Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Hunnia: Jönnek, vagy nem jönnek?

2009. július 14. 14:00 © handball.hu

A handball.hu Miltényi Zoltánt, a Hunnia Kézilabda Sport Kft. ügyvezetőjét kérdezte azzal kapcsolatban, mik a legfrissebb információk a Hunnia KSK NB I-es indulási jogával kapcsolatban.

Hunnia: Jönnek, vagy nem jönnek?
"A múlt héten kaptunk egy olyan levelet az MKSZ-től, amelyben például a sporttörvényre hivatkozva jelzik felénk: nem biztos, hogy érvényes az NB I-es nevezésünk, ám mi teljes mértékben annak rendje módja szerint jártunk el" - kezdte Miltényi Zoltán.

handball.hu: Mit gondolsz, miért utasítja mégis el a szövetség a papírokat?
Miltényi: Nem látok racionális érvet rá, hiszen az MKSZ által írt levélben hemzsegnek az olyan állítások, amelyek nem csak a sporttörvénybe, de a szövetség alapszabályzatába is ütköznek. Múlt hét pénteken hivatalosan is aláírattuk a szövetséggel, hogy átvették tőlünk azokat a papírokat, amelyek igazolják, hogy már a nevezési határidő végén rendelkeztünk az összes szükséges irattal. Jelenleg éppen az ügyvédnél voltunk, hiszen a sportbírósághoz adjuk be ma azt a keresetet, amelyben a szövetség levelét valamilyen szinten igyekszünk hivatalossá tenni, próbálunk előrébb lépni. Szeretném tudni, mi lehet az a valós ok, amely akadályozná az indulásunkat.

handball.hu: Elképzelhető, hogy a csapat címerében olvasható rovásírással, vagy a magyar nemzeti zászlóval vannak a problémák?
Miltényi: Az is lehet, hogy a Hunnia név a zavaró, vagy az lehet a gond, hogy személyes sértettség áll az ügy hátterében, hiszen a korábbi technikai igazgatónk, Nádori Pál az Újbudánál maradt, és köztudott, hogy kenyértörés volt az Újbuda és közöttünk. Arról nem beszél senki, hogy milyen furcsa és meglepő, hogy az Újbuda vezetősége, pontosabban Nádori Pál nem adja ki a játékosaink igazolványait, hanem bizonyos feltételekhez köti azt. Ezt mind a sporttörvény, mind pedig az MKSZ szabálykönyve abszolút tiltja, hiszen ez a kézilabdázók tulajdona, így teljesen jogtalanul tartják maguknál az okmányokat. Mi többször is felszólítottuk őket, kértük az MKSZ segítségét is, de egyelőre semmilyen előrelépés nem történt az ügyben.

handball.hu: Mihez tudtok kezdeni ilyen helyzetben?
Miltényi: Jelenleg már az összes játékos és szponzor a rendelkezésünkre áll. Épp ma olvastam az MKSZ versenyigazgatójának, Katona Sándornak a nyilatkozatát, amely szerint mennyire rossz lesz a csapatoknak, hogy csak tizenegy résztvevős lesz az NB I, hiszen minden alakulat egy hét pihenőre szorul. Kérdem én: ha minden szabálynak megfelelünk, akkor mi lehet a gond? Úgy érzem, hogy csupán akadékoskodás folyik, hiszen jogilag semmilyen kapaszkodójuk nincsen, ezért is fordulunk bátran a sportbírósághoz, és ha kell, a végsőkig elmegyünk. Az MKSZ ugyan felülbírálhatja a korábbi határozatát, de mivel hivatalos határozatot nem is hoztak, nem tudom, hogy mit bírálhatnak felül. Le szeretnénk ülni Sinka Lászlóval, miután hazatér a szabadságáról, és neki is meg akarjuk mutatni a dokumentumainkat.

handball.hu: Mi történik, ha sajnálatos módon muszáj jogi útra terelni a történetet?
Miltényi: A polgári peres eljárás három-öt évet is igénybe vehet. Ennyi idő alatt egy összeállt csapat, amely jelenleg is folyamatosan készül, megsemmisül. Ezzel teljes mértékben tönkrevernék az egész egyesületet, illetve annak résztvevőit, például a nagy játékosmúlttal rendelkező Varga Márta edzőnőt, illetve a számtalan fiatalabb és rutinosabb hölgyet. Örülünk, hogy a Dunaferr el tud indulni az első osztályban, de a szabály szerint törvénytelenül, hiszen gazdasági társaságból gazdasági társaságba nem lehet az indulási jogokat átvinni. Mi sporttársaságból gazdasági társasággá alakultunk, ezt megengedi a sporttörvény, nekünk ennek ellenére mégsem engedik meg az indulást. Sajnos nem érezzük az egyenlő feltételeket.

Megalakult a Hunnia KSK

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi