DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYZuyar7' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Folytatódik a Siófok repülőrajtja? | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Folytatódik a Siófok repülőrajtja?

2009. szeptember 19. 8:02

A 2009/2010-es szezon két újonca az NB I./B-ben már számos csatát vívott meg egymással. A veszprémiek így ezúttal ismerős csapat ellen szerezhetik meg első élvonalbeli pontjaikat, azonban ehhez az eddig sikereket halmozó Siófoknak is lesz szava...

Gyurka János, a hazaiak edzője
Gyurka János, a hazaiak edzője
Mindenki tisztában van vele, hogy nem lesz egyszerű hatvan perc, s azt is szem előtt kell tartani, hogy a Gyurka-tanítványok eddigi három fellépésükön a Debrecen-Békéscsaba-Ferencváros trióval szemben maradtak alul.

Veszprém Barabás KC - Siófok KC. Az előző évadokban ez a párosítás rendre a VBKC esélyességét, majd ezzel együtt győzelmét hozta, viszont most már ez korántsem így van, s talán ezúttal a siófokiak mondhatók valamivel esélyesebbnek.

Mint ismeretes, a Balaton-partiak az eddigi három találkozójukat egyaránt megnyerték, így pedig makulátlan mérleggel állnak az NBI. bajnoki tabellájának negyedik pozíciójában, míg a veszprémiek valamennyi összecsapásukat elveszítették, de semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mindannyiszor az élvonal meghatározó csapatától kaptak ki, hol kisebb - hol nagyobb különbséggel.

Tavaly májusban a Siófok ellen játszotta első mérkőzését az akkor még Veszprém Beton KC néven szereplő együttes az Arénában, most pedig épp ellenük igyekeznek megszerezni első pontjaikat az első osztályú pontvadászatban. Azt a májusi meccset magabiztosan – 28-23 arányban – a hazaiak nyerték. Azóta azonban az osztályváltás eredményeképpen mindkét csapat kerete jelentősen átalakult, így közel sem borítékolható előre a veszprémi győzelem. A vendégek teljes kezdőcsapatot cseréltek, így a játékosállományuk közel sem mérhető a tavalyihoz.

A siófokiak igazi villámrajtot vettek a bajnokságban, mind a három eddigi mérkőzésüket megnyerték. Fortunára nem lehet panaszuk, hiszen a kedvező sorsolás mellett a döntő pillanatokban rendre melléjük szegődött a szerencse, de kétségtelen, hogy a három mérkőzésből begyűjtött maximális hat pontot nem nagyon kell magyarázniuk.

A Veszprém Barabás KC viszont rendkívül nehéz sorsolást kapott, első három ellenfelük jelenleg jóval előrébb tart, mint az újonc csapat, éppen ezért még nem sikerült begyűjteni az áhított első győzelmet.

- Tisztában vagyunk azzal, hogy eddig nehezebb ellenfeleink voltak, és ezt a lányok fejben rendbe is rakták. Bízom benne, hogy nem a teher lesz úrrá rajtunk, hanem jó játékkal sikerül megtörnünk a Siófok lendületét, és ezzel ki tudjuk elégíteni szurkolóink igényeit – mondta Gyurka János, a hazaiak mestere.

A hét elején erőnléti edzésekkel készültek a lányok, majd több szerepet kaptak a labdás edzések. A videózás sem maradhatott el, a csütörtöki és a pénteki napon a taktikai elemzés került középpontba.

- Szeretnénk megismételni az első hazai mérkőzésen mutatott teljesítményünket, azzal a különbséggel, hogy a szombati találkozót meg akarjuk nyerni. Igyekeztünk kijavítani a technikai hibákat, aktívabban kell megjátszanunk a széleket, több távoli gólt kell szereznünk, ezért az átlövők teljesítményének is javulnia kell. A siófokiak gyors letámadásait meg kell állítanunk, a védelemnek időben vissza kell zárnia – zárta gondolatait Gyurka János.

Veszprém Barabás KC - Siófok KC
NB I., alapszakasz, 4. forduló

Időpont: 2009. 09. 19., 18:00
Helyszín: 8200, Veszprém, Veszprém Aréna, Külső-Kádártai út
Játékvezetők: Ágnecz Tamás, Sipos Ottó
Versenybíró: Rózsa László

Forrás: www.hajraveszprem.innoiq.com; www.siofokkc.mlap.hu

További hírek