egységesen 500 forint a belépő.A vásárhelyi fellépéssel fejezi be a DVSC-Korvex az alapszakasz első felét, s a cél mindenképpen az, hogy továbbra is csak két vereség szerepeljen a csapat eredménysorába.

A Loki kedden váratlan vereségbe szaladt bele a Magyar Kupában; idegenben kaptak ki a lányok az előzetesen esélytelenebbnek tűnő Dunaújvárostól, s így búcsúzni kényszerültek ettől a sorozattól.

"Azt várjuk a csapattól, illetve saját magunktól, hogy megmutassuk a szebbik arcunkat, megpróbáljuk feledtetni, kijavítani a rosszul sikerült keddi összecsapást" – nyilatkozta a vasárnapi meccsel kapcsolatban Bakó Botond, a DVSC-Korvex vezetőedzője. "Nem maradt más számunkra, mint hogy a bajnokságban és a nemzetközi kupában érjünk el komoly eredményeket."

Az együttes novemberben játszott utoljára bajnoki találkozót.

"Hosszú volt a szünet, kizökkent a társaság a tétmérkőzések ritmusából" – jegyezte meg a szakember. "Fontos, hogy a csapat ismét a bajnokság hevébe kerüljön. Elszántan kell Hódmezővásárhelyre érkeznünk, és győzelmet elérnünk."

Az ellenfélről szólva Bakó Botond elmondta: a vásárhelyiek az utolsó forduló óta együtt dolgozhattak, ráadásul edzőváltás is történt az együttesnél, ami feldobta a csapatot. "Bizonyítani szeretnék, hogy a tizedik helyezésük nem a valóságos erőviszonyokat tükrözi. Azt már megmutatták, hogy otthon bárkire veszélyesek, a Győrtől például mindössze egy góllal kaptak ki. Nagyot kell majd csatáznunk ellenük, agresszívan játszanunk."

A Loki tervei, célkitűzései nem változtak a pontvadászat kezdetéhez képest.

"Folytatni kell az utat, hogy elérjük a céljainkat, legalább a második helyet szeretnénk megszerezni a bajnokságban. Nehéz lesz, hiszen mind jobbak a csapatok, és egyre magasabb a játékszínvonal. Kulcsfontosságú, mikor érjük el csúcsformánkat" – hangsúlyozta a Loki mestere.

Hozzátette: folyamatosan úgy dolgoznak, hogy több ember hiányzik a keretből, az utóbbi félévben gyakorlatilag nem volt olyan hónap, amikor közösen tudták volna gyakorolni a stratégiai elemeket. Emiatt is fordulnak elő nagy ingadozások a csapat játékában. Ivana Lovric betegséggel küszködik – csütörtök reggel kórházba is vitték –, a többiek azonban bevethetőek a tavaszi idény nyitányán.

Mindenképpen jó hír, hogy a lányok elszántak a váratlan kupakiesés után, s Vásárhelyen már Hornyák Dórára is számíthat Bakó Botond vezetőedző.

„Nehéz meccs vár ránk, hiszen egy jó csapat otthonában lépünk pályára" - mondta a vezetőedző. "Nehéz lesz, hiszen egy negatív élmény van a hátunk mögött, s ezt feledtetnünk kell a szurkolókkal, s nehéz lesz, mert elvárás a győzelem, s ez azért okoz némi nyomást. Határozottan, jól, a taktikát fegyelmezetten betartva kell játszanunk, s ami a legfontosabb: mindenkinek ezer százalékon kell pörögni!”


NB I., 11. forduló
ASA-Consolis HNKC - DVSC-KORVEX
Helyszín: Balogh Imsi Sportközpont (6800 Hódmezővásárhely, Szegfű u. 6/A)
Időpont: 2010. 01. 03., 18:00
Játékvezetők: Kékes Csaba, Kékes Pál

Forrás: www.delmagyar.hu; www.dvsckezilabda.hu; www.haon.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi