Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A Nyíradony utolsó fellépése

2009. május 29. 8:58

Utolsó bajnoki mérkőzésére készül a Tajtavill-Nyíradony együttese. Sopronyiék ahhoz a szomorú szezont záró Dunaferrhez látogatnak pénteken, amelyet május elsején 47–21-re győztek le házigazdaként.

A Nyíradony utolsó fellépése
A nyíradonyi lányok elutaznak Dunaújvárosba, hogy a Tajtavill-Nyíradony utolsó hivatalos 2x30, játékban töltött percével búcsúzzanak. Köstner mester elmondása szerint mindeki hadra fogható lesz a meccsen. A héten már csak napi egy edzés szerepelt a tervben, a fő hangsúly a felszabadult és kombinatív játékon lesz, hiszen a hetedik helyet már gyakorlatilag kivívta magának a csapat. Ezzel együtt mindent megtesznek azért, hogy mindössze kétszer egy éves NBI-es történelmű gárda méltó emléket hagyhasson maga után.

- Sok szempontból utolsó meccse ez az együttesnek: utolsó a 2008/2009-es idényben, s ezen a néven és ezzel a kerettel is utoljára lép pályára – mondta Köstner Vilmos vezetőedző. - Szeretnénk győzelemmel búcsúzni mindegyik vonatkozás tekintetében.

A szakember emlékeztetett arra, hogy győzelemmel kezdte a csapat a bajnokságot, mintegy egy hónappal ezelőtt pedig nagy különbségű diadalt aratott a dunaújvárosiak ellen:

- A Dunaferr fiatal alakulat, szoknia kell még a légkört, bár egy-két szép megoldást bemutattak. Sok modern elemet tartalmaz a játékuk, és sok jó egyéni képességű játékosuk van. Szép jövő előtt állhatnak – mutatta be az ellenfelet Köstner. - Biztosan mindent megtesznek majd azért, hogy ha ki is kapnak, de a múltkori különbséget csökkentsék.A Nyíradony elleni találkozóval befejeződik a Dunaferr nőikézilabda-csapatának bajnoki éve is, mely a szakosztály történetének talán legszomorúbb sorozata volt. Egyedüli biztató fejleményként könyvelhetjük el: első osztályú csapat maradt papíron a Dunaferr, de hogy az lesz-e ősszel is, azt egyelőre senki sem tudja. Idáig jutott az a gárda, amelyik már ráült a BL trónjára is.

A rájátszás utolsó mérkőzését játssza a Dunaferr azzal a Nyíradony Tajtavill gárdával, amely hasonló sanyarú helyzetbe került, mint a dunaújvárosi együttes. Gyakorlatilag csődbe jutott, és a megszűnés határán áll. A kulcsjátékosaik már be is jelentették távozásukat. Ám abban kár lenne reménykedniük, hogy az ellenfél - helyzeténél fogva - motiválatlanul, szétesve lép majd a parkettára a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Erre különösen figyelmeztetett is Rapatyi Tamás, a Dunaferr szakvezetője.

- Ahogy nekünk, Sopronyiéknak is az utolsó lehetőségük a pénteki. Ezen a Köstner Vilmos által komoly szakmai munkával felépített csapat nyilván szeretné bebizonyítani, hogy más sorsot érdemelt volna.

- Vagyis komoly küzdelemre számíthatunk?
- Nyíradonyban legutóbb nagyos súlyos vereséget szenvedtünk. Egyszerűen borzalmasan kézilabdáztunk. Most viszont abban reménykedem, hogy a hazai környezetben, fiatalos virtussal - ahogy az eddig jellemző volt ránk - megnehezítjük majd az erősebb ellenfelünk dolgát. Az eredménytől függetlenül szeretnénk tisztes helytállással, jó játékkal meghálálni a mellettünk kitartó szurkolóknak a buzdítást.

- Ismét játszik a csapatban Gáspár Gabriella, s ez Önnek nagy segítséget jelenthet...
- Gabi egyre jobban visszanyeri a formáját. Teljes erőbedobással végzi a munkát, és mint rangidős, rutinos csapattag, a vezér szerepét is be tudja tölteni. Hallgatnak rá a lányok. Kell is az önbizalom, a hit, mert a sok vereség természetesen nyomot hagyott a játékosok lelkében, hiába is próbáltuk a terhet levenni róluk. Érthető, hiszen mindenki nyerni szeretne, és ezt a sikerélményt csak az ifjúsági bajnokságban szerzik meg a lányok.

Gáspár Gabriella természetesen örömmel vette a vezetőedző elismerő szavait, ám szerinte még messze van az igazi formájától: "Nagyon élvezem a játékot, remek érzés. A pénteki találkozón nem is a győzelemben, hanem az elfogadható küzdőszellemben és játékban bízom. Ha fiataljaink sokat futnak, gyorsan játszanak, felerősödik a védekezésük, és a helyzeteket bedobják, akkor szépen búcsúzhatunk".

Forrás: www.dh-online.hu; www.haon.hu; www.nyiradonykezilabda.hu

Írd meg a véleményed!

Írd meg a véleményed! Eddig 29 hozzászólás érkezett.

Ajánld a cikket másoknak!

Ajánld a cikket másoknak!

További hírek

2018. december 12. 15:43

Véget értek a középdöntők

2018. december 11. 18:35

Fordítottak, és nyertek a románok

2018. december 11. 15:05

Nemzetközi klasszis az MKC-ban

2018. december 10. 18:34

Orosz diadal a dánok ellen

2018. december 9. 15:00

Nagy csatában siker a németek ellen

2018. december 7. 18:43

Súlyos vereség a norvégok ellen

2018. december 6. 18:31

Eb: elindult a középdöntő

2018. december 5. 22:59

A középdöntő programja

2018. december 5. 18:41

Két pontot visznek a magyar lányok

2018. december 4. 18:38

Szlovénia legyőzte az oroszokat

2018. december 3. 17:44

Megvan az első Eb-győzelmünk

2018. december 2. 15:39

Eb: szoros meccsek vasárnap

2018. december 1. 14:44

A mieink a hollandokkal kezdtek

2018. november 30. 18:40

Parázs meccsen nyert Dánia

2018. november 29. 21:49

Rangadóval indult az Eb

2018. november 29. 19:58

Katona Flóra visszatért Móvárra

2018. november 25. 16:36

A dánok elleni vereséggel zártunk

2018. november 24. 17:45

Újabb magyar vereség

2018. november 23. 18:35

Felkészülési meccsek sorozata

2018. november 23. 8:20

Köstner ismét a DVSC élén