DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYt02TAc' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Ez az utolsó ígéret? | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Ez az utolsó ígéret?

2009. február 4. 8:00

Nemcsak a bennfentesek számára nyílt titok, az ország közvéleménye is tudja: a nyolc évvel ezelőtt Bajnokok Ligája-győztes Dunaferr nőikézilabda-csapat létezésének határán áll. A tulajdonosi kör szerint a klub túl van a nehéz időszakon.

Ez az utolsó ígéret?
Az anyagi csőd, vagy csőd előtti helyzet immáron azt eredményezte, hogy a csapat játékosai, szakemberei hónapok óta nem kapnak fizetést. Valamennyien a tűréshatáron dolgoznak még mindig. Úgy hírlett a napokban, hogy a játékosok február 13-án, amennyiben nem kapnak bért, nem állnak ki a hazai mérkőzésre. A helyzet tehát pattanásig feszült. Éppen ezért kérte meg a Dunaújvárosi Hírlap a tulajdonosi kör egyik tagját, Takács Csabát, hogy öntsön tiszta vizet a pohárba, nyilatkozzon, mi is történt a nőikézilabda-csapatnál.

- Köztudott, hogy a jelenlegi tulajdonosok négy évvel ezelőtt, 2004-ben vették át a női csapatot, kérdés: milyen kondíciókkal?
- Nagyon bizonytalan helyzetben vettük át az együttest. Jelentős adósságot örököltünk, s a szponzori szerződések is lejártak. Újakat kellett kötni a Dunaferr Zrt. vállalattal és az AstraZenecával. Ezek meg is történtek. Évről-évre a két nagy szponzorunk támogatásával működtettük a két serdülő, az ifi és a felnőtt együttest. Ez évenként más - hol több, hol kevesebb - összeget jelentett.

- Lényeges kérdéshez jutottunk. Jól értesültek szerint az évi kétszázötven-háromszázmillióból miért nem lehetett gond nélkül gazdálkodni?
- Mielőtt megkérdezné, a tulajdonosi kör számára egyáltalán nem volt ez nyereséges vállalkozás. Ráadásul nagyságrendekkel kevesebből kellett működnünk, mint amit a kérdésében megemlített. S ahogy már mondtam: több tízmilliós adósságot görgetünk magunk előtt. S még valami. A hazai és nemzetközi - mondjuk dán vagy román - piacon olyan magasak lettek a játékosok árai, amikhez a mi sztárjaink is ragaszkodtak. Ám egy idő után ezzel nem tudtunk versenyezni. Vagyis nem hirtelen ütött be a krach, hanem fokozatosan romlott a helyzet.

- És mi jelentette a plusz egy cseppet a teli pohárban?
- Tavaly év végén hat év után kilépett az AstraZeneca, valószínűleg az új vezetésük döntése után. Ekkor tudtuk, hogy nehéz időszak következik. Elmondtuk a játékosoknak, hogy aki ezt tudja vállalni, maradjon, aki nem, attól békében elválunk. Február közepéig kértük a csapat türelmét. Most úgy látom, a nehezén már túl vagyunk. Rövidesen tudunk fizetni.

- Mire alapozza az optimizmusát?
- Arra, hogy az ISD Dunaferr Zrt. céggel négy évre szóló szerződést kötöttünk. És ez a működésünk alapja. Ha nem találunk új támogatókat, akkor is folyamatosan biztosított a működésünk.

- Pedig arról is tudunk, hogy angol, amerikai cég csatlakozása is elképzelhető...
- Hosszú ideje - nyár óta - tárgyalunk velük, tehát ez a vonal is él. Az AstraZeneca kilépésének negatív hatását velük meg tudnánk szüntetni, de szerintem így is túléltük a nehéz időszakot, és csak megköszönni tudjuk a játékosoknak, szakembereknek, családjuknak, hogy kitartottak. Emberségből is jelesre vizsgáztak.

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap

További hírek