DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYe4ykCB' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Szerdán hatkor nekivág a Loki is | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Szerdán hatkor nekivág a Loki is

2009. szeptember 2. 7:13

A Veszprém ellen kezdi meg a 2009/10-es szezont a DVSC-Aquaticum együttese. Az újoncot szerdán délután hat órakor fogadja a csapat.

Borbás Rita
Borbás Rita
Véget ért a felkészülési időszak, szerdától élesben a bajnoki pontokért megy a játék. A DVSC-Aquaticum két hónapot gyakorolt az új bajnokságra, ám közel sem volt egyszerű Bakó Botond vezetőedző feladata. Sérülések, és Hornyák Dóra junior válogatottbeli kötelezettsége miatt ugyanis egyetlen edzőmérkőzést sem tudott teljes csapattal lejátszani a Loki, sőt, az is ritka volt, amikor csak négyen hiányoztak a szakmai stáb által megálmodott optimális keretből.

A bajnoki rajton már ott lehet az alakulatban az új szerzemény, a balszélső Szalai Babett, akinek a szereplése azért is lehet különösen fontos, mert Juhász Gabriella térdsérülése miatt a nyitányon még biztosan nem szerepelhet.

"Elég hosszú a kispadunk, ami főleg addig jelent majd nagyon sokat, amíg nem vagyunk teljesen összeérve" – nyilatkozta a Naplónak Bakó Botond, a DVSC-Aquaticum nőikézilabda-csapatának szakvezetője, aki utolsó gondolatával már utalt a fennálló problémákra.

Taktika és stratégia

– Nagyon sok minden hátráltatta a munkánkat, sajnos a felkészülésünk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna; sérülések, válogatottbeli elfoglaltságok és a késői igazolások nem tették lehetővé az optimális ráhangolódást, ami azért lett volna nagyon fontos, mert egy teljesen új csapat jött össze a nyáron a Lokinál. A korábbi sérültjeink közül többen 60-70 százalékos állapotban vannak, de fordulóról-fordulóra jobbak, erősebbek lesznek. Taktikai és stratégiai téren két-három hetes lemaradásunk van, ami azért nagy baj, mert az első négy fordulóban már nagyon komoly mérkőzések várnak ránk. Az összeszokottság hiányát akarattal lehet, és kell is pótolnunk a bajnokság ezen szakaszában.

Érmes remények

A DVSC-Aquaticum szerdán megkezdi a bajnoki menetelést, a Loki 18 órától az újonc Veszprém alakulatát fogadja a Hódosban – a találkozót a Hajdú Online-on (www.haon.hu) élőben követhetik figyelemmel a szurkolók.

"Bármilyen állapotban is van a csapat, óriási küzdőszellemben, és nagy tempót diktálva le kell győznünk a Veszprémet. Fontos, hogy sikerrel vegyük az első akadályt, mert az önbizalmat adhat a folytatásra" – fogalmazott a debreceni mester, aki kitért a bajnoki esélyekre is. "Az előző évekhez hasonlóan a Győr most is kiemelkedik a mezőnyből, míg a Loki, a Fradi, a Békéscsaba és a Vác küzd majd a legjobb négybe kerülésért. Érdekes lehet a Hódmezővásárhely és a Fehérvár szereplése is, azaz izgalmas évad vár ránk és a szurkolókra."

Szabó Valéria
"Egy nagyon jó szellemű, fiatal társaság alkotja a jelenlegi Lokit, ráadásul igen erős az állomány, kifejezetten jó játékosokból áll a csapat. A legfontosabb célunk, hogy minél hamarabb összeérjen a gárda, mivel ebben nagy lemaradásunk van még; tavaly lényegében az összes felkészülési tornán szinte teljes kerettel vettünk részt, idén viszont igencsak foghíjas csapatokkal vettünk részt a meccseken.

Ha minden ideálisan, a várakozásoknak megfelelően alakul, akkor teljesíteni tudjuk az elvárást, és megszerezzük az ezüstérmet" – nyilatkozta Szabó Valéria, a Loki csapatkapitánya.

Forrás: www.dvsckezilabda.hu és www.haon.hu

További hírek