Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Jobbnak kell lennünk!"

2009. január 28. 7:21

Király Annamária, a Nyíradony első számú hálóőre és csapatkapitánya a tőle megszokott kedvességgel nyilatkozott, annak ellenére is, hogy napok óta influenza miatt nem tud részt venni a közös programokon.

"Jobbnak kell lennünk!"
- Egy egyszerű kérdés: meggyógyulni, vagy játszani?
- Ha csütörtökön már megyek edzeni, akkor először is megnézzük, hogy milyen fizikális állapotban vagyok, hiszen egy betegség elég sokat kivehet az emberből. Ha az edző megfelelőnek találja az állapotomat, akkor már játszhatok. A fizikai állapot mellett általában a láz a mérvadó, ha az nincs, és jól érzem magam, mehet a játék.

- Mennyire lehet siettetni a gyógyulást? Mennyire vagy „rutinos beteg”?
- Sajnos van már rutinom, egy-két nap alatt azért általában össze szoktam szedni magam. A betegség legkisebb jelére egyből orvoshoz fordulok, hogy minél hamarabb túlessek rajta. Ráadásul olyan szerencsém van, hogy a körzeti orvosom nagy kézilabda rajongó, így ő mindent elkövet, hogy siettesse a gyógyulást.

- Hogyan láttad belülről az eddigi meccseket?
- Nem kezdtük jól a második félévet, az első két meccsünk nem sikerült a Fradi, illetve a Vásárhely ellen. A hazai nyitómérkőzés sem jöt össze, ami nem vet túl jó fényt a csapatra, sem további önbizalom, sem a szurkolótábor tekintetében, hiszen szerettük volna győzelemmel kiszolgálni a rajongókat. A Vásárhely ellenében sem sikerült nyernünk, annak ellenére, hogy már jobban játszottunk, főleg az első meccsről hiányolt védekezésben kaptuk jobban össze magunkat. Úgy érzem, ezen a második találkozón megérdemeltük volna a győzelmet, sajnos a csapatunkra még mindig jellemző, hogy a kiélezett helyzetekben gyakran nem tud felülkerekedni.

- Aztán jött a Vasas elleni derbi.
- Egyértelmű, hogy nem az első két ellenfélhez hasonlítható csapatról van szó, de itt is voltak kiélezett helyzetek, melyeket viszont örömteli módon meg tudtunk oldani, mindenképpen van fejlődés a hozzáállásunkban is.

- Itt használhatjuk a közkedvelt sablont: sok minden fejben dől el… Csapatkapitányként hogyan tudod ezt a fajta szemléletet közvetíteni a többiek felé?
- Ha nem a mérkőzés hevében vagyunk, tehát meccs előtt vagy után, pihenőidőben vagy szünetben szoktam a lányoknak pár lelkesítő szót mondani, vagy olyan meglátásokat, melyeket oda valónak érzek az adott helyzetben. Visszautalok előző mérkőzésekre, mindig azon vagyok, hogy a maximumot próbáljuk meg magunkból kihozni. Természetesen erre mindenki az adott pillanatban máshogyan reagál, nem láthatok bele mindenki fejébe. Ha megvan a lelkesedés és az akarat, már megtettük a legfontosabb lépést a sikerhez. Két vereség után egy csapatnak nehéz felállni, ezért a legutóbbi meccsen a pontszerzésen túl a megcsappant önbizalmunk visszaszerzése is volt a cél.

- Sajnos egy személyes tragédia árnyékot vet a mindennapjaidra.
- Nemrég elvesztettem a keresztapámat, aki súlyos betegség után hagyott itt bennünket. A családunkban talán én vagyok a legérzékenyebb, viszont meg kell tanulnom együtt élni vele, méghozzá teljes mértékben el kell választanom a munkát és a magánéletet. A Fradi ellen nyújtott gyengébb teljesítményem egyébként nem vezethető ide vissza, de tény, hogy megviselt mentálisan a mérkőzés kezdete előtti gyászszünet, viszont a veszteséget fel kell dolgoznom mind sportolóként, mind pedig magánemberként.

- Mint csapatkapitány és mint régebb óta pályán lévő játékos, hogyan látod a mostani csapatot?
- Számomra nagyon örömteli és meglepő dolog volt, hogy az újonnan érkezők nagyon hamar be tudtak illeszkedni, mind emberileg, mind játék terén. Ez annak idején velem sem volt másképp, hiszen 2007-ben még én is újnak számítottam, viszont én sok korábbi játékostársammal kerültem anno megint össze, ami az idén bekerült lányokról nem mondható el, ennek ellenére nagyon jól megtalálta mindenki a helyét a csapatban.

- Milyen a viszonyod a kapustársakkal?
- Ahogy mondani szokás, a kapus és a mezőnyjátékos mindig más világ, ez eleve a létszám különbségéből adódik, így értelemszerűen a játékban is szorosabb kapcsolat tud kialakulni a hálóőrök között. Így van az, hogy inkább a kapustársamtól kérek véleményt vagy segítséget a játék jobbítása érdekében. Ez a szoros viszony persze nem azt jelenti, hogy a hétköznapokban együtt megyünk ide-oda, hanem a játékkal kapcsolatos problémákat és helyzeteket egymással beszéljük meg.

- Mit vársz a hétvégi meccstől?A Kiskunhalas elleni mérkőzés nehezebb lesz, mint a Vásárhely vagy a Fradi elleni, hiszen közel azonos pontszámmal állnak a bajnokságban.
- Jobbnak kell lennünk!

Forrás: nyiradonykezilabda.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi